Medlemskap
Chef taking order at restaurant in Oslo.

Populære restauranter og barer i Trondheim

Vakre Trondheim byr på et bredt utvalg av matopplevelser. Trondheim og Trøndelag har faktisk blitt et av de de mest populære reisemålene for matelskere fra hele Europa etter det ble valgt ut som Europeisk Matregion 2022. Velkommen til et gastronomisk mekka!

Matopplevelser med råvarer i verdensklasse

Trondheim er ikke bare en vakker og historisk by i midten av Norges langstrakte land. Her finnes mer enn bare Nidelven, Gamle Bybro, Nidarosdomen og flotte trehus på rad og rekke. Trondheim byr rett og slett på herlige matopplevelser med råvarer i verdensklasse – hentet fra frodig skog, fjell, og storhav som sirkler seg rundt byen. Sjømat tilberedt på unike måter er noe av det du kan nyte, i tillegg til fjellvilt og multer som hentes bare noen kilometer unna byen.

Europeisk Matregion 2022

Et besøk på restaurantene i Trondheim, kan sies å være verdt besøket alene. Her får du unike matopplevelser, noe et samlet internasjonalt matekspertiseteam er enige i. Trondheim og Trøndelag ble nemlig kåret til “European Region of Gastronomy” i 2022 – en pris som ingen annen norsk by eller region tidligere har fått. Prisen hyller blant annet at Trondheim og Trøndelag fokuserer på lokal mat og lokale spesialiteter. Her utvikles rett og slett råvarer andre byer bare kan misunne.

Mateventyr i og utenfor sentrum

Er du av typen som er glad i en tur på puben med et godt måltid attåt, er Kieglekroa, Trondheims eldste pub, verdt et besøk. Puben som ligger i hjertet av Trondheim serverer alt fra småretter til større fisk- og kjøttretter. Eller kanskje det frister med skikkelig grillmat med en moderne kontinental vri fra Emilies Eld i samme bygg? Velkommen til Europas matregion!

UTVALGTE OPPLEVELSER

Mer å oppdage