Få matentusiaster kan ha gått glipp av nyheten om at Sverige har fått sin første trestjernersrestaurant. På galla i København delte den nordiske avdelingen av Michelinguiden ut den høyeste utmerkelsen til restauranten Frantzén. Et hedersbevis ingen svensk restaurant tidligere har mottatt.

En bedre nyhet kunne nok ikke Björn Frantzén, kokk og innehaver, tenke seg for restauranten sin, da han på mandag fik komme opp på scenen og ta i mot den prestisjetunge prisen. Frantzéns tredje stjerne blir forhåpentligvis et stort løft for fine dining både i Stockholm og Sverige generelt.


Björn Frantzén, innehaver og kokk på Sveriges første trestjernersrestaurant. Foto: Martin Botvidsson


Smaksmeny til 3000 kroner


Interessen for den prisbelønte restauranten har i hvert fall ikke dalt – med kun 23 sitteplasser er det sikkert at ventelisten vil vokse seg enda lenger. For 3000 kroner får du teste en smaksmeny i verdensklasse med inspirasjon fra både det moderne nordiske kjøkken og det japanske.


Michael Ellis, internasjonal sjef for Michelin-guidene, beskriver Frantzéns matkunst som en opplevelse som er vel verdt turen:


“Björn Frantzén has created a unique vision of Nordic cuisine, combining sublime ingredients with astounding culinary techniques. Björn Frantzén’s gastronomic expression is truly worth the journey, and is a gustatory experience like no other”.


En smaksmeny utenom det vanlige. Foto: Martin Botvidsson


Foto: Martin Botvidsson


Foto: Martin Botvidsson


Flere stjerner ble delt ut


Frantzén var ikke den eneste svenske restauranten som ble hedret med stjerner i Michelinguiden 2018. Malmörestauranten Sav og Stockholmsrestaurantene Aloë og Agrikultur fikk alle 1 stjerne hver, og Daniel Berlin i Tranås ble belønnet med to stjerner.


1 stjerne


Sav, Malmö


Aloë, Stockholm


Agrikultur, Stockholm


2 stjerner


Daniel Berlin, Skåne Tranås


3 stjerner


Frantzén, Stockholm
Planlegger du et besøk hos Frantzén? Book din overnatting i Stockholm her.