Har du lyst til å besøke Sveriges vestkyst denne sommeren? Det forstår vi godt. Man kan aldri få nok av Nordsjøens salte vann, den karrige og unike skjærgården, utvalget av fersk fisk og skalldyr, og alle tingene man kan gjøre der. Det er ikke uten grunn at det på folkemunne ofte kalles for «bästkusten».

En ung kvinne på en båt langs vestkysten som kikker ut over vannet
Båtturer i skjærgården er en klassisk sommeraktivitet, og bare én av mange ting man kan kose seg med på vestkysten. Foto:Pontus Wellgraf, Unsplash

Göteborgs beste tilbud

Tips til aktiviteter, restauranter, tilbud og andre ting du ikke vil gå glipp av!

Vestkysten strekker seg fra Strömstad i nord til Halmstad i sør, og pleier som oftest å deles inn i den nordlige og sørlige vestkysten, med Göteborg som midtpunkt. Her kommer våre beste tips til en ferieuke eller to ved vestkysten i sommer!


Har du hørt om Orust, Fjällbacka og Marstrand?


I den nordlige delen av vestkysten ligger ferieparadiset Bohuslän, med et idyllisk og vakkert skjærgårdslandskap. Her finner du utallige sjarmerende øyer som holder deg i aktivitet en stund, spesielt dersom det er bading og båtliv som står på agendaen. Du kan reise til flere av dem med bil, men det vanligste transportmiddelet er selvfølgelig skjærgårdsbåtene.


Silvertärnan Göteborg ferryHvis du starter fra Göteborg, er Silvertärnan en av mange båter som tar deg med ut i skjærgården. Foto: Pontus Wellgraf, Unsplash


Pakk piknikkurven og lei en sykkel, eller slå deg ned ved uteserveringen til en bryggerestaurant med utsikt over svaberg og glitrende vann. Siden Nordsjøen er nærmeste nabo, har mange av vestkystens restauranter spesialisert seg på havets delikatesser. Hvis du elsker fisk og skalldyr, har du med andre ord mye å oppleve langs vestkysten. Kanskje du ønsker et kaldt glass hvitvin til?


Smögen saltwater crayfish Sjøkreps er en delikatesse som selges på mange steder langs vestkysten. Akkurat disse er fra Smögen. Foto: Jonas Jacobsson, Unsplash


Er du ikke kjent i Bohusläns skjærgård? Ikke noe problem! Her har du noen reisemål som du garantert vil bli fornøyd med!


Øyer

Orust, Sveriges fjerde største øy. Hit kan du reise med både bil og båt! Perfekt som en dagsutflukt.


Gullholmen, Sveriges mest tettbebygde skjærgårdsøy. Spaser langs svingete veier som slynger seg gjennom bebyggelsen, og ta en nærmere titt på sjøboder og rorbuer.


Marstrand, øya som ligger lengst ute i skjærgården, er et samlingspunkt for både seilere og badeentusiaster. Ikke gå glipp av Carlstens Fästning, som ble anlagt på midten av 1600-tallet.


Kystsamfunn

Strömstad, en av Sveriges eldste badebyer med Kosterhavets nasjonalpark like rundt hjørnet.


Smögen, og den verdensberømte Smögenbryggen, er kanskje Bohusläns mest populære destinasjon.


Fjällbacka, et sjarmerende og pittoresk fiskevær med skjærgårdsbebyggelse langs fjellet som har gitt navn til byen.


Tjörn on the Swedish west coastØyene i Göteborgs skjærgård har en helt unik og naturnær skjønnhet. Her ser du Tjörn. Foto: Drahomir Posteby Mach, Unsplash


Restauranter, kultur og underholdning i Göteborg


Blir det en snartur innom Göteborg, eller planlegger du et lengre stopp? Uansett hva du har planlagt på vestkystferien, er det vanskelig å takke nei til byens puls og varierte tilbud. Spesielt dersom det har blitt litt vel mange late dager på skjærgårdens svaberg. Her kan du få påfyll av kunst, kultur, restauranter og uteliv.


Ta deg fram enkelt og effektivt med de sjarmerende trikkene, som har blitt byens mest kjente signatur. Eller kanskje du heller vil ta en sightseeing på vannet med båtene som kalles Paddan? Hvis du vil ha enda litt mer fart, er Liseberg det perfekte valget. Her finner du imponerende og nervepirrende attraksjoner for både store og små.


Göteborg er en storby, og byr på en rekke ulike aktiviteter og severdigheter. Vet du ikke hvor du skal begynne? Sjekk ut de andre guidene vi har til Sveriges nest største by:Lange strender, afterbeach og naturnære eventyr


Hvis du velger å kjøre sørover fra Göteborg, kommer du til Halland! På den sørlige vestkysten vil du finne noen fantastiske små sommerbyer, som for eksempel Halmstad, Tylösand og Varberg. Her er sandstrendene lange og hvite, og festglade besøkende vil alltid finne en afterbeach-fest eller to å velge mellom.


White sandy beach in HalmstadHvit og enormt lang sandstrand i Halmstad. Foto: Steven Erixon, Unsplash


Naturen byr på mange aktive alternativer, som for eksempel surfing, fotturer i vakre nasjonalparker, kajakkpadling og fine sykkelturer. De som er interessert i golf kan velge og vrake blant mange flotte golfbaner på veien sørover. Sugen på shopping? Da kan du ta en tur innom det prisgunstige shoppingmekkaet Ullared, like utenfor Varberg!

Göteborgs beste tilbud

Tips til aktiviteter, restauranter, tilbud og andre ting du ikke vil gå glipp av!