Etter en lang vinter er sommeren rundt hjørnet. I vårt avlange og herlige naboland, Sverige, finnes det mange sommerperler å besøke – uansett om du er der på en weekendtur eller lengre ferie. Vi tipser om 5 sommerperler og aktiviteter i Sverige du og din familie kan besøke i sommer! 

Den sjarmerende sommerperlen Mölle i Skåne
Den sjarmerende sommerperlen Mölle i Skåne

Ikke gå glipp av sommersalget vårt!

Book your summer holiday for a really good price – view all our summer offers here!

1. Interessant kunst og mektige omgivelser på Kullaberg


Kunstverket Nimis i den svenske byen Skåne.


Kullaberg, Skåne


Lengst ute på Kulla-halvøyen i Skåne, drøyt 45 minutter med bil fra Helsingborg, ligger naturreservatet Kullaberg. Plassen er mest kjent for Nimis – et omdiskutert kunstverk laget av Lars Vilks. På steinstranden mot Öresund har Vilks bygd en verden av tårn, ganger og rom med hjelp av sammenspikrede planker og greiner som har skylt på land. Over 160 000 spikere holder sammen det merkelige bygget som årlig lokker over 40 000 besøkere.


Et besøk på Kullaberg kan også kombineres med en tur til nærliggende Mölle – et populært turistby der innbyggertallet tredobles i sommermånedene.


Sjekk inn på Clarion Grand Hotel Helsingborg.


Clarion Grand Hotel Helsingborg er et klassisk hotell med moderne design midt i sjarmerende Helsingborg. Her får du bra overnatting med nærhet til nordvestlige kysten. Med shopping, restauranter og aktiviteter rett utenfor dørstokken, er du nær alt byen har å by på.


2. Kiviks marknad – sjarmerende marked på Österlen


Havnen i Kivik


Kivik, Skåne


Fiskebåter, eplehager, kultur og vakre strender – det gamle fiskeværet Kivik i sør-øst Skåne er virkelig en av perlene til Österlen. (Österlen betegner slettelandet i sydøstlige Skåne). I den gamle byen ligger Kiviks marknad – et marked som årlig blir besøkt av godt over 100 000 personer. Markedet er et av Sveriges største og velbesøkte i sitt slag. På markedet som arrangeres mellom 16. – 19. juli 2022 finner du boder som selger alt fra kuriøsiteter til mat, men også underholdning og aktiviteter. For barna er William Arnes sitt kjente motorsirkus er veldig populært, ellers så finnes Axels tivoli også på markedet.


Quality Hotel Grand Kristianstad ligger drøyt 5 mil fra Kivik og tilbyr bra overnatting for hele familien. Hotellet ligger midt i Kristianstad, med en bra beliggenhet mot Trefoldighetskirken – byens mest verdifulle perle fra 1628.


3. John Bauerleden – turløypa med utsikt over fire landskap


Den magiske John Bauer-løypa. Foto: Patrik Svedberg/Smålands Turism


Huskvarna & Gränna, Småland/Östergötland


Den velkjente Jönköpingskunstneren John Bauer hentet sin inspirasjon i livet fra traktene rundt Huskvarna og polkagrisbyen Gränna. I dag er den vakreste veien mellom disse to byene oppkalt etter han, og definitivt verdt et besøk. På veien kan du og familien stoppe innom Friluftsmuseet på Grännaberget og nyte den flotte naturopplevelsen som er utenom det vanlige. Her finnes kart og tips om løypa.


Blant annet gamle hytter, klosterruiner og vann gjør gåturen til en minnerik og lærerik opplevelse. På Grännaberget, 350 meter over havet, har du en magisk utsikt over de fire landskapene som omgir Sveriges nest største innsjø, Vättern. I Jönköping har du flere sentrale overnattingsmuligheter å velge mellom. Vil du kombinere ferien din med et besøk i herlige Skövde som ligger ca. 7. mil bort, er Quality Hotel Prisma et utmerket familiehotell. Hotellet ligger i vakre omgivelser ved Boulognerparken, en grønn oase midt i byen.


4. Oppdag fantastiske Dalarna og Leksand Sommarland


Hoppetårnet er et av mange morsomme og fartsfylte aktiviteter hele familien kan delta gjøre på Leksand Sommarland. Foto: Leksand Sommarland


Leksand, Darlarna


Sverige har mange eventyrparker og sommerland å besøke. Ved Siljans strand i Dalarna ligger Leksand Sommarland – et populært besøksmål, der besøkende ofte kommer tilbake. Badelandet har tre basseng som er varmet opp til ca. 28 grader, flere vannkanoner og sklier der du renner ned på baderinger. Motoraktiviteter, hoppetaubaner, karuseller og restauranter – på sommerlandet i Leksand finnes det noe for å gjøre for alle. Sommerlandet ligger i vakre Leksand, mest kjent for sitt kjente ishockeylag, midsommer-feiring og sitt fine håndverk.


I sjarmerende Falun og rasktvoksende Borlänge finnes mange severdigheter og en storslagen natur som byr på opplevelser året rundt.


5. Lådbilslandet i Nykvarn – får små barn til å føle seg store med olabil


Nykvarn, Södermanland


Ca. 1.5 mil vest for Södertälje ligger tettstedet Nykvarn. I den koselige byen ligger en ordentlig sommerperle for alle småbarn, i form av Lådbilslandet (Olabil-landet). På Lådisbillandet kjører barna bil på ordentlig – olabilene har ekte motorer og kjøres på asfalterte eier i en oppbygd mini-by med broer, rundkjøringer og veikryss. Bil, buss, politibil eller lastebil – på Lådbilslandet får dine barn teste hvordan det er å kjøre bil og være en voksen. I tillegg finnes det et aktivitetsområde med karuseller, hoppeslott, lekepark, hinderløype og mye mer. Perfekt utfluktsmål for deg som skal besøke Stockholm, eller for deg som er på vei til en destinasjon og trenger en pause på veien.


Quality Hotel Park Södertälje.


Quality Hotel Park Södertälje bor du i sjarmerende rom med byparken som din nærmeste nabo. Södertälje er en bra base for utflykter med sin nærhet til Stockholm og andre interessante byer som Uppsala, Örebro og Eskilstuna.

Ikke gå glipp av sommersalget vårt!

Book your summer holiday for a really good price – view all our summer offers here!