2015 er her og det betyr at et helt nytt reiseår står for døra. For å oppmuntre din indre eventyrer, har vi samlet syv Skandinaviske destinasjoner du bør ha i bakhodet når du legger årets reiseplaner.

Norge, Sverige og Danmark har alle noen flotte perler å by på, og her kan du lese hvorfor du burde vie dem et besøk. Utvid horisonten, pakk kofferten og velg ditt neste reisemål.


Malmö, Sverige


shutterstock_171935981 (1) Foto: Shutterstock


Malmö er Sveriges tredje største by, men er likevel enkel å komme seg fram i. Spesielt enkelt er det om du bor på Comfort Hotel Malmö, nøyaktig 128 skritt fra togstasjonen (vi har telt!). Byen er svært allsidig, og det den mangler i størrelse tar den igjen på kulturlivet. Her finner du butikker, barer og restauranter fra alle verdenshjørner. Spesielt interessant er Möllevångstorget, hvor du finner et marked med frukt, grønnsaker og blomster som er åpent året rundt, så lenge været tillater det.


Dersom du er i byen om sommeren bør du få med deg det årlige arrangementet Sommarscen Malmö, med konserter, utendørs kino og teater. Og det beste er at alt er gratis! Malmö er en slags underdog som nå er på vei til å bli en av Sveriges mest populære byer. Helt klart verdt å besøke for alle som planlegger en tur til Sverige.


Gotland, Sverige


shutterstock_81657133 Foto: Shutterstock


Gotland er Sveriges største øy og et ekte svensk sommerparadis. Landskapet på øya er unikt og helt annerledes enn i resten av landet. Forskjellene er svært tydelige i faunaen og planteriket, da flere arter kun eksisterer her. Et eksempel er Gotlandsk gresslange.


På Gotland finnes det også klipper i alle slags formasjoner, som rager opp av vannet, slik som på bildet over. Det er også rundt 92 middelalderkirker rundt omkring på øya, så den som er interessert i religion og historie vil ha mer enn nok å utforske. Du kan også overraske barna, og deg selv, med en overnatting i middelalderske omgivelser på Clarion Hotel Wisby.


I tillegg arrangeres Almedalsveckan hvert år, hvor alle de politiske partiene i Sverige samles for å diskutere og mingle i en hel uke. Ypperlig for deg som er interessert i politikk.


Halmstad, Sverige


shutterstock_84307192 Foto: Shutterstock


Denne lille perla ved svenskekysten, som deles i to av Nissan-elva, er den perfekte sommerdestinasjonen. Byen bærer preg av en fordums tid, noe du vil legge merke til når du ser alle de små bindingsverkshusene som stammer fra 1600-tallet. Midt i sentrum ligger også en middelalderkirke som ble bygd på 1400-tallet, kalt Saint Nikolais kirke. En av bydelene har det herlige navnet Kjærligheten, noe som i seg selv er grunn nok for å besøke byen.


Halmstad er også hjem for en av Sveriges mest internasjonalt kjente band gjennom tidene, nemlig Roxette. De herjet hitlistene på 80-tallet med sanger som It must have been love og Sleeping in my car.


Om du reiser hit om sommeren må du ikke gå glipp av Tylösand-stranda, En fantastisk hvit sandstrand som strekker seg 7 kilometer langs kysten. Du vil garanter ikke bli skuffet om du besøker Halmstad.


København, Danmark


shutterstock_128602400 Foto: Shutterstock


Den danske hovedstaden er alltid hip og trendy, men mest av alt er den i stadig utvikling og byr på nye og spennende opplevelser. Ingenting er for nisje for København, og danskene er alltid åpne for nye smaker og ting å gjøre. Matkulturen i København er bred og du finner mange restauranter som serverer nordisk mat av høy kvalitet. Dette innebærer en matlagingsstil som gjør nordiske råvarer om til fine retter med en tvist. Den mest kjente av dem er Noma, som har vunnet prisen for Verdens beste restaurant to ganger. Hvis lommeboka ikke er helt klar for det høye prisnivået finner du noen Noma-alternativer her.


I tillegg til god mat, har danskene en forkjærlighet for design og kultur, noe som gjør det enkelt å finne noe spennende å gjøre i byen. Spaser rundt på Vesterbro for å utforske noen av byens beste områder når det kommer til restauranter, shopping og barer. Sjekk vår guide til Vesterbro her.


Uansett hvilken sesong du besøker København i, vil byen alltid være full av liv og hygge.


Tromsø, Norge


shutterstock_184432970 Foto: Shutterstock


Siden 1800-tallet har Tromsø blitt kalt Nordens Paris, sannsynligvis fordi byen var mye mer sofistikert enn reisende fra sør forventet. Byen er den klart største i Nord-Norge med over 72 000 innbyggere.


Beliggenheten gir perioder med midnattssol og perioder hvor det er mørkt hele døgnet. Sistnevnte gjør at sjansen for å få øye på det skinnende nordlyset er svært stor. Bo rett ved havna, på Clarion Collection Hotel With, for å oppleve byens maritime historie på nært hold.


Tromsø er Nord-Norges kulturelle sentrum og huser mange ulike arrangementer i løpet av året, blant annet Tromsø Internasjonale Filmfestival og musikkfestivalen Bukta.


Stavanger, Norge


shutterstock_214392016 Foto: Shutterstock


Stavanger er Skandinavias oljehovedstad, så mange av de som besøker byen i forretningsærend velger å bo sentral på Comfort Hotel® Square eller Clarion Hotel Stavanger. Norges tredje største by er full av grøntområder og parker som er like fine å benytte seg av sommer som vinter. I en av dem, Bjergstedparken, finner du Stavanger konserthus, med et konsertprogram som strekker seg fra klassisk musikk til rock. Byen ble faktisk valgt til å være Europas kulturhovedstad i 2008.


Gamlebyen i Stavanger er full av små, sjarmerende trehus fra 1700- og 1800-tallet. I tillegg finner du Stavanger Domkirke som ble bygd helt tilbake på 1100-tallet.


Bergen, Norge


shutterstock_164093594 (1) Foto: Shutterstock


Byen mellom de syv fjell er Norges nest største og full av spennende ting å oppleve. Første stopp er Bryggen, som står på UNESCOs verdensarvliste og er et av de landemerkene som vitner mest om Bergens historie. Den gamle kaia stammer fra Hansatiden, da byen yret av handelsliv. I dag er bryggen full av museer, restauranter, butikker, kafeer og barer.


Bergen byr også på spennende utendørsaktiviteter, som rafting, fjordcruise, fotturer, fjellklatring og mye mer. En tur med Fløibanen tar deg opp til byens høyeste fjell, Fløybanen som ligger 320 meter over havet, med en fantastisk utsikt.


Den kunstinteresserte burde også ta turen innom Bergen Kunsthall, som stiller ut flott samtidskunst. For en full guide til hva byen har å by på, ta en titt på denne blogposten: 6 spennende opplevelser i og rundt Bergen.


Så, hvilke byer er dine reisefavoritter i 2015? Kanskje har du valgt deg ut en, kanskje alle? Uansett hva du velger vil du få en kombinasjon av avslapping, eventyr, kultur og spenning. Nyt 2015, et år fullt av reise og nye opplevelser.