I vakre omgivelser ved Nidelven ligger historiske Trondheim. Den levende byen er en av Norges fremste matbyer med et stort antall gode restauranter som fokuserer på lokale råvarer. Her tipser vi om fem restauranter du ikke kan gå glipp av i intime Trondheim!

Tasting-meny på Havfruen restaurant i Trondheim
Restaurant Havfruen i Trondheim har servert retter lagd av havets lekkerheter helt siden 1987.

1. SuperHero Burger – et must for kjøttentusiasten


Hvis du er ute etter en saftig og stor burger, er SuperHero Burger vel verdt et besøk. Restauranten ligger sentralt til på Olav Tryggvasons gate 1, rett ved Bakke Bro, og har heftige burgere til lave priser. Uansett om du er ute etter en enkel cheeseburger eller en spennende burger med utradisjonelt tilbehør – SuperHero Burger har noe til alle hamburgerelskere. Med sin avslappede atmosfære har restauranten raskt blitt til en av de mest besøkte og populære restaurantene i Trondheim. På Comfort Hotel® Trondheim, rett rundt hjørnet fra SuperHero Burger, bor du supersentralt i freshe rom og i nærheten av det meste.


SuperHero sine burgere og burgerbrød er hjemmelaget. Foto: SuperHero Burger


2. Lokalt og eksklusivt på To Rom og Kjøkken


To Rom og Kjøkken er en elegant restaurant med fokus på høy kvalitet når det gjelder alt fra råvarer til meny, bar og personale.På Carl Johans gate 5, bare 5 minutter fra trendy og sentrale Clarion Collection® Hotel Grand Olav, finner du denne restauranten med utrolig høy standard. Ved å jobbe nøye med lokale råvarer og delikatesser og forberede dem i middelhavsstil har restauranten blitt et populært valg. På menyen kan du velge mellom alt fra fisk og skalldyr til lam og and – alt av den høyeste kvalitet og i nydelige lokaler. Egner seg utmerket for feinschmeckeren som vil ha en helhetlig opplevelse med god mat og drikke i eksklusive omgivelser.


3. The Rooftop – spennende meny på høyt nivå


Om sommeren kan du sitte på uteserveringen til The Rooftop med panoramautsikt over Trondheim.


Med Trondheims råeste beliggenhet på Brattøra, like ved havna, ligger Clarion Hotel® Trondheim – et av Skandinavias største kongresshoteller. Hotellet har 400 rom og 18 møterom. Restauranten og Skybaren som ligger på niende etasje har magisk utsikt over fjorden. Her kan du nyte en spennende meny basert på råvarer fra regionen, der det nordiske kjøkken møter asiatiske smaksprofiler.


4. Havfruen Fiskerestaurant – sesongens beste fisk


Hva med en tasting-meny på Havfruen restaurant? Foto: Havfruen Restaurant


I den gamle bydelen Bakklandet, og med utsikt over Nidelven og de pittoreske små fargerike husene, ligger Havfruen Fiskerestaurant. Restauranten har servert retter lagd av havets lekkerheter helt siden 1987. I historiske, unike og koselige lokaler serverer de lokale fisk- og skalldyrretter i desidert verdensklasse. Restauranten ligger som en perle rett ved den Gamle Bybroa, og i nærheten av Nidarosdomen og det vakre designhotellet Comfort Hotel® Trondheim.


5. NordØst – det beste av to verdener


Kvartalet Solsiden, som ligger ved Nedre Elvehavn i byens nordøstre del, har blitt forvandlet til et populært bo-, restaurant- og shoppingområde. Nye og moderne bygninger ligger side om side med gamle verfts- og industrilokaler som har fått helt nye bruksområder. På uteserveringene utenfor shoppingområdet yrer det av liv fra de mange restaurantene. Spesielt om sommeren er dette et utrolig vakkert sted med utsikt over den rolige elva. NordØst åpnet sommeren 2015 med konseptet å kombinere asiatiske teknikker med norske råvarer. Med noen av Norges beste kokker og spennende retter som sjøcrepes med miso-majones, har det raskt blitt et favorittsted å besøke. I nærheten av Solsiden bor du best på Clarion Collection® Hotel Grand Olav – et trendy hotell som holder til i samme bygning som konserthuset Olavshallen.


Frister det med en tur til Trondheim? Her finner du alle våre hotell i Norges tredje største by.


Mer restauranttips? Ikke gå glipp av guiden vår med 10 hete restauranter i Oslo.