Å være på reisefot er ingen hindring for å spise sunt, spesielt ikke i København. Her er våre favorittsteder for sunn mat i den danske hovedstaden, enten du er på farten eller vil nyte et restaurantbesøk.

Salat
Nylig toppet København CNN sin liste over de sunneste byene i verden

I 2014 toppet København CNN sin liste over de sunneste byene i verden. Noe de kan være svært stolte av. Det er nok mange faktorer som bidrar til god helse hos byens innbyggere, som at det er flere sykler enn biler der. Likevel kan man ikke komme utenom at det begrensede antallet fast food-kjeder og populariteten til sunn mat gjør byen til et attraktivt sted for selv de meste kresne av oss.


Joe & The Juice


joe_and_the_juiceDette er et populært sted for de som er glade i juice (og i musikk). Joe & The Juice er perfekt å svinge innom på morgenkvisten eller på ettermiddagen når du har lyst på noe godt i forbifarten. Her får du smakfull juice som blir presset i det du bestiller. Joe & The Juice finner du på en rekke gatehjørner rundt omkring i den danske hovedstaden. Frister det med mer enn bare juice? Prøv da deres godt fylte paninisandwicher, smakfulle salater, eller nydelige kaffe. Dette er et sted som er hyppig besøkt spesielt av unge og urbane mennesker.

Her har du et kart over alle Joe & The Juice i København.


Smag


Smag logo


Dette er stedet med stor S hvis du ønsker å oppleve sunn mat som er tilberedt på en kreativ, frisk og gjennomtenkt måte. Smak gjerne en av deres herlige salater eller sandwicher som lages på bestilling. Det betyr at du får den perfekte kombinasjonen og sammensetningen av pålegg hver eneste gang. Utenom dette tilby Smag også catering og kosttilskuddsprodukter. Deres visjon og mål er å inspirerer folk til å ønske å leve et sunnere liv. En ganske fin visjon spør du oss!


WE DO FOOD


We Do FoodFilosofien er enkel; det finnes ingen snarveier når det kommer til mat. WE DO FOOD fokuserer på ferske råvarer og lager mat som er ærlig og lett å lage. Du kan spise lunsj her eller velge mellom et utvalg av hjemmelagde salater til å ta med. WE DO FOOD finner du i det livlige området kalt Kødbyen og er det perfekte stedet om du vil sitte ute og se på alle menneskene som farer forbi. De tilbyr også catering for både private og bedrifter.


Her finner du WE DO FOOD i København.


Palæo


Hos Palæo får du mat rett fra steinalderen. Deres konsept tar oss tilbake til våre forfedres røtter, noe som innebærer at maten de serverer er utelukkende basert på en pre-historisk tolkning av hva folk spiste i steinalderen (med en moderne vri for å gjøre det mer visuelt tiltalende). Dette betyr at det er svært lite eller ingen ferdigbearbeidet mat, men et fokus på magert kjøtt og friske grønnsaker. Frister det å prøve noe annerledes, som for eksempel en eggewrap eller blomkålbasert risotto, bør du definitivt prøve ut dette stedet.


Palæo finner du i Pilestræde og Torvehallerne.


BioMio


bosh-byg1

Dette er en annen lokal favoritt som ligger litt bortgjemt i Kødbyen, rett ved siden av WE DO FOOD. BioMio er mer en tradisjonell restaurant, perfekt for lunsj eller middag. Dette er en vegetarianer og veganer-vennlig restaurant som bruker 100 % økologiske råvarer. Ifølge nettsiden deres så er de en Klima+ restaurant og grønn kafé. Så ikke la deg lure av det gamle røde BOSCH-skiltet som henger på veggen, men ta turen inn og smak på skikkelig kvalitetsmat.


Om du reiser til København med planer om å holde deg til dietten din, skal ikke det være noe problem. Med det fokuset på sunn mat som råder i byen kommer dette garantert til å gjøre inntrykk på deg. Gjør som de lokale: hopp på sykkelen din, kjøp deg en økologisk salat og en ferskpresset juice, og ta deg en avslappende piknik i parken.