Dette nettstedet er designet for nyere og mer moderne nettlesere. For best mulig opplevelse, oppgrader nettleseren din til siste versjon.

Nordens største LHBTQ+ festival

Stockholm Pride er Nordens aller største Pride-feiring, med hele 50 000 paradedeltakere og rundt 500 000 tilskuere hvert år! I år arrangeres festlighetene fra 29. juli - 3. august 2024. Ta med deg alle du er glad i og bli med på Sveriges største ukesfest for å feire kjærlighet og retten til å være den man er. Det skal være rom for alle – ikke bare hos Strawberry, men i hele samfunnet! Vi i Strawberry støtter budskapet Pride står for til det fulle, og har vært stolt hovedsponsor for Stockholm Pride i mange år, og kommer til å fortsette å støtte det fantastiske arbeidet i fremtiden.

Årets Stockholm Pride dedikeres til likeverd. De siste årene har man sett økende polarisering i det politiske klimaet rundt Pride og arbeidet for likestilling, hvor det stilles spørsmål ved et av det svenske demokratiets grunnleggende prinsipper, nemlig likeverd og like rettigheter. Dette skal aldri aksepteres! Vi oppfordrer alle til å ta del både i festlighetene under Pride-uka, men også å stå i solidaritet året igjennom. Fest, moro, glitter og regnbuer er en fantastisk måte å feire hvor langt vi er kommet, men for å nå målet om fullstendig inkludering, aksept og like rettigheter for alle må vi kontinuerlig arbeide for forståelse. Våre Pride-flagg henger høyt, og står støtt selv når vinden blåser. 

Hva skjer under Stockholm Pride?

Pride Park – festivalens hjerte

Stockholm Prides absolutte midtpunkt er Pride Park. Her rigges det til flere scener og områder, hvor det holdes konserter, forestillinger utstillinger og diverse kulturelle innslag og initiativer. I tillegg finner du en rekke mingleområder, food trucks, merch-utsalg og informasjonsboder fra organisasjoner og foreninger. Vær obs på at inngang krever billett – dette kan kjøpes på Stockholm Prides sider. 

Pride-paraden – høydepunktet under Stockholm Pride

Årets Pride-parade er lørdag 3. august, og starter kl. 13:00 fra Norr Mälarstrand. Bli med å gå i toget eller stå og dans ved siden og nyt de fargerike paradedeltakerne – én ting er sikkert: du vil ha det utrolig gøy! Se Skandinavias største, mest fargesprakende og kjærlighetsosende Pride-parade danse seg gjennom Stockholm sentrum.  Feir og vis din støtte for menneskerettigheter sammen med 50 000 paradedeltakere og 500 000 tilskuere! 

Pride House – lytt og lær

Pride House byr på debatter, foredrag, workshops med mer, og arrangeres i år på vårt eget Clarion Hotel® Sign. Bli med i panelsamtaler, debatter og workshops og lær mer om Pride-historie, skeiv kultur og den politiske debatten rundt temaet. Pride House er åpent hele uken fra mandag 29. juli - fredag 2. august. 

Pride Pool Party

Spark i gang Pride-uka med et skikkelig pool party på Clarion Hotel® Stockholm! Mandag 29. juli arrangeres det nemlig fest på Elements Spa, med 2 dansegulv både inne og ute, DJs, drag queens og live show. Dette vil du ikke gå glipp av! Les mer om eventet på Facebook.

8 grunner til å besøke Stockholm Pride

Samme om du er veteran eller førstegangsfeirende, finnes det mange gode grunner til å ikke gå glipp av Stockholm Pride. Her har vi samlet 8 av de beste grunnene.

Les 8 gode grunner

Tilbakeblikk til Stockholm Pride 2018

Stockholm Pride og EuroPride 2018 var utvilsomt en megasuksess, og vi kan med stolthet meddele at festivalen hadde flere besøkende enn noen gang tidligere - og den fortsetter bare å vokse! See vårt tilbakeblikk til Stockholm Pride 2018, og få en smak av hva du har i vente for årets festival.

Se tilbakeblikk til 2018
Hotell i Stockholm

Bo best under Pride-feiringen!

Du fikser Pride-stemningen – vi fikser hotell! Trenger du et sted å bo under Pride-dagene, har vi et stort utvalg av hotell i Stockholm. Finn din favoritt og book i dag!

Finn ditt hotell
Pride hos Strawberry

Hvordan jobber vi med likestilling og mangfold i Strawberry?

Interessert i å jobbe med oss, eller bare nysgjerrig på hvordan vi jobber med å skape en solid kultur basert på sterke prinsipper og verdier? Sjekk ut intervjuer med noen av våre kolleger!

Hør fra våre kolleger
Alt du trenger å vite om Pride!

Hvorfor feirer vi egentlig Pride?

Hva betyr fargene i "regnbueflagget"? Og hvilke hendelser har vært med på å forme Pridefeiringen? Få svarene her.

Les alt du trenger å vite om Pride

Sterke stemmer i Pride-bevegelsen

La deg inspirere av menneskene som daglig jobber for like rettigheter og muligheter for alle!

Auroras historie

Aurora var alltid en kvinne!

Les om Aurora, som aldri var mann, men en kvinne som levde som en mann i 25 år før hun endelig fikk være seg selv. Aurora kommer også med sine dos & don'ts til hva man kan si - og ikke bør si - til transpersoner.

Les hennes historie
Når pappa er homofil

Carolin sin pappa kom ut som homofil “Er så stolt av han!”

Hva skjer når livet forandres uten at du selv har valgt det? Hvordan reagerer man når familien splittes og en av foreldrene plutselig kommer ut som homofil? For Carolin Solskär, 27, fra Sverige, ble dette en turbulent tid som til slutt førte til en viktig samtale som ga svar på mange spørsmål.

Les Carolins historie og råd
Foreldrenes historie

Stolte foreldre: “Utrolig viktig at det finnes gode forbilder”

Vi har truffet den ideelle organisasjonen Stolta föräldrar till HBTQ-barn (HBTQ er tilsvarende LHBT i Norge), og fått verdifulle tips fra foreldre som har gått igjennom sine egne “komme-ut” prosesser. 

Les mer om stolte foreldre
Derfor støtter vi Pride

Petter A. Stordalen om Strawberry og Pride: "Toleranse skaper trygghet, og trygghet gir åpenhet"

Les artikkelen
3.2.11.002 23
Bookingkode

Har du en bookingkode? Legg den til her for å se tilgjengelighet. Vil du booke med bedriftsavtale, bonuspoeng eller se medlemspriser? Logg inn

Lagre

Bookingkode må oppgis

Begrensninger

rom Ta vekk rom

Legg til rom
Bookingkode

Bookingkoden er lagt til.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.