Dette nettstedet er designet for nyere og mer moderne nettlesere. For best mulig opplevelse, oppgrader nettleseren din til siste versjon.

Oslo: 23. juni – 1. juli 2023

Pride er en av Norges viktigste og største feiringer, og i 2022, etter noen år med restriksjoner, skulle vi atter en gang samles i gatene for en stor parade i kjærlighetens navn. Dessverre ble paraden avlyst bare timer før den skulle finne sted.

Kvelden før paraden ble vi nemlig minnet på hvorfor denne feiringen er så utrolig viktig. Dette skal vi ikke glemme, og i år er vi klare for å ta til gatene igjen, i en parade som kanskje blir større en noen gang? Kjærlighet overvinner alltid hat!

                                                          

 

Hva skjer under Oslo Pride 2023?

Pride Park – festivalens hjerte

Oslo Prides festivalområde, Pride Park, har vanligvis vært i Spikersuppa, men økende pågang av publikum har gjort at Pride Park i år flyttes til Kontraskjæret – som har større kapasitet. Det er med andre ord klart for tidenes Oslo Pride! I Nye Pride Park finner du alt på ett område, blant annet Hovedscenen, mingleområder, serveringsteder, Pridebutikken og stands fra organisasjoner og foreninger.

Pride-paraden – høydepunktet under Oslo Pride

Pride-paraden er lørdag 1. juli, og starter kl. 13:00. Paraderuten publiseres på Oslo Pride sin hjemmeside når det nærmer seg, men én ting er sikkert: Paraden vil gå gjennom et heiende folkehav i Oslos gater og ende opp i et paradeshow i Pride Park.

Ta med gamle venner, nye venner, ikke-ennå-venner, bekjente og familie og bli med! Vi sees 1. juli kl. 13:00.

Pride House – lytt og lær

Pride House byr på debatter, foredrag, workshops med mer, og arrangeres i år fra 24. - 28. juni på Legenes Hus i Oslo sentrum.

Skeiv Natt  Oslo Prides offisielle avslutningsfest på Clarion Hotel® The Hub

Årets beste festival må selvfølgelig avsluttes på en verdig måte, og det skjer på Clarion Hotel® The Hub! Avslutningsfesten strekker seg over flere etasjer, og det blir konserter, show, DJ-er, silent disco, dansing og flørting. Ikke minst bør du utforske Rainbow Street – en egen liten gate full av underholdning. Skeiv Natt starter kl. 20:00 lørdag 1. juli.  Les mer og book billetter!


 

 

Gjør deg klar til årets mest fargeglade folkefest

Alt du trenger å vite om Pride

Hva vet du egentlig om Pride-bevegelsen? Hva står fargene i ”regnbueflagget” for? Hvilke låter er mest kjente, og hvilke berømte hendelser har gjort Pride til hva det er i dag?

Les deg opp her

Sterke stemmer i Pride-bevegelsen

La deg inspirere av menneskene som daglig jobber for like rettigheter og muligheter for alle!

Auroras historie

Aurora var alltid en kvinne!

Les om Aurora, som aldri var mann, men en kvinne som levde som en mann i 25 år før hun endelig fikk være seg selv. Aurora kommer også med sine dos & don'ts til hva man kan si - og ikke bør si - til transpersoner.

Les hennes historie
Når pappa er homofil

Carolin sin pappa kom ut som homofil “Er så stolt av han!”

Hva skjer når livet forandres uten at du selv har valgt det? Hvordan reagerer man når familien splittes og en av foreldrene plutselig kommer ut som homofil? For Carolin Solskär, 27, fra Sverige, ble dette en turbulent tid som til slutt førte til en viktig samtale som ga svar på mange spørsmål.

Les Carolins historie og råd
Foreldrenes historie

Stolte foreldre: “Utrolig viktig at det finnes gode forbilder”

Vi har truffet den ideelle organisasjonen Stolta föräldrar till HBTQ-barn (HBTQ er tilsvarende LHBT i Norge), og fått verdifulle tips fra foreldre som har gått igjennom sine egne “komme-ut” prosesser. 

Les mer om stolte foreldre
Derfor støtter vi Pride

Petter A. Stordalen om Strawberry og Pride: "Toleranse skaper trygghet, og trygghet gir åpenhet"

Les artikkelen

Pride & Strawberry

Strawberry – Stolt partner til Pride i Norden

Hotell i Oslo

Bo best under Pride-feiringen!

Du fikser Pride-stemningen – vi fikser hotell! Trenger du et sted å bo under Pride-dagene, har vi et stort utvalg av hotell i Oslo. Finn din favoritt og book i dag!

Finn ditt hotell
Room for all

Strawberry – Stolt sponsor for Pride

Vi bryr oss om mangfold, og arbeider hardt for like rettigheter og muligheter. Derfor er det med stolthet og glede at vi også i år er sponsor for Pride i hele Norden!

Tilbake til startsiden for Pride
3.2.8.003 22
Bookingkode

Har du en bookingkode? Legg den til her for å se tilgjengelighet. Vil du booke med bedriftsavtale, bonuspoeng eller se medlemspriser? Logg inn

Lagre

Bookingkode må oppgis

Begrensninger

rom Ta vekk rom

Legg til rom
Bookingkode

Bookingkoden er lagt til.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.