Medlemskap
Clarion Hotel Wisby in the evening light at Visby, Gotland

Visby – en av Sveriges byer med flest barer og restauranter

Velkommen til en matdestinasjon full av minneverdige bar- og restaurantbesøk. Len deg tilbake og bli med på et fantastisk mateventyr i Visby - med god samvittighet i behold.

En unik matdestinasjon

Visby er kjent for sitt rike utvalg av restauranter og barer - et must for alle foodies. Her blir du møtt av høy kvalitet, en bærekraftig matfilosofi og ikke minst; fantastiske råvarer. Det store utvalget av ferske råvarer har lokket mange "matskapere" til Visby, som igjen har skapt et knutepunkt av nye, spennende matkonsepter. Enten du er ute etter en fine dining-opplevelse eller en hamburger on the go, kommer ikke Visby til å svikte deg. Velkommen til en helt unik matdestinasjon.

Kvalitet og lokalprodusert

På Gotland handler det mye om å utnytte de lokale og lokalproduserte råvarene. Restaurantscenen speiler det solfylte og milde klimaet på øya, noe som gir optimale forutsetninger for både dyrking og dyreproduksjon. Menyer farges av ferske grønnsaker etter sesong, kjøtt fra lokale gårder rundt om på øya og gotlandske viner. Om du er en ekte foodie, må du passe på å besøke havet av gårdsbutikker som finnes på øya, fulle av smakfulle grønnsaker og avlinger, og en god dose inspirasjon rett fra bonden.

Klassisk og gotlandsk

Visbys fantastiske natur og historie følger med både på tallerken og i miljøet når det kommer til flere av øyas restauranter og barer. Du finner alt fra rustikke interiørdetaljer til ulike klassiske gotlandske retter på menyen. Røkt flyndre, safranpannekake med bjørnebærsylteltøy eller "kajpsoppa" - ofte laget med en moderne vri. Selvfølgelig finner du også steder med internasjonale smaker, men den gotlandske følelsen består - enten det er snakk om de lokalproduserte råvarene eller den gotlandske gjestfriheten.

UTVALGTE OPPLEVELSER

Mer å oppdage