På Clarion Collection® Hotel er kveldsmat og fika inkludert – hver dag. Les mer om hotellkjedens kveldsmat, få oppskriften til det velkjente og populære brødet og bli kjent med Petya og Karim, to sprudlende kokker som elsker jobben sin.

Sallad at a buffé
Various hearty salads are always on the menu at our hotels in Clarion Collection chain

Når du ankommer Clarion Collection® Hotel Tapto på Östermalm i Stockholm møtes du av varme smil, latter og duften av nybakt brød. Som på alle Clarion Collection® Hotel er frokost, fika (ettermiddagskaffe) og kveldsmat inkludert ved hvert besøk. Kveldsmaten består alltid av en suppe, hjemmebakt brød (som du får oppskriften på litt lenger ned), en varmrett og tre velsmakende salater. Hvis du enda ikke har bodd på et Clarion Collection® Hotel, er det på tide å gjøre det nå!


Clarion Collection Hotel Tapto CandlesAmilcar forbereder seg til kvelden i restauranten på Clarion Collection® Hotel Tapto.– Vi i personalet har sammen med stamgjestene våre blitt som en liten familie her på hotellet, forteller Petya Vasilevs, kokk på Clarion Collection® Hotel Tapto.Peyta Vasilevs og Karim Abdel Lah, kokker på Clarion Collection® Hotel Tapto, forteller at de elsker arbeidet sitt. Det som gjør arbeidsdagene litt ekstra spesielle, er all gjestekontakten. Kjøkkenet på hotellet er veldig åpent, og sammen med buffékonseptet gjør dette at de hver dag møter gjestene som spiser på hotellet.


Chefs at Clarion Collection Hotel TaptoPetya, til venstre, har i 12 år jobbet på Clarion Collection® Hotel Tapto. Karim, til høyre, har jobbet på hotellet i 6 år.


Ingen mat skal kastes!


Menyene planlegges for en uke av gangen, og rettene inneholder alltid sesongbaserte råvarer. I løpet av sommeren er det blant annet mye fersk frukt og grønnsaker på menyen. Alle Clarion Collection® Hotel er også meget dyktige på å planlegge menyene sine, slik at matsvinnet reduseres. Men, det er ikke helt uunngåelig at det iblant blir mat til overs – og da har Clarion Collection® Hotel Tapto etablert et vinnende konsept: De selger matbokser til personalet for en rimeligere pris! For en liten sum penger kan altså personalet kjøpe maten som blir til overs.


Clarion Collection Hotel Tapto BreadBrødet som alle elsker og snakker om, og som du kan finne på våre Clarion Collection® Hotels.


Det myteomspunne brødet...


Brødet. Det populære og godt likte brødet. I løpet av sommeren, under høysesong, bakes det nye brød daglig. Til gjestenes nytelse.– Hver dag mottar vi henvendelser fra gjester som ber om oppskriften på brødet vårt!Petya og Karim forteller de nesten daglig mottar henvendelser fra gjester som ber om oppskriften på brødet. Så nå har de begynt å printe ut oppskriften på papir, slik at den ligger klar på kjøkkenet når matgjestene spør etter den. Så – se hit, alle dere, som lengter etter å få smake på selve brødet:


Ingredienser, 1 brød: • 5dl kulturmelk

 • ca. 3 dl hvetemel

 • ca. 2 dl hvete helkorn

 • ca. 2 dl rug helkorn

 • 60 gram kjernefrie rosiner

 • 25 gram solsikkefrø

 • 12,5 ml natron

 • litt salt


Slik gjør du: 1. Dag 1: Bland alle ingredienser, unntatt hvetemel og natron, dagen før brødet skal bakes. Sett blandingen deretter i kjøleskapet.

 2. Dag 2: Rør først sammen hvetemel og natron for deretter å blande inn ingrediensene som har stått i kjøleskapet over natten.

 3. Smør en form og legg i deigen.

 4. Stek i ovn ved 150 grader i 90 minutter.
Les videre!


Fysen på vegetariansk mat? Her finner du Stockholms beste vegetariske og veganske restauranter.


Book ditt rom på Clarion Collection® Hotel Tapto i dag!