strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskap

Mangfold og inkludering

Helsinki er en av verdens mest LGBTQ+-vennlige byer

– Det er viktig å fortelle at alle er velkomne i Helsinki, sier Hannu Medina. Han arbeider hardt for at Finland skal bli enda mer inkluderende, og er mannen bak reiseguiden Gaytravelfinland.com. Med på laget har han Strawberry. Foto: Mika Ruusunen

 • – Jeg innså at Finland er et av verdens mest LGBTQ+-vennlige land, men at vi gjorde nesten ingenting for å promotere eller fortelle om dette til omverdenen og miljøet.

 • – Så i 2018 startet jeg nettsiden, forteller Hannu Medina.

 • Finnen har de siste årene arbeidet hardt for å hjelpe finske bedrifter og organisasjoner med å vise et enda sterkere engasjement for inkludering.

 • Han står bak We Speak Gay, som driver opplæring og kurs om tematikken. Og målet med reisenettsiden er å bidra med informasjon og kunnskap til reisende til Finland.

 • – I prosessen med nettstedet oppdaget jeg at det var mange selskaper som ønsket å fortelle at de støtter mangfold og inkludering, men at de manglet et ordforråd og verktøyene for å kommunisere dette på en god måte.

 • – Ut fra dette startet jeg We Speak Gay, legger han til.

Klaus K Hotel er det offisielle Pride-huset

I Helsinki er Clarion Hotel® Helsinki, Clarion Hotel® Aviapolis og Klaus K Hotel alle stolte over å være involvert med We Speak Gay. Under Pride-uken er Klaus K Hotel beæret over å være det offisielle Pride-huset. Her blir det foredrag, show, fest og moro.

– Jeg har fylt huset, kontoret og hotellene mine med homofile, lesbiske og alle mulige barn av regnbuen. Toleranse skaper trygghet, og trygghet gir åpenhet. Et åpent rom for å være annerledes. Vi ser at en fargerik arbeidsplass skaper fargerike løsninger, har eieren av Strawberry, Petter Stordalen, uttalt.

We Speak Gay-grunnleggeren sier til Strawberry at det er viktig med sterke og klare lederstemmer om at vi skal gjøre ting bedre for alle.

– Petter Stordalen er veldig pro LGBTQ, så det var naturlig for meg å kontakte Strawberry da jeg startet med dette prosjektet. Og det er kanskje det viktigste dersom et selskap skal bli bedre på mangfold og inkludering: At ledelsen i selskapet har et oppriktig ønske om endring, og at det ikke bare er et PR-stunt. Et slikt ønske føler jeg Stordalen har, sier Hannu.

Gode LGBTQ+-destinasjoner

Selv om Helsinki og andre byer i Norden er trygge og gode reisedestinasjoner for LGBTQ+-reisende, mener Hannu at man har enda et stykke å gå før man er i mål.

– Mitt inntrykk er at mange av de nordiske landene tar dette med mangfold og inkludering litt for gitt. Vi har blitt sløve, fordi vi har sterk lovgivning som beskytter personer i LGBTQ+-miljøet. Mange i Norden tenker at alle er velkomne og at det ikke er så farlig å si dette høyt, men dette er ikke gitt for miljøet selv, forklarer han.

– Om man har vært skjult så lenge som LGBTQ+-miljøet historisk sett har vært, kan det være vanskelig plutselig å skulle forstå at man er velkommen overalt, minner Hannu oss på.

 • Viktig å prate om inkludering

  Derfor blir Hannu glad når han ser at både Klaus K Hotel og GLO Hotel Art har det progressive flagget blafrende i vinden foran inngangen året rundt – og ikke bare under Pride.

 • – Små ting som dette er utrolig viktig og sender et signal til miljøet om at her aksepterer vi alle – uansett legning.

 • – Det er lett for noen å si de støtter en viktig sak, men man må også tørre å vise at man står i det. Selv i tøffe tider, sier Hannu.

 • – Vi er på god vei i riktig retning, men det er viktig at store selskaper bruker stemmen sin. For om man ikke forteller høyt at folk er velkommen, vet man det ikke.

 • – Åpenhet og informasjon fører til inkludering og aksept. Det er viktig ikke bare å tenke det, men også si det høyt, avslutter han.

Nyeste innlegg