strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskap

Göteborg er hele Nordens Silicon Valley

Stappfullt av innovasjon og ny teknologi strekker Karlatornet seg 245 meter over bakken i Göteborg. Det blir det nyeste hotellet til Strawberry i byen, som er hele Nordens Silicon Valley.

 • Det er ikke tilfeldig at Clarion Hotel® Karlatornet ser dagens lys i nettopp den svenske vestkystens hovedstad.

 • Den ikoniske bygningen blir ikke bare et stykke ingeniørkunst, men også Nordens høyeste.

 • – Göteborg har tatt et tydelig standpunkt og har som mål å være et teknologisk fyrtårn. De ønsker å bygge seg opp som hele Nordens Silicon Valley.

 • – Bare det å ha den høye ambisjonen er veldig gøy, sier Kari Anna Fiskvik, teknologidirektør i Strawberry.

 • Hun synes det er spennende å se en by i rivende utvikling. Det skapes, endres og bygges.

– Vi kan se tilbake på dette om 20-30 år, og vite at det da ble tatt et standpunkt for byen. Da Göteborg lagde og skapte historien, istedenfor at historien bare skjer med oss. Det er kjempemotiverende. Så forstår jeg at ikke alle byer kan sette seg slike ambisiøse mål, men det er veldig gøy at Gøteborg gjør det, sier Kari Anna.

Selv er Strawberry med på flere av byens store utviklingsprosjekter. Det mest kjente av disse prosjektene er Karlatornet, hvor Clarion Hotel® Karlatornet kommer til å huse sine beste suiter i 58. etasje. De resterende rommene er i den 15-etasjers bygningen ved siden av. Karlatornet blir med sine 245 meter og 73 etasjer Nord-Europas høyeste bygning. Hver etasje forskyves 60 centimeter, som skaper en midje som dreier en kvart omdreiing og gir et nytt og spennende arkitektonisk uttrykk.

 • Göteborg - business and pleasure

  Madelene Näslund er prosjektleder innen tech i Business Region Göteborg, og mener det er flere grunner til at den svenske storbyen er blitt en attraktiv destinasjon for jobb, teknologi og inspirasjon:

 • – En av Göteborgs store fordeler er at du kan finne så mye spennende i sentrum, med så å si gangavstand til alt.

 • – Du har Göteborgs naturnære beliggenhet, med både urørt natur og et pulserende sentrum, i tillegg til en vakker skjærgård. Alt dette gjør byen til et fantastisk sted, sier hun og legger til:

 • – Du får enkelt en god miks av jobb og glede.

 • Madelene har en genuin interesse for teknologi og jobber med å skape de beste forutsetninger for teknologibedrifter i oppstarts- og oppskaleringsfasen i Göteborg.

 • Hun er mer enn enig i at Göteborg skiller seg ut som en teknologiby sammenlignet med mange andre storbyer.

 • – Sveriges innnovasjonsmotor staves Göteborg. Byen har flest ingeniører per innbygger i Sverige, er en internasjonal leder innen FoU og testmiljøer for det grønne skiftet.

 • – Gøteborg er også verdensledende innen visse områder som mobilitet og Life Science. Alt dette er jo et stort trekkplaster, sier Madelene og legger til:

 • – Vi har også verdensledende universitetsinkubatorer og vitenskapsparker, samt verdensledende globale selskaper som støtter utviklingen av et sterkt oppstartsmiljø.

 • Å ha tatt et tech-valg betyr også at man kan reise til Göteborg med god samvittighet. Spesielt hvis arbeidsplassen din er opptatt av miljø og bærekraft.

 • Byen er nemlig kåret til verdens mest bærekraftige reisemål, ifølge Global Destination Sustainability Index 2022.

Her er tre knallgode hotell for businessturen

Enten du skal på forretningsreise, trenger kreativ inspirasjon, eller jobber et sted med fokus på bærekraft, er det altså Göteborg du bør legge turen til – en by som også har en spennende matscene, et pulserende uteliv, og minst like mange steder for coworking, møterom eller konferanser

Clarion Hotel® Post – for deg som vil bo sentralt for å ha tilgang til byen. Hotellet har takterrasse, svømmebasseng, treningsrom, urban og god lunsj på Norda, og nordiske råvarer med japansk vri på VRÅ for middag. Hotellet har både små og store møterom.

Clarion Hotel® Pier ligger litt utenfor sentrum, på Lindholmen. Her har du alt på ett sted for å booke møter, konferanser eller kongresser. Hotellet har fleksible lokaler og kreative løsninger for jobbsamlinger. Og det beste? Restaurant Fei – en kinesisk matopplevelse helt utenom det vanlige. Du finner trolig ikke en mer autentisk kinesisk à la carte-restaurant, og den har fantastisk utsikt.

Clarion Hotel® Draken åpner 1. oktober 2023. Dette blir et unikt hotell på 34 etasjer, med to restauranter, fire barer, konferanserom, spa, takbar, screeningrom, kinosal, suiter og 474 gjesterom. Et ærverdig og helt rått sted å legge neste forretningsreise til.

Er du eller kollegaene dine interessert i teknologi, er et godt tips å sjekke Göteborgs tech-kalender. TechMeetUps, workshops, seminarer og ulike typer happenings, eller større events som Go West och Gbg Tech Week.

Nyeste innlegg