Det var en gang en ung mann som kjøpte et hotell... Dette ble starten på et vakkert eventyr om mennesker som reiser land og strand for å finne historiske bygninger, spennende beliggenheter og de beste menneskene. Nå har vi nådd magiske 200 hotell! Snipp snapp snute, dette eventyret er langt ifra ute.

200-hotell-konfetti

Året var 1997 da Petter A. Stordalen tok steget inn i hotellenes verden. Det hele startet med et hotell i Langesund: Skjærgården hotell og badepark – nå Quality Hotel™ Skjærgården. I de tre årene som fulgte vokste selskapet i snitt med ett nytt hotell hver fjortende dag, og hver tiende dag ble 50 nye ansatt.


Tempoet roet seg ned etter hvert, men stagnerte aldri.


En strålende sensommerdag i 2019 ble det med besindig glitter og konfetti avslørt at den finske hotellkjeden Kämp Collection Hotels skulle innlemmes i familien vår, og denne forøkningen førte til at vi endelig, endelig, endelig består av over 200 hotell!


facade-pool-terrace-quality-hotel-skjaergardenQuality Hotel™ Skjærgården – der alt startet.


Fett for oss selvfølgelig, men hvorfor er det ganske fett for deg også?


For deg betyr det at du kan velge mellom 200 store, små, budsjett, boutique, historiske, supersentrale hotell i Norden og Baltikum.


Uansett om du bor på Helsinkis luksushotell Hotel Kämp eller hyggelige Clarion Collection® Hotel Grand Bodø, tjener du bonuspoeng du kan bruke på gratis overnatting, ta ut i gavekort eller donere til et veldedig formål. Du får også medlemsfordeler (om du er medlem, selvfølgelig).


Et lite utvalg glansnumre og snubleføtter på veien


Førstemann til å stumpe siggen


I januar 2007 ble vi den første hotellkjeden som sluttet med røykerom og ble helt røykfri. På plakaten om nyheten kunne man lese:


“Fra og med 1. januar 2007 er alle våre hoteller hundre prosent røykfrie. En overveldende del av våre gjester har ønsket dette samtidig som etterspørselen etter røykerom har vært minimal. Det er oss derfor en ren fornøyelse å kunne innfri forventningene, og ønske deg velkommen til et 100% røykfritt nytt hotellår! Bestill ditt røykfrie hotellrom på choicehotels.no.
Strawberry Hotels Scandinavia - Nordens første røykfrie hotellkjede”


Don’t go bacon my heart


I 2015 testet noen av hotellene i Comfort Hotel® å fjerne bacon og pølser fra frokostbuffeten for å gjøre måltidene litt bedre for kroppen og kloden. Det viste seg at verden ikke var klar for initiativet, og det ble en internasjonal snakkis såpass stor at til og med Daily Mail skrev om det. I ettertid huskes denne korte tidsperioden som bacon-gate.


5000 døgn til flyktningene


I september 2015 etter et møte med UDI i forbindelse med flyktningkrisen, ble det annonsert at hotellene våre til sammen skulle gi bort 5000 gratis gjestedøgn til flyktninger med behov for akutt hjelp. Her kan du lese et innlegg Petter A. Stordalen skrev noen måneder i forkant.


Da det nesten gikk galt


Det er viden kjent at grunnleggeren har en forkjærlighet for minneverdige hotellåpninger. Han har blant annet rappellert ned hotellveggen på Clarion Hotel® Aviapolis, flydd med zipline fra taket på Clarion Hotel® The Hub og under åpningen av Clarion Hotel® Malmö Live kom han kjørende inn mot land på vannscooter i sann James Bond-ånd.


Problemet var at farten var for høy da han traff land, og da fyrverkeriene gikk av, gjorde tommelen hans nesten det samme. Fullt så dramatisk var det kanskje ikke, men fingeren ble iallfall forstuet.


Petter stordalen jetski
Fra 0 til 200 på 22 år. Hadde vi vært en bil hadde det vært en veldig treig bil. Men hva gjør vel det når reisen er så fin.


Her finner du alle hotellene våre.