Medlemskap
Open kitchen at restaurant Lykke at Nordic Light Hotel in Stockholm.

Fantastiske restauranter og barer i Stockholm

Restaurantlivet i Stockholm har lenge blomstret. I Sveriges hovedstad finner du alt fra klassiske restauranter som har levd i over 100 år, til nyåpnede steder som byr på spennende smaker. Velkommen til Nordens Venezia (ikke bare er byen bygget på øyer, det er også mange italienske restauranter)!

Stockholm – Sveriges matmekka

Stockholm er stort i areal, med mange ulike bydeler som er svært forskjellige. Akkurat som restaurantene og barene, noe som selvfølgelig gjør et besøk i hovedstaden ekstra spennende. Den ene dagen kan du besøke en hipster-joint med lokalbrygget øl på Södermalm, og den andre dagen en eksklusiv cocktailbar på Norrmalm. Eller hvorfor ikke ta en tur rundt Kungsholmen, etterfulgt av et besøk på en koselig bistro i området? Er du lenger nord, kan du sette deg ned på en uteservering på Östermalmstorg.

Michelin-restaurant eller pølsekiosk?

Stockholm kryr av Michelin-stjerner og har Sveriges eneste restaurant med tre stjerner – vi snakker selvsagt om Frantzén. Er du ute etter gastronomiske opplevelser i verdensklasse? Da er Stockholm reisemålet for deg. Er du ute etter enklere retter (også i verdensklasse), har du faktisk også kommet til rett sted. Stockholms matscene er bred, til lunsj kan du stå i kø på Günthers pølsebod for en dobbel kabanoss med surkål og til middag nyte asiatiske smaker på den luksuriøse restauranten TAK.

Europas gastronomiske hovedstad 2023

Stockholm har blitt kåret til Europas gastronomiske hovedstad 2023, et prosjekt drevet av Gastronomiska Akademien. Prisen betyr store satsinger innenfor Stockholms gastronomi, så dersom du trodde at utvalget av restauranter i byen har nådd sitt høydepunkt, tok du feil. Nominasjonen betyr mye for byens reiselivsnæring og vil sette Stockholm sentralt på kartet som gastronomisk hovedstad. Hjertelig velkommen til Sveriges matparadis!

UTVALGTE OPPLEVELSER

Mer å oppdage