strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskap

Fine dining på toppen av Bergens høyeste fjell

Bergen er kanskje liten av størrelse sammenlignet med mange av sine brødre og søstre i Norden, men det betyr ikke at byen blant de syv fjell mangler unike opplevelser.

 • – Vi har alle mulige folk innom: Turfolk, turister, barnefamilier, vennegjenger og firmaer.

 • – Her er det bare å ta turen innom om du ønsker en opplevelse utenom det vanlige, smiler daglig leder, partner og kokk ved Skyskraperen restaurant, Anders Rødseth Isager.

 • Restauranten ligger 643 meter over havet, på toppen av det kjente bergensfjellet Ulriken, og er en av mange unike opplevelser i Bergen.

 • Om du i tillegg bor på et av hotellene til Strawberry, som boutiquehotellet Hotel NO 13 eller Clarion Hotel® Bergen, har du kort vei til alt av butikker, restauranter og turistattraksjoner i vestlandshovedstaden.

Her er det du bør oppleve dersom du besøker Bergen

Ulriken643

Høytsvevende opplevelser er ikke hverdagskost i hele Europa, og i Bergen har man noen unike muligheter.

Ulriken er det høyeste av de syv fjell som omkranser byen og på toppen ble finner man både kafé og restaurant. For de som føler seg i god form, går det en sherpatrapp med 1500 trappetrinn til toppen. Et mer behagelig alternativ er å ta gondolene Perle eller Bruse til topps.

Etter en lang tur opp, er det viktig å få i seg mat og drikke. Det er her du finner Anders Rødseth Isager og hans team, som disker opp med de herligste retter.

– Vi har et todelt konsept med Ulriken kafé som tilbyr raske og sunne alternativer for de som er på farten eller de som tar turen opp med Ulriksbanen for å nyte utsikten. Ønsker man en større opplevelse, har vi også en fine dining-del, som vi kaller Skyskraperen Restaurant, forklarer kokken.

– Her får du en moderne nordisk meny med sesongbaserte lokale råvarer i form av 3-retters lunsj eller 5-retters middagsmeny. Blant annet bruker vi lam fra bønder som lar dyrene sommerbeite på fjellene bak her, sier han og peker utover det bergenserne kaller Vidden.

 • Skyskraperen

  Skyskraperen er åpen alle dager fra mai til september, og serverer både lunsj og middag. Det er noe begrenset tilbud om vinteren.

 • Forhåndsbestiller du bord, er gondolbilletten inkludert i regningen. Helt gratis derimot, er den utrolige utsikten over vestlandshovedstaden.

 • Det er også en fantastisk uteservering for de varmeste kveldene. For dem som trenger et ekstra kick på vei ned fra fjellet, er det én ting som gjelder: Zipline. Den er åpen mellom juni og august.

 • Har du et jobbarrangement eller utdrikningslag, er Ulriken643s tilbud den perfekte løsningen.

Museer som man må se i Bergen

Bergen bugner over av gode museer – enten det er snakk om vitenskap, historie eller kunst.

For dem som ønsker en liten bit av norsk musikkhistorie, er en tur til Troldhaugen et must. Den gamle villaen var den norske komponisten Edvard Griegs hjem. På Troldhaugen finner du også komponisthytten, en liten hytte ved vannet der Grieg skrev flere av sine aller mest kjente stykker. Det er også et museumsbygg og kafé på området, samt en konsertsal. På Troldhaugen arrangeres det over 400 konserter i året, og om sommeren kan du nyte en bedre lunsj til toner av komponistens imponerende stykker.

Troldhaugen er en del av Kode-museumet i Bergen, og består totalt av syv lokasjoner. Her finner du flere komponisthjem og mer tradisjonelle kunstmuseer, blant annet med en av verdens største Edvard Munch-samlinger.

Akvariet i Bergen ligger i bydelen Nordnes, og er Norges største akvarium.

Shoppingbyen Bergen

Det skorter ikke på gode shoppingmuligheter i Bergen.

I sentrum finner du en miks av kjøpesenter, kjedebutikker og uavhengige aktører. Rosinen i pølsa i sistnevnte kategori er Norwegian Rain. Den ghanesiskfødte designeren Michael T. Nartey, bedre kjent som T-Michael, lager verdens beste regntøy i Europas mest regntunge by. Sammen med samarbeidspartneren Alexander Helle startet han opp for over 15 år siden og har tatt verden med storm. De har butikker i Paris og Tokyo, men flaggskipbutikken ligger i Chr. Michelsens gate i hjembyen. T-Michael har også delt sine favoritter fra Bergen med Strawberry.

Er du opptatt av bærekraft og vintage, sjekk ut Paulina Vintage Boutique, Slit’an eller Vitti Vintage.

Her finner du flere sentrale og gode hotell i Bergen.

 • Opplev bergenske mattradisjoner

  Har du egentlig vært i Bergen dersom du ikke har spist bergensk fiskesuppe?

 • Purister vil si nei. Heldigvis er bergensere stolte av sine mattradisjoner, og du finner en rekke restauranter som tilbyr tradisjonsrik mat – fra fiskesuppe til persetorsk.

 • Sjekk ut Pingvinen, Bien Basar eller Bryggeloftet & Stuene.

 • Verdens ferskeste sjømat og opplevelse får du på Restaurant Cornelius på Holmen – en 20 minutters båttur fra Bergen.

 • Om du ønsker nydelig, lokal mat med en vri, og fantastisk utsikt, sjekk ut Restaurant Admiral på Clarion Hotel® Admiral.

 • På deres terrasse sitter man ved vannskorpen med utsikt over Bryggen og Vågen.

Nyeste innlegg