Konkurransen var hard, men det var tilslutt Stockholmsrestauranten TAK, med stjernekokken Frida Ronge i spissen, som ble kåret til ”Årets beste nye restaurant” av livsstilsmagasinet Wallpaper. – Fantastiske nyheter, skriver Frida Ronge på Instagram.

FridaRongeTAK.jpg
TAK och Unns kulinariska ledare – Frida Ronge
”Stockholms nye møtested”

Finalistene i Wallpapers årlige kåring, Design Awards 2018, var blant annet restaurantene Botanist i Vancouver, Tate i Hong Kong og **Kaléo **i Beirut, men det var tilslutt TAK i Stockholm tok med seg den prestisjetunge prisen med begrunnelsen; ”En stjernekokk, en prisbelønt bartender, en norsk hotelleier og Sveriges eneste sake-sommelier er bare noen av ingrediensene som til sammen har laget Stockholms nyeste møtested – TAK.”

Svenske råvarer og japanske smaker

Seieren er blant annet takket være stjernekokken Frida Ronge og hennes fantastiske evne til å skape lekre og smakfulle retter med svenske råvarer og japanske smaker. Tempurafritert svartrot med kalixkaviar fra Sverige er en smakssensasjon uten like. En glad Frida Ronge delte nyheten på Instagram:

Inspirerende innredning

TAKs interiør var også delaktig i seieren. Det svenske arkitektfirmaet Wingårdhs har brukt kjøkkenet som inspirasjonskilde under utformingen av restauranten. For å fremheve de store vinduene som strekker seg fra gulv til tak har veggene blitt revet ned. Skandinaviske møbler har blitt kombinert med forgyllet kanter for å skape en rik atmosfære i rommene.

Kjøkkenet på TAK

Rull dine egne wraps av Nori-blad og fyll dem med godsaker

Temaki på TAK

Restauranten TAK er nabo til hotellene At Six og Hobo på Brunkebergstorg i Stockholm.

Les mer

På jakt etter flere gode restauranter i Stockholm? Les om 10 skjulte restaurantperler her!

Drøm deg bort til japansk luksus på Sverige mest populære spa, Yasuragi!

Av: Isabelle Schoultz
Norsk oversettelse: Stephanie Owusu