Langs Vätterns sørlige strand ligger vakre Jönköping – Sveriges niende største by. Byen byr på både strender, yrende uteliv og naturskjønne opplevelser. Med et stort kulturtilbud har både byen og omgivelsene rundt, som Gränna og Visingsö, mye å tilby – her kan du blant annet besøke et fantastisk slott, spille ishockey eller spise innbydende mat. Her tipser vi om 7 restauranter i Jönköping!

NOR
NÒR er et moderne brasseri i det historiske fyrstikkområdet.

Jönköping ble sannsynligvis grunnlagt allerede under Magnus Ladulås sin tid på 1200-tallet. I dag er Jönköping mest kjent for å være en by som varierer mellom boblende byliv og stille og avslappende strandliv - alt med en fantastisk utsikt over Vättern. Jönköping er også tilholdsstedet for et av Sveriges beste ishockeylag, HV71, og ELMIA-messen. Den gastronomiske interessen for mat i Jönköping vokser stadig og har gjort at byen i dag byr på flere herlige delikatessebutikker, kafeer og restauranter.


1. NÒR – moderne brasseri i byens historiske fyrstikkområde


Et nytt landemerke åpnet nylig i Jönköping! Hvilket da, lurer du kanskje på? Jo, vi prater selvfølgelig om det 60 meter lange og 17 etasjer høye hotellet Quality Hotel™ Match. Her finner du ikke bare magiske hotellrom med fantastisk utsikt over Vättern - du finner også restaurang NÒR - et moderne brasseri der klassiske retter fra Norden møter spennende smaker fra Sentral-Europa. Her kan du nyte en deilig lunsj, en smakfull à la carte-meny eller bare bestille noe godt å drikke i baren mens du spiller en runde shuffleboard.


Dekkede bord på restaurant NÒR i Jönköping


2. Anna Gretas – byens koseligste spisested


I Kapellgatan 19, midt i sentrum, ligger det koselige og populære spisestedet Anna Gretas. Hver kveld serverer restauranten smakfull tapas og gode viner i et herlig og avslappende miljø. På et upåklagelig vis serverer Anna Gretas god og velkrydret mat med et enkelt konsept. Kombiner maten med noen av de gode drikkealternativene du finner i menyen og få en helhetsopplevelse utenom det vanlige. I nærheten kan du bo godt og komfortabelt på Clarion Collection® Hotel Victoria eller Comfort Hotel® Jönköping - midt i byhjertet og med et yrende underholdningsområde rundt hjørnet.


entrecote-served-on-stone


3. Pizzeria Milano – veganske pizzaer og god kebab


Søker du etter et billig og bra matalternativ, bør du rette blikket mot
Pizzeria Milano på Norrahammarsvägen – rett ved Skogskyrkogården. Menyen består av både vanlige pizzaer og populær kebab, men også av veganske pizzaer. Et bra alternativ for deg som søker etter noe mettende, raskt og godt - uten å måtte rydde kalenderen. Med en variert meny passer Pizzeria Milano for hele familien - uansett alder og tidligere favorittpizza.


vegan-pizza-serving


4. El Gordo – autentisk tapas og stemningsfull atmosfære


Rett ved Munksjön i sentrum ligger smaksrike El Gordo. Restauranten ble grunnlagt etter flere studiebesøk i Spania, der grunnleggerne samlet erfaring og kunnskap. På denne måten kan de tilby autentiske spanske tapas i kombinasjon med lokale råvarer og ingredienser. Restaurantens innredning er signert Emily Hedenstedt og gir en avslappende og stemningsfull atmosfære.


tapas-serving-table


5. N.E.O. – prisbelønt restaurant med sjøutsikt


Ved Munksjön ligger flere fantastiske restauranter. En av disse er White Guide-nominerte N.E.O., som tilbyr god mat og trivelig stemning hele uken. Den spennende menyen i kombinasjon med den uslåelige uteserveringen med utsikt over Munksjön, lokker mange gjester som ønsker å nyte både god mat og flott utsikt. I nærheten av restauranten finner du noen av våre fire hotell i byen – som både ligger sentralt, har personlig service og moderne rom.


pasta-alfredo-chicken.stock


6. Vox Restaurant - klassisk, spennende og godt i moderne og trivelig miljø


Vox Hotel ligger midt i sentrale Jönköping. På hotellet kan du bo, spise, trene, jobbe eller mingle i et kreativt og moderne miljø - uansett om du er på hotellet med familien eller om du er alene. Hotellets restaurant, Vox Restaurant, serverer smakfulle retter laget fra bunnen. Men i den relativt klassiske á la carte-menyen dukker det også opp noen nye og spennende smaker, for eksempel pistasjisen med kirsebær eller gresskarpureen til fisken. Restauranten er åpen fra tidlig på morgenen til sent på kvelden, med servering av både frokost, lunsj, mellommåltider og à la carte-meny. Dessuten finnes det en herlig bar med et stort utvalg av drikker og cocktails.


Facade Vox Hotel_16_9


7. Sjön – matopplevelse av høyeste klasse


Med Vättern som nærmeste nabo, er Sjön en matopplevelse av høyeste klasse. I et stilrent og innbydende miljø har restauranten plass til cirka 100 gjester inne og like mange på den herlige uteterrassen på sommeren. Menyen er sesongbasert og utnytter de fine råvarene som tilbys. På sommeren lager de for eksempel retter med asparges, ramsløk, brennesle, skalldyr og lam. Restauranten blander stiler, smaker og inspirasjon fra hele verden og fokuserer på gode råvarer og riktig matlaging.


cooked-halibut-served-on-vegetables
Frister det med en matreise til Jönköping? Sjekk ut våre hoteller i byen!