Medlemskap
Staff talking and laughing together

Nyansatt i Strawberry: Fra nervøsitet til fellesskap

Bli med på et dypdykk i “ansatt-bobla” hvor vi avslører hvordan folk opplever det å være nyansatt i Strawberry og hva som gjør at det er så mange som blir værende. Ja, hva er egentlig hemmeligheten? Alle ansattfordelene? Arbeidskulturen? Folka? Stay tuned…

 • Den nervepirrende første arbeidsdagen

  Det finnes nesten ikke noe skumlere enn å være helt ny i en jobb. Vi har alle vært der. Du har endelig erobret drømmejobben eller fått den sommerjobben du krysset fingre og tær for at du skulle lande.

 • Men når du er på vei til din første arbeidsdag, er det ikke bare overveldende glede du kjenner på. De nervøse sommerfuglene i magen flakser raskere enn noen gang, svetten pipler litt ekstra og du lurer på om du har tatt på deg nok deodorant.

 • – På vei til jobb i housekeeping første dag tenkte jeg at jeg må gjøre mitt beste allerede fra første stund, men det ble heller en forvirrende dag, forteller Sheila Marie Gallego, som fikk jobb innen housekeeping på Clarion Hotel®.

 • – Det var et stort hotell med mange dører, så hele første dagen gikk bare ut på å finne riktige dører og korridorer. Den første uka gikk jeg meg stadig vill i korridorene og følte meg så flau når kollegene mine så at jeg surra rundt, fortsetter hun.

 • Vilborg Tomasdottir, som hadde ”jobbet seg opp i gradene” for å kunne lande jobben som Barception Manager hos Comfort Hotel® Xpress, var derimot mest nervøs for språkbarrierene:

 • – Jeg var fryktelig nervøs da jeg var på vei til min første dag, siden jeg ikke snakket særlig bra norsk. Jeg hadde akkurat begynt å snakke litt norsk, men det er jo så mange dialekter! forteller hun.

Mangfold – vår hemmelige superkraft


Språkbarrierer er heldigvis noe vi sjeldent ser på som et hinder i Strawberry (heller ikke at du surrer rundt i hotellkorridorene de første dagene, for vi kan vel alle være enige om at hotellkorridorer er som labyrinter) – blant våre rundt 18 000 ansatte finner man medarbeidere fra 170 forskjellige land – ja, kall gjerne mangfold for superkraften vår! Det gjelder selvfølgelig innen alle områder; Kom som du er, elsk hvem du vil og sammen er vi dynamitt!


Wow, 4 gratis hotellnetter i året, sa du?


Visste du at en av fordelene med å være ansatt i Strawberry er at du får 4 gratisnetter på hotell i året, og at du i tillegg får gode rabatter på alle hotellopphold – både for deg selv og for venner og familie? Finnes det et finere rom ledig, kan man være heldig å bli oppgradert til et bedre rom også.


– Ansattfordelen jeg definitivt liker best er rabatten på hotell for både meg selv, venner og familien. Jeg har gjort en haug av vennene mine glade med denne rabatten, sier Sheila Marie.


– Fordelen med gratisnettene gjorde at jeg og en venninne blant annet kunne nyte en gratis “girls night” på et skikkelig fint hotell, hvor vi til og med ble oppgradert til et bedre rom. Alle ansatte der var så hyggelige og vi elsket både spaet og rommet vårt… et av mine favorittminner, sier Vilborg.


Frister det med sommerjobb i Strawberry? Sjekk ut alle ledige stillinger her!

Staff talking and laughing at Clarion Hotel The Hub

Ingen erfaring? Stå-på-vilje tar deg faktisk langt!


I Strawberry er vi ikke så nøye på hvor mye erfaring eller kvalifikasjoner du har fra før..


..så lenge du har stå-på-vilje og er serviceminded, kan du nå langt hos oss. I tillegg kan du velge og vrake blant 6 ulike hotellkjeder med hver sin personlighet (Clarion Hotel®, Clarion Collection® Hotel, Comfort Hotel®, Comfort Hotel® Xpress, Quality Hotel™ og en rekke frittstående hotell under Nordic Hotels & Resorts), for ikke å snakke om ulike destinasjoner – det være seg hotell på fjellet, i bykjerner eller på landet, i både Norge, Sverige, Danmark, Finland, Litauen og snart Færøyene.

 • – Du får venner som blir som familien din

  Greit nok, det er mange muligheter i Strawberry, men det viktigste med en jobb er vel i bunn og grunn menneskene rundt deg, eller? Og helst at det ikke finnes bare én mennesketype?

 • Det mener i alle fall både Sheila Marie, Vilborg og kjøkkensjefen på et av våre Clarion Hotel®, Rafael Brito, når de får spørsmål om hva som er det aller beste med å jobbe i Strawberry:

 • – Menneskene! sier Vilborg.

 • – Menneskene, så klart! Kollegene du får her er unike. Du får ikke bare kolleger, du får venner som blir som familien din, sier Sheila Marie.

 • – Mangfold! sier Rafael.

Kolleger/venner – to sider av samme sak


Rafael kan for øvrig avsløre at det han var mest nervøs for på sin første arbeidsdag var å komme overens med menneskene han skulle jobbe tett sammen med.


Det viste seg å ikke bli noe problem, og han fikk raskt venner på arbeidsplassen – venner han etterhvert dro på turer med i fritiden også:


– Jeg brukte en av mine gratisnetter på en råkul snowboardtur til Norefjell Ski & Spa sammen med en god kollega, og andre venner, forteller han.


Frister det med sommerjobb i Strawberry? Sjekk ut alle ledige stillinger her!

Rafael and colleagues having a coffee break

Trygg og inkluderende arbeidsplass for alle


En undersøkelse vi gjennomførte rett etter vi ble Strawberry i mai 2023, som ble besvart av 716 ansatte spredt over hele Norden, understøtter det Vilborg, Rafael og Sheila Marie er enige om;


At arbeidskulturen i Strawberry er inkluderende og at de føler seg som en del av en stor familie på jobb.


Videre mener en stor andel av de ansatte at miljøet er åpent og respektfullt med masse energiske og positive holdninger – og ikke minst svarer de fleste at de føler seg trygge og får god støtte og omsorg på arbeidsplassen.


– Jeg elsker hvordan Strawberry bryr seg om sine ansattes mentale helse og velvære, sier Rafael.

 • Gode råd om du vurderer å søke jobb i Strawberry

  Hvis du nå sitter og vurderer å søke jobb i Strawberry – ja, for eksempel sommerjobb, som det finnes flust av, vil du kanskje ta til deg noen tips våre ansatte har å by på. Rafael, Sheila Marie, Vilborg og Alain gir deg noen gode tips på veien:

 • – Ikke vær redd for å gjøre feil. Det er gjennom feil du lærer mest, forteller Alain Irutingabo, som jobber som resepsjonssjef på et Clarion Collection® Hotel.

 • – Vær deg selv og ta til deg alle muligheter du får. Vær heller nysgjerrig enn redd, og ikke glem å stille spørsmål, sier Sheila Marie.

 • – Vit at det er en risiko med å begynne, nemlig risikoen for at du blir værende her! Jeg har vært her i 5 år allerede, sier Rafael lurt.

– Jeg sjekket inn to ulike gjester på samme rom..


Ja, ofte fører en sommerjobb i Strawberry til en videre ansettelse. Og vipps, så er du her i 5 år, and counting.. På veien dit vil du selvfølgelig oppleve både nervøsitet, usikkerhet og en god dose total forvirring, men du er heldigvis ikke den eneste som har vært ny i en jobb – husk at flaue opplevelser er en del av kaka.


– Jeg klarte en gang å sjekke inn to ulike gjester på samme rom… avslører Alan, som heldigvis ikke ga seg i jobben av den grunn.


– Jeg skulle lage en rask kake, og endte med å putte feil mel i kaka, så den endte med å bli steinhard og tørr, forteller Rafael som har klart å putte riktig mel i kaker etter det.


Er du klar for å komme til oss og tørre å gjøre feil iblant du også? Utforsk alle våre sommerjobber her, da vel!

Nyeste innlegg