Medlemskap
Prideparad i centrala Helsingfors.

De beste stedene i Helsinki for LGBTQ+-reisende

Helsinki anses som en av verdens beste og tryggeste destinasjoner for LGBTQ+-reisende. We Speak Gay-gründeren Hannu Medina gir deg sine aller beste tips om stedene du bør sjekke ut.

  • Den finske hovedstaden havner ofte høyt på listen når de mest åpne og beste byene for LGBTQ+-reisende skal kåres.

  • I Helsinki er Clarion Hotel® Helsinki, Clarion Hotel® Aviapolis og Klaus K Hotel alle stolte over å være involvert med We Speak Gay.

  • We Speak Gay ble grunnlagt av nettopp Hannu, og hjelper finske selskaper med å få vist bedre at de har et sterkere engasjement for inkludering og mangfold.

  • Hannu har også startet reiseguiden Gaytravelfinland.com, som skal informere om tilbudene i et tolerant og trygt finsk samfunn.

Hannus beste reisetips

Vi har fått Hannu til å plukke ut sine LGBTQ+-favoritter i Helsinki.


– I Helsinki finner du mange forskjellige typer barer og nattklubber for alle aspekter av LGBTQ+-miljøet, så det er vanskelig å rangere. Men her er noen steder jeg anbefaler, sier Hannu.


1. Room Blvd


Adresse: Bulevardi 26


– Et litt eksklusivt og bra sted for god mat og gode drinker. Har i tillegg et stort utvalg av vin og champagne, forteller Hannu.


MyHelsinki kan fortelle at Room Blvd dessverre ikke har noe dansegulv, men er det perfekte sted for en romantisk date eller en avslappet møteplass for venner. Om sommeren har de også en uteplass som våkner til liv.


2. Street Pride Bar


Adresse: Malminrinne 1


– Street Pride er en ny bar i Kamppi-distriktet. Veldig åpen og homovennlig plass, sier Hannu.


Street Pride Bar avholdes det jevnlig forskjellige arrangementer som DJ, livemusikk, bingo og dragshow.


3. Hercules


Adresse: Keskuskatu 8


– Dette er en tradisjonell og gjenåpnet nattklubb for homofile, helt sentralt i Helsinki, forklarer Hannu.


En gjenåpnet kjempe som en periode måtte stenge ned som følge av renovering av sine gamle lokaler. Nå har de heller åpnet i nye lokaler over gata fra sentralbanestasjonen i Helsinki. Her kan man danse ut i de sene nattetimer.

4. DMT (Don´t tell mama)


DMT var en helt ikonisk klubb for skeive, som nå åpner opp på ny i Teurastamo-distriktet løpet av 2023. Det kommer til å bli veldig bra, med stort fokus på internasjonale artister.


Nattklubben blir den største nattklubben for skeive i Nord-Europa, men er åpen for alle – uansett legning og preferanser.


5. Helsinki Pride


– Pride-uka i Helsinki er fantastisk. Den avholdes siste uka i juni, rett etter midtsommer, en perfekt årstid å oppleve byen på. Selve Pride-paraden avsluttes alltid ved sjøkanten ved Kaivopuisto-parken. Pride i Helsinki er gratis, forteller Hannu.


6. Mann´s Street


Adresse: Mannerheimintie 12 A, 2. etasje


– Om du er på utkikk etter en karaokebar for skeive, er Mann´s street i Mannerheimintie stedet for deg. Veldig ikonisk og homovennlig, tipser Hannu.


Karaokebarer finner du over alt i Helsinki. Mann´s Street åpnet i 1998 og er plassen for deg som vil synge - eventuelt bare drikke øl og nyte andres sangtalent.

Nyeste innlegg