Et måltid er en opplevelse fra du kommer inn dørene på restauranten til du betaler regningen, og noen restauranter vil gjøre opplevelsen enda litt mer opplevelsesrik for deg. Her er 6 konseptrestauranter du kan finne i Stockholm:

Icebar Stockholm

Izakaya

Adress: Brunkebergstorg 2-4, 111 51 Stockholm

Izakaya betyder ölhall på japanska, och det är från de klassiska japanska ölhallarna och Osakas bargator som restaurangen har hämtat inspiration från. På Izakaya serveras det fantastiska rätter med smaker från japan och lagade av nordiska råvaror. Både rätterna, som gärna får delas av hela sällskapet, och inredningen bjuder in till en social och familjär stämning.

Izakaya - interior_16_9Alltid en festlig stämning på Izakaya.

Izakaya - food & beer_16_9Är det någonstans du ska dricka sake, så är det här. Låt restaurangens sakesommelier hjälpa dig att hitta passande dryck till dina smaklökar.

Lasse i Gatan

Adresse: Västerlånggatan 60, 111 29 Stockholm.

Lasse-i-gatan-stockholm-pirate-restaurant

Midt i Gamla stan i Stockholm befinner det seg en restaurant som hyller piratlivet med god mat og drikke. Lasse i Gatan er en eksotisk restaurant som byr på en fantastisk stemning som hentet rett ut fra det tidlige 1700-talls Sverige, krydret med pirater og livemusikk. Baren har selvfølgelig alle piraters favorittdrikke rom og deilige drinker til den litt mindre hardbarkede piraten.

Flott mat, rikelig med rom, tidsriktig livemusikk og piratuniformer gir en herlig karibisk følelse midt i Stockholm. Kanskje piratlivet er noe for deg? “Yo-ho-ho, and a bottle of rum!”.

ICEBAR Stockholm

Adress: Vasaplan 4, 111 20 Stockholm

Visst, det här är en bar och ingen restaurang, men vi kunde bara inte hålla oss från att skriva om detta häftiga ställe. Vilket faktist är världens första permanenta isbar – och den ligger mitt i Stockholm. På ICEBAR är det minusgrader året om, och kan därför alltid servera drinkar i glas gjorda av is. All is i baren, från den du sitter på till den du dricker ur, är hämtad från Torne Älv.

strawberry_sweden_stockholm_hotels_accommodation_bars_nightclub_bars-near-me_icebar_icehotel_ice_sculpture-Original-Landscape_Strawberry_16_9Det går även att boka in ditt sällskap för att skapa isskulpturer tillsammans med en erfaren isskulptör.

strawberry_sweden_stockholm_hotels_accommodation_bars_nightclub_bars-near-me_icebar_ice_cocktails_cheers-Original-Landscape_Strawberry_16_9Kalla drinkar kräver varma handskar.

Sjätte Tunnan

Adresse: Stora Nygatan 43, 111 27 Stockholm

Alt var bedre før, sies det. Idémakerne bak Sjätte Tunnan sier seg nok enige i det. De har skapt en middelalderrestaurant som tar deg 580 år tilbake i tid, midt i Gamla Stan i Stockholm. Sjätte Tunnan tilbyr ulike former for middelaldersk underholdning i form av ildslukere, magedansere og tryllekunstnere. Som musikalsk innslag får du toner av feler, dreielirer og sekkepiper. I tillegg serveres det ekte mjød, og personalet utkledd i hose og serk er som tatt ut av 1400-tallet. Det må også nevnes at maten som serveres er inspirert av faktiske middelalder-retter. Med andre ord: Ønsker du en reise tilbake i tid, er dette stedet å besøke.

Koh Phangan

Adresse: Skånegatan 57, 116 37 Stockholm & Nybrogatan 8, 114 34 Stockholm.

DSC0066-800x350De ansatte på Koh Phangan er erfarne Thailand-reisere, så still dem gjerne et spørsmål eller to om det vakre landet. De kan så mye at de til og med har åpnet eget reisebyrå.

Savner du sol, varme og eksotiske omgivelser kan du rømme til Koh Phangan – ikke øya i Thailand, men restauranten i Stockholm. Restauranten åpnet i 1994 og serverer en liten reise til paradis. Idéen ble til på en strand på den faktiske sydhavsøya, og alt i restauranten er derfra. Her ønskes du varmt velkommen med palmer, fargerike lys, bungalower og tuktuker. Overalt i restauranten finner du bøker, bilder og inventar fra den thailandske øya, for ikke å glemme deilig thaimat.

Hermans

Adresse: Fjällgatan 23B, 116 28 Stockholm

Come give peas a chance! Det er slagordet til den plantebaserte restauranten Hermans ligger i bydelen Södermalm. Her kan du forsyne deg av den plantebaserte bufféen med inspirasjon og smaker fra alle verdens hjørner. Og for all del - smak på de hjemmelagde dessertene som er laget fra Hermans eget veganske bakeri. Havner du i en matkoma etterpå er det bare til å legge seg i en av hengekøyene og nyte utsikten over Gamla Stan, Djurgården og Stockholms havn.


Hitta fler spännande restauranger i Stockholm