Er du lei av den tradisjonelle vinterferien og er på utkikk etter noe nytt, annerledes og unikt å gjøre? Vi guider deg gjennom 5 ulike alternativer med morsomme vinterferieaktiviteter for hele familien!

Gjør noe gøy i vinterferien! Her er tips til en rekke aktiviteter.


1. Fly fritt i Stockholm


Fly fritt i hovedstaden. Foto: Bodyflight Stockholm


Sveriges hovedstad har mange severdigheter og perler. Med t-banen, buss eller til fots kommer du deg lett rundt på byens 14 holmer og øyer. Bodyflight er en annerledes aktivitet som lar deg teste ut hvordan det er å fly i en vindtunnel. Du får sjansen til å føle hvordan det er å være i fritt fall uten å risikere livet. Som førstegangsflyver flyr du i hastigheter rundt 200 km/t og får et fartsfylt og adrenalinpumpende eventyr! Du flyr på en luftsøyle i et glasskammer som simulerer luftmotstanden akkurat som ved et fallskjermhopp. Du kan derfor gjøre bevegelser og triks helt fritt i luften. Bodyflight er et perfekt alternativ til tradisjonelle aktiviteter som bowling og kortspill, og passer dessuten for hele familien, siden aldersgrensen er på tre år. I Stockholm møter du en åpen by med et rikt tilbud som har noe for alle. Kombiner turen din til Stockholm med et besøk til en av byens familievennlige og avslappede restauranter – les våre beste tips på litt annerledes restauranter i Stockholm her.


Bo i Stockholm: Velg ditt hotell i Stockholm her


2. Utfordrende eventyr i Malmö


Sherlocked passer perfekt for voksne og litt eldre barn. Foto: Sherlocked


Sherlocked i Malmö. Foto: Sherlocked


Turning Torso i Västra Hamnen i Malmö.


Sveriges tredje største by er mer enn Zlatan og Turning Torso. Her finnes mange fine landemerker, attraksjoner og restauranter. I Malmö finnes det helt enkelt massevis å se og gjøre. For de med litt eldre barn passer et besøk til Sherlocked utmerket. Sherlocked er et såkalt «escape room», hvor det gjelder for deg og de du samarbeider med å løse gåter for å komme dere ut av rommet dere er innelåst i. Sammen kjemper dere en kamp mot klokken. På 60 minutter gjelder det å finne ledetråder, skjulte gjenstander og hemmelige spor. Intensivt, utfordrende og inspirerende. Sherlocked er en perfekt måte å utvikle samarbeidsevnene i familien, og for å se hverandres gode – og mindre gode – sider.


Restauranter for enhver smak finnes det mange av i Malmö. Far i Hatten er en uhøytidelig restaurant midt i Folkets park, med vedovnsbakt pizza som spesialrett. Ta noen dager i Malmö og opplev en storby i en mindre forpakning.


Bo i Malmö: Velg og vrak mellom våre Malmö-hoteller


3. Fartsfylt og annerledes i Riga


Rådhustorget i Riga


Latvias vakre og rimelige hovedstad Riga satser stort på turisme, og kan by på mange internasjonale restauranter. Her kryr det av liv, musikk og aktiviteter for hele familien. I sentrum av Riga ligger Driftahalle – et moderne anlegg med såkalte WolfTrikes. Disse trehjulte kjøretøyene er praktiske, raske og får frem konkurranseinstinktet hos de fleste. I opptil 50 km/t kjører man rundt i en utfordrende innendørsbane på en trygg, morsom og adrenalinstimulerende måte. Passer perfekt for hele familien og kan kombineres med spontane utflukter og herlige restaurantbesøk. Et stykke utenfor Riga, i distriktet Tērvete, ligger den familievennlige restauranten Zoltners. Her tilbys det en kulinarisk opplevelse i flott natur. Å fly til Riga fra Norge tar kun 1,5 time, så det fungerer utmerket selv for deg med yngre barn.


4. Virtuell virkelighet i Helsingborg


Der Øresund er som smalest ligger den skånske byen Helsingborg. Byen er omgitt av parker, slott og ikke minst et vakkert havneområde med et aktivt båtliv. En reise til danske Helsingør tar ikke mer enn 20 minutter. Helsingborg er et bra vinterferiealternativ for hele familien, med et stort utvalg av ting å gjøre.VR-studioet i Helsingborg er et studio av høy kvalitet med det beste innen Virtual Reality Entertainment. Her kan hele familien oppleve magiske eventyr og fartsfylte attraksjoner på en helt ny måte. Ta sjansen og kjør berg-og-dalbaner, skyt zombier eller stå på havets bunn – på VR-studioet opplever du verden på en helt ny måte.


Nimis i Skåne.


Dagen kan avsluttes på den trendy Pinchos – verdens første app-restaurant. Restauranten ligger midt i sentrum av Helsingborg, og har blitt en favoritt hos både barn og voksne. Ved å bestille småretter og oppfinnsomme drikker med telefonen, får dere en sosial og hyggelig middagsopplevelse.


Bo i Helsingborg: Se våre hoteller i Helsingborg


5. Fornøyelsesparker og pizza i stemningsfulle København


Klassiske Tivoli lokker året rundt. Foto: Tivoli


I vinterferien rekker du faktisk å ta en utenlandstur. København er en by med mange sider og mye å gjøre. Mest kjent er byen kanskje for Tivoli – verdens nest eldste fornøyelsespark. Med mer enn 4 millioner besøkende hvert år er Tivoli det mest populære turistmålet i hele Danmark, og helt klart verdt et besøk. Fornøyelsesparken ligger midt i den danske hovedstaden og byr på mer enn kun karuseller og attraksjoner. Med restauranter, konserter, forestillinger og en hyggelig atmosfære kan du bruke mye tid på Tivoli.


En pizza på Westmarket? Foto: Westmarket


At byen oppleves som så sjarmerende kommer av blandingen mellom det nye og det gamle. Det finnes mange klassiske restauranter som byr på tradisjonelle smørbrød. Samtidig ligger de foran når det gjelder design, arkitektur og Michelin-restauranter. I hjertet av Vesterbro ligger Westmarket, Danmarks største matmarked. Her finner du alt fra frokost til middag, og variasjonen er enorm.


Bo i København: Se våre hoteller i København