Den svenske hovedstaden Stockholm er hjem for Nordens største pride-festival, og i år vil en halv million tilreisende og lokale ta del i regionens største og mest fargerike event. Så om du er en veteran eller det er første gang du deltar – her er hvorfor du ikke kan gå glipp av Stockholm Pride Festival 1.-7. august 2022.

Stockholm Pride Parade
Stockholm Pride Parade

Et av årets høydepunkter – og Strawberry’ favorittarrangement – er selvfølgelig Pride! Vi er stolt sponsor og gleder oss til Stockholm Pride!

1. Viktigheten av aksept og mangfold

Festivalen i seg selv står for mange positive ting i tillegg til sitt arbeid for rettighetene til lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle. Festivalens budskap forsvarer menneskerettigheter, fordømmer diskriminering basert på seksuell legning og jobber mot rasisme, samt mye mer. Strawberry deler disse verdiene og jobber hele tiden med bærekraft som inkluderer retningslinjer og programmer som fokuserer spesifikt på mangfold, integrering og rettferdige jobbmuligheter for alle.

diversity

“Mangfold skaper økt verdi i bedriften, og alle som jobber for Strawberry respekterer mangfoldet. Vi er stolte av å stimulere vår ansatte, uavhengig av kjønn, nasjonalitet, religion, seksuell legning eller alder, til å dele ansvaret og oppfordre til profesjonell og personlig vekst.”

2. Stockholms skjønnhet

Stockholm, kjent som “Nordens Venezia” blir om mulig enda vakrere under festivalen, pyntet med en eksplosjon av farger. Kan du forestille deg noe finere enn det?

Uansett hvordan været blir (kryss fingrene), kommer dette til å bli en stor byfestival som sprer seg utover mange deler av byen. Dessuten er Stockholm på sitt beste om sommeren.

Har du ekstra tid under oppholdet? Da anbefaler vi å besøke de lokale favorittene Gröna Lund eller Skansen.

Beauty

3. Paraden!

Nordens største Pride Festival betyr selvfølgelig Nordens største Pride-parade! Rundt 50 000 vil delta og det betyr årets største fest. Hvis du synes 50 000 mennesker i paraden høres mye ut, forestill deg de 500 000 menneskene som skal se paraden.

Det er mange som kommer for å vise sin støtte og ta seg en fest, og __hvis ikke det er vakkert vet ikke vi. __

Pride-paraden går alltid av stabelen lørdagen i Pride-uken. Av erfaring er det lurt å komme tidlig for å finne formen samt en god heie- og danseplass. Mange tilskuere gjør dagen til et heldags-event der de lager små Pride-camper med mat, drikke og venner langs paradens rute. Høres fantastisk ut? Ta med deg piknikkurven og et par lenestoler – kom som du er eller sleng på deg litt bling – her er alle velkomne. For mer informasjon, sjekk ut hjemmesiden.

pride parade

4. Lær mer

Vi lever i opplysningens tid. Uansett om du er nybegynner eller proff i LHBT-spørsmål, arrangerer Stockholm Pride interessante og inspirerende seminarer, workshops og debatter på Pride House. Ikke gå glipp av muligheten til å styrke kunnskapen din og utvide horisonten.

5. Kos deg

For de som søker et mer lettbeint og underholdende program, har Stockholm utstillinger, filmvisninger, forestillinger, leker og konkurranser med LHBT-temaer gjennom hele feiringen. I tillegg til de offisielle Pride-eventene er det barer og puber rundt om i byen som arrangerer deres egne morsomme og fargesprakende events.

Stockholm Pride - people & colorful balloons At the Pride Parade

6. Farger

Hvem elsker vel ikke farger? I en hel uke forvandler Stockholm seg til en svensk utgave av det brasilianske karnevalet. Jobb deg gjennom garderoben og finn frem de fargesprakende klærne du aldri har hatt anledning til å bruke, ta dem på og bær dem stolt under paradens glitter og glam.

7. Pride-nachspeil

Etter en lang dag med musikk, dansing og parader er det ingen grunn til å stoppe – vi inviterer deg til å ta feiringen videre hos oss. Ta med en venn, eller ti, og dans natten ut.

8. Til sist, men ikke minst: Kjærlighet er verdt å feire

Kjærlighet er for alle. Da det fremdeles finnes mennesker som ikke er enige i dette, fortsetter kampen for kjærlighet og likestilling.

For å parafrasere noen flotte kjærlighetsambassadører: Alt vi trenger er kjærlighet. Og vi kan ikke få for mye av det. Så spre ordet og bli med på feiringen!

Close up on gay couple holding hands.

OK! Jeg er med. Hvor skal jeg bo?

Her kan du se alle hotellene våre i Stockholm. Uansett om du vil bo midt i smørøyet like ved Pride Park og paraden, eller i et roligere område i en annen del av byen, har vi et hotellrom som passer nettopp deg. Hos oss er alle velkomne!