Nå nærmer det seg nasjonaldagen, og mange kan få litt høy puls for å rekke alt de skal ordne. Her kommer en siste sjekkliste med tips til 17.mai!

17may-oslo-featured-1.jpg
Korps, bunader, flagg og massevis av is – det er snart 17. mai!

Sjekk at 17. mai-antrekket er i orden


Se over klærne du har tenkt å ha på deg, og sjekk at alt er i orden. Prøv også skoene du har tenkt å ha på. Har du kjøpt nye sko så bruk de gjerne litt før 17. mai, sko er alltid best når du har gått de litt inn. Gnagsårplaster kan også være lurt, så slipper du vonde føtter i toget.


Solbriller eller paraply? Sjekk værmeldingen


Været i Norge kan være uforutsigbart. Sjekk værmeldingen og vær forberedt på været som kommer. Både solbriller og paraply kan være lurt å ha med. PS – skinner solen kan det være lurt å smøre seg med solkrem.


Powerbank


Sørg for at du har nok strøm på mobilen til å dokumentere dagen. Du kan jo ikke gå glipp av 17. mai-bildene!


Betaling


Det er ikke alle pølseboder og iskremkiosker som tar bankkort. Unngå krisen ved å ha nok batteri på mobilen til å kunne benytte deg av aktuelle betalingsløsninger på mobil - eller ta ut kontanter.


Antibac


Nasjonaldagen betyr mange folk over alt og få muligheter til å vaske hender mellom pølser, is og kake. Vil du unngå en vårforkjølelse kan Antibac være lurt å ta med seg.


Husk alt til 17. mai-frokosten og grillingen


Det er kun enkelte søndagsåpne butikker som har åpent på 17. mai, så husk å kjøpe inn is, brus og bobler før den store dagen. Skal du på champagnefrokost og skal ha med deg mat, anbefaler vi noe som er enkelt å tilberede, smaker godt, ser festlig ut og er likt av alle. Dette kan i tillegg lages klart dagen før, og dermed slipper du mer stress på dagen. Hva med å ta med et fruktfat, spekeskinke eller kake? Eller hva med å bare ta 17. mai-frokosten på et hotell? Flere av hotellene våre arrangerer 17. mai-frokoster – også for de som ikke er overnattende gjester.


Frokosten er for mange en viktig del av 17. mai!


Det aller viktigste på 17. mai


Har alle dine kjente og kjære noe å gjøre på nasjonaldagen? 17.mai bør være en inkluderende og sosial dag. Har du noen familiemedlemmer eller venner som du vet ikke har noen å være med på 17. mai? Inviter dem gjerne med på champagnefrokost, å se på 17. mai-toget, grilling eller noe annet du skal på nasjonaldagen. Ingen burde være alene på 17. mai (om de ikke ønsker det selv). Føler du deg ekstra inkluderende, kan du åpne dørene til andre og bli kjent med nye mennesker!


Sted å feire?


Om du ikke har stor nok bolig for 17. mai-festen kan vi anbefale å booke bord på en restaurant på et av våre hotell, eller kanskje overraske kjæresten med en hotellovernatting? Om det er fullt i år, så kan du tenke på om det er et alternativ til neste år. Se oversikten over våre hotell i Norge her og se oversikten over – og les om – alle de fristende restaurantene og barene vi har på hotellene våre her.


Feire på et hotell, sa du?


Det kan være verdt å merke seg at flere hotell gjør litt ekstra ut av den store dagen, så det kan være en god idé (synes vi, da) å sjekke ut hva hotellene nær deg har å bjuda på. Ta en telefon, send en mail, eller dra gjerne innom å spør. Klikk på lenkene under for å se hva enkelte av hotellene våre har å by på når den store dagen kommer:


Sommerro, midt i "17.mai-smørøyet" på Solli plass i Oslo, er klare for den store dagen!


THE THIEF, med perfekt 17. mai-plassering på Tjuvholmen i Oslo, er også mer enn klare!


Wood Hotel Bodø åpner dørene for aller første gang bare et par dager før 17. mai og ivrer etter å få glade og festkledde mennesker inn dørene!


Quality Hotel™ River Station i Drammen bjuder både på 17. mai-buffet og 17. mai-frokost - en frokost som faktisk har fått pris for fremragende frokost fra Twinings.


Quality Hotel™ Maritim i Haugesund elsker 17. mai og lar deg ta del i det!


Clarion Hotel® Stavanger i.. ja, nettopp Stavanger, kan skilte med 17. mai-frokost, lunsj eller middag som kan bookes via linken.


Clarion Hotel® Stavanger tar også imot bookinger i sin cocktailbar i 14. etasje via denne linken.


God feiring – og nyt dagen!