Dette nettstedet er designet for nyere og mer moderne nettlesere. For best mulig opplevelse, oppgrader nettleseren din til siste versjon.

24. - 30. juni 2024

Pride er en av Nordens viktigste og største feiringer, og hvert år samler over hundre tusen mennesker seg i Finlands fantastiske hovedstad for å feire kjærlighet og retten til å være den man er. Det skal være rom for alle – ikke bare hos Strawberry, men i hele samfunnet! Vi i Strawberry støtter budskapet Pride står for til det fulle, og har i mange år vært hovedsponsor for Helsinki Pride.

Vi oppfordrer alle til å ta del både i festlighetene under Pride-uka, men også å stå i solidaritet året igjennom. Fest, moro, glitter og regnbuer er en fantastisk måte å feire hvor langt vi er kommet, men for å nå målet om fullstendig inkludering, aksept og like rettigheter for alle må vi kontinuerlig arbeide for økt forståelse. Våre Pride-flagg henger høyt, og står støtt selv når vinden blåser. 

Hva skjer i Helsinki?

Bli med på Finlands største menneskerettighetsmarkering og kulturfeiring! Årets tema er Fred og Håp. Ethvert samfunn og individ har rett til å føle fred, både i sine omgivelser og sitt indre sinn. Og håp er det man trenger når fred ikke er mulig. Helsinki Pride 2024 slår dermed et slag for fred og grunnleggende menneskerettigheter i alle samfunn, og åpner dørene for å spre håp i en utfordrende tid. 

I løpet av Helsinki Pride Week kan du se fram til en rekke tankevekkende workshops og fargesprakende arrangementer. Vi i Strawberry gleder oss litt ekstra til:

 

Pride-paraden – 29. juni 2024

Det store høydepunktet i Helsinki Pride Week er Pride-paraden som tar plass på lørdag. Paraden starter klokka 13:00 fra Senatstorget, og bringer over 100 000 mennesker sammen i dans og marsj danser gjennom hele byen fram til Kaivopustoparken, hvor hovedfesten sparkes i gang.

 

Pride House – åpent hele uka

Årets Pride House er intet mindre enn vårt eget Hobo Helsinki! Pride House er knutepunktet under Pride Week og her holdes ulike paneldiskusjoner, seminarer, workshops og andre arrangementer, og er perfekt for deg som ønsker å utvikle seg og lære mer. Kom innom og bli med - Pride House er åpent for alle!

Helsinki Pride

Helsinki – en av verdens mest LGBTQ+-vennlige byer

Les om hva We Speak Gays grunnlegger, Hannu Medina, sier om Helsinki som LGBTQ+-by og om samarbeidet mellom Pride og Strawberry i Helsinki.

Les artikkelen
Magiske øyeblikk fra Helsinki Pride Parade 2018

Over 100 000 i Helsinki Pride Parade 2018

Over 100 000 mennesker samlet seg i alle regnbuens farger i Helsinki Pride Parade 2018 i støtte for likestilling og menneskeretten til å være seg selv, og feiret kjærlighet og mangfold i en sju dager lang fest. Se bilder fra den fantastiske paraden her!

Se bilder fra Helsinki Pride Parade
Du fikser Pride-stemningen - vi fikser hotell!

Bo best under Pride-feiringen!

Trenger du sted å bo under Pride-dagene, har vi flere hotell i Helsinki. Finn din favoritt og book i dag! Pride arrangeres også i flere andre byer der vi har hotell. Hva med å reise rundt på Pride-turnè i sommer? Vi har hotell i Norge, Sverige og Danmark også.

Finn ditt hotell
Pride hos Strawberry

Hvordan jobber vi med likestilling og mangfold i Strawberry?

Interessert i å jobbe med oss, eller bare nysgjerrig på hvordan vi jobber med å skape en solid kultur basert på sterke prinsipper og verdier? Sjekk ut intervjuer med noen av våre kolleger!

Hør fra våre kolleger
Alt du trenger å vite om Pride!

Hvorfor feirer vi egentlig Pride?

Hva betyr fargene i "regnbueflagget"? Og hvilke hendelser har vært med på å forme Pridefeiringen? Få svarene her.

Les alt du trenger å vite om Pride

Sterke stemmer i Pride-bevegelsen

La deg inspirere av menneskene som daglig jobber for like rettigheter og muligheter for alle!

Auroras historie

Aurora var alltid en kvinne!

Les om Aurora, som aldri var mann, men en kvinne som levde som en mann i 25 år før hun endelig fikk være seg selv. Aurora kommer også med sine dos & don'ts til hva man kan si - og ikke bør si - til transpersoner.

Les hennes historie
Når pappa er homofil

Carolin sin pappa kom ut som homofil “Er så stolt av han!”

Hva skjer når livet forandres uten at du selv har valgt det? Hvordan reagerer man når familien splittes og en av foreldrene plutselig kommer ut som homofil? For Carolin Solskär, 27, fra Sverige, ble dette en turbulent tid som til slutt førte til en viktig samtale som ga svar på mange spørsmål.

Les Carolins historie og råd
Foreldrenes historie

Stolte foreldre: “Utrolig viktig at det finnes gode forbilder”

Vi har truffet den ideelle organisasjonen Stolta föräldrar till HBTQ-barn (HBTQ er tilsvarende LHBT i Norge), og fått verdifulle tips fra foreldre som har gått igjennom sine egne “komme-ut” prosesser. 

Les mer om stolte foreldre
Derfor støtter vi Pride

Petter A. Stordalen om Strawberry og Pride: "Toleranse skaper trygghet, og trygghet gir åpenhet"

Les artikkelen
3.2.11.002 28
Bookingkode

Har du en bookingkode? Legg den til her for å se tilgjengelighet. Vil du booke med bedriftsavtale, bonuspoeng eller se medlemspriser? Logg inn

Lagre

Bookingkode må oppgis

Begrensninger

rom Ta vekk rom

Legg til rom
Bookingkode

Bookingkoden er lagt til.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.