Nå er det endelig den tiden av året igjen. Tid for julebord! Julebord er alltid koselig og trivelig, enten det er med jobben, familien eller venner. Men! Hva bør du egentlig tenke på når du skal booke julebordet? Er det klassiske alltid best? Eller skal man våge å teste noe nytt? I så fall, hva? Vi har håndplukket et par julebord i Sverige og Norge som stikker seg litt ut fra resten.

En tradisjonell svensk juleskinke
En tradisjonell svensk juleskinke på Hotel C i Stockholm.

Vintermeny på The Thief

I stedet for en klassisk julebuffè serverer The Thief en vintermeny. Menyen tar utgangspunkt i det skandinaviske kjøkkenet og bruker sesongens råvarer som blåskjell, kveite, reinsdyrskjøtt, potetpurè, urtekrem og mer. Er ditt selskap over 10 personer komponerer kjøkkenet to ulike menyer som selskapet kan velge mellom, en treretters og en femretters. Vintermenyen er tilgjengelig fra 20. november og helt frem til 30. desember. For å booket den datoen du vil kan vi tipse deg om å booke så fort som mulig. Les mer om det utradisjonelle julebordet og book her.

Klassisk norsk julebord

Foretrekker du et klassisk julebord med en koselig og ekte fjellopplevelse? Da har vi noe for deg på Norefjell Ski & Spa. Et ski- og spahotell på Norefjell, omringet av vakker norsk fjellnatur, kun 1,5 time fra Oslo. Her har det blitt servert tradisjonelt norskt julebord så lenge man kan huske. Om du vil booke bord her bør du være tidlig ute – hotellet fikk inn sin første booking for sesongen allerede i januar! Utover den flott maten og koselige fjellfølelsen tilbyr hotellet underholding i form av kjente artister og komikere.

Et snødekt Norefjell Ski & Spa

Ribbe & pinnekjøtt

På Norefjell Ski & Spa er det de norske klassikerne ribbe og pinnekjøtt som det går mest av i buffeten. Så uansett om du sverger til kålrabistappe og pinnekjøtt, surkål og ribbe eller kanskje vil smake litt av alt har du mulighet til det. Marianne Frostad, Salg- og konseptleder på Norefjell Ski & Spa, påpeker at du ikke må være så tidlig ute som januar med bookingen av julebordet ditt, i slutten av sommeren fungerer også!

Avslutt kvelden med et besøk i hotellets spa

Et annerledes alternativ

Befinner du deg i Stockholm og er interessert i en julebordsopplevelse utover det vanlige? Hva sies til å starte kvelden i en bar som er -7 grader kald med en bar laget av kun is? For så å varme seg på gløgg i en sjarmerende restaurant? Akkurat slik kan din kveld på Hotel C Stockholm se ut. Les mer om Hotel C Stockholms Icebar her.

Hotellets heftige Icebar

Hotel C Stockholm har servert julebord fem år på rad og har tidligere samarbeidet med Plura Jonsson og Catarina Königs. I år er det derimot mesterkokk og kjøkkensjef Patrick Hallberg som loser deg og selskapet ditt gjennom hele julebordet.

Kristoffer Skoglund, Director of Sales & Marketing på Hotel C Stockholm forteller at de i år har valgt å fornye de gamle julebordstradisjonene en smule
– Maten serveres i år ved bordet på større fat som hele selskapet deler på. Dette gjør at det blir bedre presentasjon av maten, og også mindre frem og tilbake fra kjøkkenet. Når vi serverer maten på denne måten så serverer vi også den gastronomiske helhetsfølelse av den svenske julen. Her vil jeg gi gjestene sjangsen på å smake på hele julen, der vi blander tradisjon, lidenskap og mine personlige favoritter. Totalt er det fire serveringer som avsluttes med en buffè av oster og desserter. Så velkommen inn, slå dere ned og føl dere som hjemme. La oss ta av hele kvelden mens dere prater, ler og spiser i et avslappende miljø.

Kristofer Skoglund, Director of Sales and Marketing på Hotel C Stockholm

]

Sjokoladeelsker? Utenfor Stockholm ligger hotellet for deg

Aronsborg Konferenshotell ligger ved sjøen Mälaren, en knapp time utenfor Stockholm, og serverer et klassisk svensk julebord til alle typer gjester. Konferansegjester, private grupper, bedrifter og …sjokoladeelskere. Deres spesialitet er kanskje ingen overraskelse, sjokolade. Her har du mulighet til å teste konfekt i alle former og smaker. Utover dessertbordet er laks og den svenske retten ”ägghalvor” det mest populære blant gjestene forteller Camilla Runnedal, Director of Sales & Marketing. Hun forteller også at det er veldige mange gjester som kjøper med seg konfekt hjem etter å ha smakt dem på julebordet. Som kan tyde på at de treffer bra hos gjestene.

Du kan spise mer enn bare konfekt, hva med et sjokoladehus?

Aronsborg tilbyr også aktiviteter i form av baking, drinkskole med juletema, selvsagt konfektlaging med hotellets egen sjokolademester og mye mer. Her finnes det uendelige muligheter av ulike aktiviteter, så passer ikke konfektlagning kan det ordnes en julefest med nattklubb for deg og gruppen istedenfor.  Les mer om alle aktiviteter og muligheter her.

Et juleshow uten sammenligning

På Clarion Hotel® Malmö Live, som ligger sentralt i Malmö, med kun noen hundre meter fra Malmö Sentralstasjon kan du nyte julebord signert av Tareq Taylor. Julebordet serveres sammenlagt i åtte dager, fire av disse er det førsteklasses underholdning av Johan Rünow, Olsen Brothers og Vengaboys.

Clarion Hotel® Malmö Live har servert julebord helt siden hotellets åpning i 2015. På tross av den korte tiden har det skjedd mye. Allerede på det første julebordet gikk hovedstjernen på scenen ned på kne og fridde til sin utvalgte som satt i publikum. Historien sluttet lykkelig med et JA.