Medlemskap

Stjernedesigner T-Michael: – Mine beste tips til Bergen

Designer T-Michael har stor suksess i verdens motemetropoler. Han elsker Bergen og gir deg sine insider-tips i vestlandshovedstaden.

 • Hansabyen eller byen mellom de syv fjell – kjært barn har mange navn, og Bergen er intet unntak.

 • Med kort vei til alt fra natur og kulturopplevelser til uteliv og fantastiske restauranter, er byen mellom fjordene i Norge et ypperlig utgangspunkt for en helgetur.

 • Eller som base for å oppleve resten av vestkysten med isbreene og det trange fjordlandskapet.

 • Den ghanesiskfødte designeren Michael T. Nartey, bedre kjent som T-Michael, har bodd i Bergen i over 35 år.

 • Til tross for en travel hverdag med mye reising, vender han alltid tilbake til de trange smugene og den sjarmerende trehusbebyggelsen.

– Det jeg synes er så bra med Bergen, er at det er en liten by, men allikevel skjer det så mye her året rundt. Du har kulturliv med masse konserter og festivaler. Du har fjellet, du har sjøen. Det er et perfekt sted å bo, spesielt for min del, som reiser mye, men som alltid kan komme tilbake. Jeg elsker Bergen, forteller designeren til Strawberry.


Med dette som utgangspunkt, deler T-Michael sine beste Bergen-tips med oss:


Nordnes


Mellom Vågen og Puddefjorden, finner du det sjarmerende nabolaget Nordnes. Med sine trange smug, butikker og kafeer er dette et ypperlig utgangspunkt for å oppleve det ekte Bergen. Her er flere vakre, små parker hvor du kan nyte både en kaffe og utsikten. Det er også her på Nordnes du finner det verdenskjente Akvariet og pingvinene i Bergen.
Blant trehusene på Nordnes sitter byens lange historie i husveggene, i det som en gang var Norges hovedstad. Og som mange mener fortsatt burde være det.


– Nabolaget er helt fantastisk. Med de små husene og trange gatene, gir Nordnes deg en følelse av gamle Bergen by. Det er helt spesielt. Mitt tips er å bare gå rundt i nabolaget, og så videre over broen til Damsgård. Da får du se en side av byen veldig mange turister ikke får med seg når de er på besøk. De fleste fokuserer på Bryggen, og området rundt der. Men Nordnes er veldig kult og helt unikt, sier T-Michael.


Her bor du: Clarion Hotel® Admiral eller Comfort Hotel® Bergen ligger perfekt til for å utforske Nordnes - og resten av Bergen.


Restauranter


Som resten av Norge, har Bergen gått gjennom en fantastisk dannelsesreise de siste årene når det kommer til kulinariske opplevelser. Bergensere er stolte av sine mattradisjoner, og det skorter ikke på restauranter som tilbyr tradisjonell mat. Med lang historie som europeisk handelsby, er det heller ingen overraskelse at man finner internasjonale impulser i byen. Fra asiatisk mat til Michelin-restauranter, dette er noen av T-Michaels favoritter:

 • – Det er flere gode restauranter i Bergen. Banzha er fantastisk, og er et samarbeid mellom kokk Christopher Haatuft og matblogger Michelle Zhao.

 • – I tillegg kan jeg anbefale Bare Restaurant. Det er Bergens første Michelin-restaurant. De to stedene er jeg ofte, innrømmer designeren.

 • – En skjult perle er Sze Chuan House, rett overfor Korskirken. Veldig bra til en rimelig penge, forteller T-Michael.

 • – I tillegg finner du flere steder som serverer lokal og tradisjonell, bergensk mat. Bien Basar er et sted jeg liker godt, som viser frem bergenske tradisjoner på en spennende måte.

 • – Skal du ha ordentlig sjømat og en unik opplevelse, er definitivt Restaurant Cornelius ute på Holmen noe å sjekke ut.

 • Her bor du: Boutiquehotellet Hotel NO 13 ligger i sentrum av Bergen, bare noen minutters gange fra Banzha.

Shopping


Foruten T-Michales egen flaggskipbutikk i Chr. Michelsens gate 1, Norwegian Rain & T-Michael, er det flere gode shoppingmuligheter i Bergen sentrum.


– Nå bruker jeg mest mine egne klær, men skal jeg anbefale en annen klesbutikk i Bergen, vil jeg trekke frem Lot 333. De har flere merker du ikke finner andre steder i byen, og er vel verdt et besøk, sier han.


– Ellers er det en butikk i Galleriet, Delicatessen, som selger en rekke italienske, franske og andre europeiske delikatesser. Den er veldig fin.


Her bor du: Bergen sentrum er konsentrert og lett tilgjengelig, men mer sentralt enn Hotel Oleana skal det være vanskelig å bo. Her har du kort vei til Norwegian Rain flaggskipbutikk og andre av T-Michaels shoppingfavoritter.

Naturopplevelser


Med sjø og fjell som nærmeste nabo, er det kanskje ikke rart at Bergen er det perfekte utgangspunkt dersom du ønsker å kombinere by og natur. Bare ti-femten minutters gange fra sentrum, og du er i begynnelsen av fantastiske naturopplevelser.


Med nærheten til sjøen, er det også en rekke badeopplevelser innen rekkevidde. Sjekk blant annet ut Nordnes Sjøbad, om du skulle trenge en forfriskende dukkert.


– Det er utrolig mange gode naturopplevelser i Bergen, og mange nært sentrum. En tur opp til Ulriken er noe alle som besøker Bergen, må få med seg, mener jeg. Man kan for eksempel ta Fløibanen opp og gå videre til Ulriken. Det er et lite stykke, men en fantastisk fin tur, sier T-Michael.


Her bor du: Om du drømmer om myke senger og fantastisk frokost etter en lang kveldstur i fjellet, book deg inn på Clarion Collection® Hotel Havnekontoret. Da er det kort vei til det meste av Bergens mest kjente attraksjoner.


Her finner du flere sentrale og gode hotell i Bergen.

Nyeste innlegg