Gjør deg klar for Stockholms mest fargerike og kjærlighetsfylte event i 2015 – Stockholm Pride Festival. I år vil det hele gå av stabelen 27. juli og vare frem til 1. august. Her gir vi deg 10 gode grunner til å bli med på feiringen:

1) HOMOPOLITANS
I løpet av sommerens Pride Festival heiser Strawberry regnbueflagget, og inviterer deg til å varme opp eller slappe av på våre hoteller i Stockholm. Dra med deg venner, møt nye mennesker og kos deg med en Strawberry signatur Homopolitanfør du hiver deg ut i havet av farger.


2) PRIDE-PARADEN
Stockholm Pride er Skandinavias største pride-parade. I 2014 dukket det opp hele 600 000 mennesker som var med på å se de 60 000 glamorøse deltakerne gå gjennom gatene, i følge av kjøretøy med vakker dekor. Her snakker vi mye latter og kjærlighet. Mange tilskuere gjør dagen til et heldags-event der de lager små Pride-camper med mat, drikke og venner langs paradens rute. Høres fantastisk ut? Ta med deg piknikkurven og et par lenestoler – kom som du er eller sleng på deg litt bling – her er alle velkomne.


3) VI SLÅR OPP
Hvert år har Stockholm Pride et tema, og i år er det ”slå opp!” som står for tur. Det er dog ingen grunn til bekymring – Stockholm Pride ønsker ikke å slå opp med kjærlighet. Det er snarere snakk om et kraftig break up med begrensede normer, fordommer og hat. På Strawberry bryr vi oss ikke om hvem du er eller hvem du elsker, så la oss slå opp sammen.


4) LÆR MER
Vi lever i en tid der opplysning står sterkt. Uansett om du er en LGBT-nybegynner eller pro, så arrangerer Stockholm Pride Festival seminarer, workshops og debatter som vil være både inspirerende og interessante. Ikke gå glipp av muligheten til å styrke kunnskapen din og utvide horisonten.


5) KOS DEG
For de som søker et mer lettbeint og underholdende program, har Stockholm utstillinger, filmvisninger, forestillinger, leker og konkurranser med LGBT-temaer gjennom hele feiringen. I tillegg til de offisielle Pride-eventene er det barer og puber rundt om i byen som arrangerer deres egne morsomme og fargesprakende events.


6) DESIGNER-DOGTAG
Hvert år lager en designer et unikt dogtag-smykke for pridefestivalen. Designeren blir kåret gjennom en årlig designkonkurranse, der navn som Jean Paul, Gaultier, J.Lindeberg og Evfa Attling har vært bidragsytere tidligere. Årets fantastiske samleobjekt vil være tilgjengelig i et begrenset antall for de første som kjøper sitt Stockholm Pride ukespass. Vi gleder oss til å se hvem årets designer er. Gjør du?


7) FARGER
Hvem elsker vel ikke farger? I en hel uke forvandler Stockholm seg til en svensk utgave av det brasilianske karnevalet. Jobb deg gjennom garderoben og finn frem de fargesprakende klærne du aldri har hatt anledning til å bruke, ta dem på og bær dem stolt under paradens glitter og glam.


8) SOMMER I STOCKHOLM
Når du tar deg en pause fra festivalen har du mulighet til å nyte en hel del andre sommeraktiviteter som Stockholm har å by på. Hvorfor ikke starte dagen med å besøke et av Stockholms mange loppemarkeder? Gjør det hele til et urbant eventyr der du jakter etter skatter iblant gamle klær og retro møbler. På varme sommerdager kan du gjøre som de lokale og ta et forfriskende bad. Et av hotspotene for avslapning og bading er i Långholmen hvor det også er vakre veier å gå langs. Og hvis du fortsatt har energi etter solnedgang, kan du nyte kveldsbrisen på Trädgården der de har et eksepsjonelt utested det er verdt å oppleve. Sørg for at du ikke kommer dit for sent, da klubben er ekstremt populær og lange køer danner seg på et blunk.


9) PRIDE-NACHSPIEL
Etter en lang dag med musikk, dansing og parader er det ingen grunn til å stoppe – vi inviterer deg til å ta feiringen videre hos oss. Ta med en venn, eller ti, og dans natten ut. Hvis du er en som kommer utenbysfra og har behov for et sted å bo, kan du alltids sjekke ut vårt Stockholm Pride Festival-tilbud.


10) TIL SIST, MEN IKKE MINST: KJÆRLIGHET ER VERDT Å FEIRE
For å parafrasere noen flotte kjærlighetsambassadører: Alt vi trenger er kjærlighet. Og vi kan ikke få for mye av det. Så spre ordet og bli med på feiringen!