Nytt hotell i familien på Svalbard! Det tradisjonsrike Spitsbergen Hotell står klart som Funken Lodge og blir samtidig et av Strawberry frittstående hotell. 1. februar åpnet dørene til det nye hotellet som ligger midt i Longyearbyen på Svalbard.

– Endelig kan vi tilby våre gjester Svalbard, sier Petter A. Stordalen, og fortsetter å fortelle om sitt siste oppkjøp:


– Jeg er utrolig glad for at Funken Lodge blir en del av vårt tilbud. Hotellet symboliserer alt vi ønsker å få til på Svalbard; respekt for det tradisjonelle i møte med det moderne. Med sin unike historie og snart toppmoderne komfort, er hotellet som skapt for oss.


Ett av hotellets barer, som snart er klart for besøk.


Ett hotell med historie


Bygningen stod klar i 1947 og ble da brukt som bolig av funksjonærer fra det Store Norske Spitsberg Kulkompani, de som jobbet med utgravning av kull på Svalbard. Hotellet fikk da kallenavnet ”Funken”, som nå blir hotellets offisielle navn.


Hurtigruten Svalbard kjøpte hotellet i 1991 og bygningen har siden da blitt renovert både utvendig og innvendig, men ikke så omfattende som nå. Funken Lodge skal fortsatt drives av Hurtigruten Svalbard, og blir samtidig nummer 24 i rekken av hoteller innen Nordic Hotels & Resort.


Unike opplevelser


Gjestene skal stå i fokus når hotellet nå skal tilby Svalbards beste service. Hotellet har tidligere hatt Svalbards beste restaurant men har nå som mål å bli Svalbards beste hotell. Funken Lodge har panoramautsikt over Longyearbyen, Svalbards største plass, så i hotellets restaurant nyter du ikke bare god mat og drikke (fra hotellets unike vinkjeller) men også den utrolige utsikten.


Hotellets hyggelige samlingspunkt. Her kan du sette deg ned å varme deg ved peisen.


Funken Lodge – Fakta  • Antall rom: 88

  • På hotellet finner du Svalbards beste restaurant

  • Vinkjeller med over 15 000 flasker

  • Cocktailbar

  • Store konferansemuligheter med kapasitet til 140 personer

  • Lounge, med stor åpen peis.

  • Treningsrom og relaxavdeling med badstue