Plutselig var vi allerede i midten av februar, og hva betyr det? For veldig mange betyr det vinterferie. Enten du skal reise bort eller bli i byen, så kan vi nesten garantere at du ikke vil kjede deg, for hver by har sin sjarm og en haug av kule ting som er verdt å oppleve. Vi har samlet sammen noen av våre aller beste tips til ting du kan gjøre i Oslo, København, Stockholm og Helsinki.

Löyly in Helsinki
Löyly i Helsinki er en must! Foto: Visit Helsinki

Oslo


Oslo i vinterferien? Heldiggris. Da bør du teste ut Sørengas helårsbadstu, som har blitt en populær aktivitet i hovedstaden. Ta turen innom Clarion Hotel Oslo på vei hjem, så får du se original Munch og annen spennende kunst fra anerkjente kunstnere. Ønsker du en litt roligere aktivitet anbefales Gimle Kino på Frogner - en liten og tradisjonsrik Kino fra 1939, som i tillegg har drikkeservering.


Og blir du sulten, ja, da er Oslo Streetfood et sted du burde sjekke ut. Med flere ulike food trucks med smaker fra hele verden, er du omtrent garantert å finne noe du liker. Utfordringen blir å velge hvilken du vil gå for.


Oslo: Gimle KinoGimle Kino på Frogner i Oslo. Foto: Tina Rekdal


Copenhagen


Copenhill skibakke er et must. Og nei, du leste ikke feil. Skibakken på Amager er et nytt tilskudd i bybildet i København og er verdt et besøk, uansett alder. Ønsker du mer en kulturell dag bør du dra innom Kunsthal Charlottenborg for både kunst og deres velkjente blåbærtoasts.


Har du med deg barna kan dere dra innom Clarion Hotel Copenhagen Airport og ta heisen til 12. etasje for å se på flyene. Gratis, men garantert fascinerende.


Copenhagen: Copenhill epicenterSkibakken Copenhill er verdt et besøk. Foto: Copenhill


Stockholm


Vinterferie i Stockholm er virkelig ikke kjedelig. Nyåpnede Nationalmuseum på Blasieholmen er en moderne klassiker for Stockholmerne som du bør sjekke ut. En litt mer gjemt favoritt er genuine Café Skroten på Djurgården, som har tatt sin inspirasjon fra de klassiske båtverftene ved siden av.


Vil dere i stedet nyte kulden, er skibakken Hammarbybacken rette stedet, som med flere løyper har noe for alle. Avslutt dagen på Elements Spa eller Selma City Spa for den ultimate vinterferieopplevelsen.


Stockholm: NationalmuseumNationalmuseum Stockholm er allerede en klassiker. Foto: Nationalmuseum


Helsinki


Utendørsbadstuen Löyly er en moderne klassiker og en skikkelig hot spot for både den instagrammende generasjonen og den litt eldre. Vil dere i stedet røre litt på dere er øyen Suomenlinna med dets gamle fort et vel bevart landsminne som kan imponere selv den som har sett det meste.


For den kunstinteresserte er Amos Rex det nyeste i Helsinki. Den unike kunsten har skapt en helt ny kunstscene midt i byen. Avslutt gjerne på skybar Sky Room på Clarion Hotel Helsinki for å runde av dagen på aller beste måte.


Helsinki: Löyly saunaLöyly i Helsinki er et must! Foto: Visit Helsinki