Er du på jakt etter en bra restaurant i Stockholm trenger du ikke å lete lenge – utvalget er stort! Vi guider deg gjennom restaurant-jungelen i hovedstaden til “Söta bror”, sånn at du kan finne de restaurantene som går litt under radaren, men likevel tilbyr mat av høyeste kvalitet!

Restaurant Lilla Ego
Foto: Lilla Ego

Vasastan

Yuc!

Hvor: Norrtullsgatan 15, 113 29 Stockholm Hva: Meksikansk fusion

Er du interessert i meksikansk mat med innslag fra andre deler av verden i form av småretter, så er Yuc! stedet for deg. Velg blant fusion-barens ulike varianter av Ceviche og tacos og nyt det sammen med en cocktail fra den svært unike drinkmenyen!

Hotell i nærheten: Clarion Hotel® Sign & Comfort Hotel® Xpress Stockholm Central

Foto: Yuc!

Foto: Yuc!

Lilla Ego

Hvor: Västmannagatan 69, 113 26 Stockholm Hva: Nordisk

Denne lille restauranten er med på White Guides liste over de beste restauranter i Norden, og byr på avslappet stemning og deilig mat. Lilla Ego er en av Stockholms beste spisesteder, men er kanskje ikke like omtalt som de andre. Ettersom det er litt ventetid på å få reservert bord, er et tips at den tålmodige ofte kan få bord i baren etter en stunds venting.

Hotell i nærheten: Clarion Hotel® Sign & Comfort Hotel® Xpress Stockholm Central

Hyggelige lokaler hos Lilla Ego. Foto: Lilla Ego


Södermalm

Hommage

Hvor: Krukmakargatan 22, 118 51 Stockholm Hva: Fransk

En liten smak av Paris midt på Södermalm? Ja, på den franske bistroen Hommage får du det! Menyen som serveres passer godt for kjøttelskere såvel som vegetarianere. Servitørene er flinke med anbefalinger om viner som passer godt til maten.

Hotell i nærheten: Clarion Hotel® Stockholm


Gamla Stan

Barrels and Burgers

Hvor: Stora Nygatan 20, 111 27 Stockholm, Bysistorget 4, 118 21 Stockholm & Smålandsgatan 22, 111 46 Stockholm Hva: Hamburgere

På tre ulike adresser i Stockholm finner du denne hjemmekoselige hamburgerrestauranten. Barrels and Burgers har ikke vært åpent lenger enn ett par år, men har allerede blitt et foretrukket valg for hamburgerelskerne. Her får du nyte kvalitetsburgere på nybakt brød og et ølsortiment som passer perfekt til din burger.

Hotell i nærheten: Hobo & At Six

Saftige burgere hos Barrels and burgers. Foto: Barrels

Du kan også nyte maten i baren på Barrel and Burgers. Foto: Barrels

Stockholms Gästabud

Hvor: Österlånggatan 7, 111 31 Stockholm Hva: Svensk husmannskost

En koselig restaurant som serverer svensk husmannskost til greie priser. Stockholms Gästabud har en super beliggenhet i Gamla Stan, bare et steinkast fra det kongelige slottet.

Hotell i nærheten: Hobo & At Six

The Hairy Pig Deli

Hvor: Österlånggatan 9, 111 31 Stockholm Hva: Kjøtt og tapas

Ikke la deg lure av det uvanlige navnet, The Hairy Pig Deli er virkelig en kulinarisk opplevelse! Hit kan kjøttelskeren dra og velge blant både hovedretter og ulike tapasvarianter. Smak på hovednummeret – gourmetpølsen!

Hotell i nærheten: Hobo & At Six

Herlig atmosfære på The Hairy Pig. Foto: The Hairy Pig


Kungsholmen

Mooncake

Hvor: Bergsgatan 33, 112 28 Stockholm Hva: Asiatisk

Er du ute etter asiatisk mat kan vi anbefale Mooncake som ligger midt i hjertet av Kungsholmen. Her serveres en kombinasjon av tradisjonell og moderne østasiatisk mat til gode priser – både til lunsj og middag.

Hotell i nærheten: Clarion Hotel® Amaranten

Du får østasiatiske smaker hos Mooncake. Foto: Mooncake


Östermalm

Restaurang Frippe

Hvor: Nybrogatan 6, 114 34 Stockholm Hva: Svensk, europeisk

Restaurang Frippe er en av restaurantene som ligger rett ved den kjente teaterscenen, Dramaten. Er det en idé å kombinere et besøk på Frippe med et teaterstykke? Kanskje du er heldig og treffer på noen av skuespillerne som ofte spiser her?

Hotell i nærheten: Clarion Collection Hotel® Wellington


Norrmalm

Bistro Bestick

Hvor: Bryggaregatan 8, 111 21 Stockholm Hva: Svensk husmannskost

Den svenske kjøkkensjefen Björn Fischer som driver Bistro Bestick serverer svensk husmannskost på moderne vis. Frister det med fisk, kjøtt eller fem-retters? Her får du både lunsj, à la carte og du kan booke bord direkte på hjemmesiden.

Hotell i nærheten: Clarion Hotel® Sign & Comfort Hotel® Xpress Stockholm Central

Wedholms fisk

Hvor: Nybrokajen 17, 111 48 Stockholm Hva: Fisk og sjømat

For fiskeelskeren er det Wedholms som gjelder! Med all slags sjømat og gull fra havet kan du nyte maten mens du ser på den fantastiske utsikten over Nybroviken. Bestill à la carte eller en smaksmeny for større selskap hos Wedholms fisk.

Hotell i nærheten: Clarion Collection Hotel® Wellington

Restauranten Wedholms Fisk. Foto: Wedholms Fisk

Du kan se utsikten over Nybroviken fra restauranten. Foto: Wedholms Fisk


Bonustips!

TAK

Rett ved det nye og eksklusive hotellet At Six, finner du en ordentlig perle! TAK er kvartalets nye rooftop-restaurant som byr på moderne gastronomi som omsorgsfullt velges ut etter sesong. Med nordiske hovedråvarer og japanske smaker og teknikker skaper TAK kreative og lettelskede kreasjoner, i regi av stjernekokken Frida Ronge. Du kan i tillegg oppleve en eksklusiv smakssensasjon på søsterrestauranten UNN, der Albin Edberg står som ansvarlig kokk. UNN er en nytolkning av teppanyaki, og med bare åtte plasser og en servering per kveld (!) er det vel verdt å være ute i god tid. Ikke gå glipp av fantastisk utsikt på takteressen som er åpen under sommermånedene!

Hotell i nærheten: Hobo og At Six

Foto: TAK

Foto: TAK


Les mer

Les mer om alle hotellene våre i og utenfor Stockholm

Retro, klassisk, nytt og moderne – Stockholm omfavner alt