Et måltid er en opplevelse fra du kommer inn dørene på restauranten til du betaler regningen, og noen restauranter vil gjøre opplevelsen enda litt mer opplevelsesrik for deg. Her er 5 konseptrestauranter du kan finne i Stockholm:

Utsikt og solnedgang fra Brasserie X på Quality Hotel Friends
Nyt maten og utsikten fra Brasserie X i Stockholm.

Koh Phangan

Adresse: Skånegatan 57, 116 37 Stockholm & Nybrogatan 8, 114 34 Stockholm.*

DSC0066-800x350De ansatte på Koh Phangan er erfarne Thailand-reisere, så still dem gjerne et spørsmål eller to om det vakre landet. De kan så mye at de til og med har åpnet eget reisebyrå.

Savner du sol, varme og eksotiske omgivelser kan du rømme til Koh Phangan – ikke øya i Thailand, men restauranten i Stockholm. Restauranten åpnet i 1994 og serverer en liten reise til paradis. Idéen ble til på en strand på den faktiske sydhavsøya, og alt i restauranten er derfra. Her ønskes du varmt velkommen med palmer, fargerike lys, bungalower og tuktuker. Overalt i restauranten finner du bøker, bilder og inventar fra den thailandske øya, for ikke å glemme deilig thaimat.

Lasse i Gatan

Adresse: Västerlånggatan 60, 111 29 Stockholm.

Lasse-i-gatan-stockholm-pirate-restaurant

Midt i Gamla stan i Stockholm befinner det seg en restaurant som hyller piratlivet med god mat og drikke. Lasse i Gatan er en eksotisk restaurant som byr på en fantastisk stemning som hentet rett ut fra det tidlige 1700-talls Sverige, krydret med pirater og livemusikk. Baren har selvfølgelig alle piraters favorittdrikke rom og deilige drinker til den litt mindre hardbarkede piraten.

Flott mat, rikelig med rom, tidsriktig livemusikk og piratuniformer gir en herlig karibisk følelse midt i Stockholm. Kanskje piratlivet er noe for deg? “Yo-ho-ho, and a bottle of rum!”.

Brasserie X

Adresse: Quality Hotel Globe: Arenaslingan 7, 12126 Stockholm & Quality Hotel Friends: Råsta Strandväg 1, 169 56 Solna.

Er du glad i det franske kjøkken og foretrekker restauranter der det er enkelt å finne seg en plass og nyte maten? På Quality Hotel™ Globe og Quality Hotel Friends finner du restaurantkonseptet Brasserie X. Maten som serveres er franske retter med nordisk touch. Grunnidéen bak konseptet, servicen og rettene er at det skal være ukomplisert åfinne seg et bord for å spise der det passer deg, uansett om det er i restauranten, baren eller til og med i lobbyen.

Quality Hotel Friends: Brasserie X restaurantBrasserie X på Quality Hotel Friends.

Sjätte Tunnan

Adresse: Stora Nygatan 43, 111 27 Stockholm

Alt var bedre før, sies det. Idémakerne bak Sjätte Tunnan sier seg nok enige i det. De har skapt en middelalderrestaurant som tar deg 580 år tilbake i tid, midt i Gamla Stan i Stockholm. Sjätte Tunnan tilbyr ulike former for middelaldersk underholdning i form av ildslukere, magedansere og tryllekunstnere. Som musikalsk innslag får du toner av feler, dreielirer og sekkepiper. I tillegg serveres det ekte mjød, og personalet utkledd i hose og serk er som tatt ut av 1400-tallet. Det må også nevnes at maten som serveres er inspirert av faktiske middelalder-retter. Med andre ord: Ønsker du en reise tilbake i tid, er dette stedet å besøke.

Griffins Steakhouse

Adresse: Klarabergsviadukten 67, 111 64 Stockholm

På Griffins Steakhouse inviterer det imaginære Griffin-paret til entrecôtes og deilig charcuterie i den nyåpnete Stockholm-restauranten som er utformet av designfirmaet Stylt. Resultatet er en kul steakhouse-restaurant noe utenom det vanlige. Ekteparet Griffins har nemlig en forkjærlighet for mystikk og alkymi, reiser og glamor, noe som synes godt i interiøret. Uventede detaljer og eksotisk interiør gjør restauranten til en opplevelse i seg selv.

griffin3

Hermans

Adresse: Fjällgatan 23B, 116 28 Stockholm

Come give peas a chance! Det er slagordet til den plantebaserte restauranten Hermans ligger i bydelen Södermalm. Her kan du forsyne deg av den plantebaserte bufféen med inspirasjon og smaker fra alle verdens hjørner. Og for all del - smak på de hjemmelagde dessertene som er laget fra Hermans eget veganske bakeri. Havner du i en matkoma etterpå er det bare til å legge seg i en av hengekøyene og nyte utsikten over Gamla Stan, Djurgården og Stockholms havn.


Sjekk ut våre hotell i Stockholm og book deg én natt eller to!