Med et besøk på julemarked kan du så å si sikre deg julestemning. Julen nærmer seg med stormskritt og i Oslo er det nok av julemarkeder du kan besøke for å handle julegaver, nyte pepperkaker og gløgg. Her er en oversikt over de beste julemarkeder som arrangeres i hovedstaden.

christmas-tree-outside-people-shopping-market.jpg
Med et besøk på julemarked kan du så å si sikre deg julestemning.

Jul i Vinterland byr på julemagi midt i hjertet av Oslo

Når: 12. november 2022 - 1. januar 2023

Hvor: I Spikersuppa ved Karl Johans gate

Hva: Oslos mest glitrende og populære julemarked, Jul i Vinterland, inviterer nok en gang store og små til juleoasen i Spikersuppa ved Karl Johans gate. Gå gatelangs blant lyslenkene, kjenn på julestemningen og besøk bodene som selger alt fra gløgg, churros, håndstrikkede ullvarer og annet håndverk perfekt til julegaver.

Jul i Vinterland har nok av førjulsaktiviteter for store og små.

Juleuniverset byr på morsomme aktiviteter som skøytebane, karuseller og ikke minst en tur opp i «Julestjernen». Herfra kan du se ned over en fantastisk julebelyst Oslo. De minste kan hilse på julenissen, besøke juleverkstedet eller pynte pepperkaker.

Les mer om salgsbodene og aktivitetene til Jul i Vinterland her.

Hotell i nærheten: Hotel Christiania Teater og Clarion Collection® Hotel Savoy

Tradisjonsrikt julemarked på Norsk Folkemuseum

Når: 3.-4. desember og 10.-11. desember 2022

Hvor: Norsk Folkemuseum, Museumsveien 10, 0287 Oslo

Hva: Opplev en stemningsfull førjulstid på det årlige julemarkedet til Norsk Folkemuseum på Bygdøy. Det kulturhistoriske museet pyntes etter lokale norske juletradisjoner, og fylles med herlige dufter og gode smaker. Julenissen danser julen inn med nissebarna og åpner dørene til verkstedet sitt for de minste.

På rundtur med hest og vogn på museet. Foto: Haakon Harriss/Norsk Folkemuseum

Smak rykende ferske Hardangerlefser, lytt til vakre toner på julekonsert, eller ta med barna på ponnyridning. Det er nok av morsomme aktiviteter som sørger for at julestemningen kommer. Dessuten blir julehandelen litt lettere med over 100 salgsboder på markedsplassen som tilbyr et rikt utvalg av det spesielle, velsmakende og egenproduserte.

Les mer om julemarkedet på Norsk Folkemuseum her.

Hotell i nærheten: Clarion Collection® Hotel Gabelshus og Hotel Christiania Teater

Julemarked i urbane omgivelser i Botanisk Hage

Når: 26. november 2022

Hvor: Botanisk Hage, Sars’ gate 1, 0562 Oslo

Hva: Botanisk hages Venner kan igjen ønske velkommen til julemarked. Det blir boder med salg av håndverksprodukter, hjemmelagde delikatesser og gaveartikler. Venneforeningen selger kaffe, vafler og annen varm drikke. For dem som vil synge julen inn denne lørdagen før første søndag i advent, blir det mulighet til å gå rundt juletreet og øve på gamle og kjente julesanger, og kanskje noen nye.

Kjenn duften av juleprodukter fra ulike boder.

Les mer om programmet og julemarkedet i Botanisk Hage.

Hotell i nærheten: Comfort Hotel® Grand Central og Clarion Hotel® The Hub.

Trendy designerjul på Designernes eget julemarked

Når: 3.–4. desember 2022

Hvor: DOGA Norsk Design og Arkitektursenter, Hausmanns gate 16, 0182 Oslo

Hva: Designernes eget julemarked er en mangeårig tradisjon som avholdes i industribygget til Norsk Design og Arkitektur. Lokalene forvandles til et tre-etasjes julemarked hvor kreative designere fra inn- og utland selger egen design. Her får du kjøpt klær, smykker, tilbehør og kuriositeter til han, henne, barn og hjem!

Mellom julehandelen kan du ta deg en matbit i kafeen. Designernes julemarked ryktes å være et svært populært julemarked som trekker mange besøkende, så det kan lønne seg å komme tidlig!

Mer informasjon om Designernes eget julemarked her.

Hotell i nærheten: Clarion Collection® Hotel Folketeateret og Comfort Hotel® Xpress Youngstorget

Designere selger alt fra møbler til klær på Designernes eget julemarked.

Book et hotell for julemarkedbesøket ditt

Kunne du tenkt deg å besøke ett eller flere av julemarkedene? Kombiner en hyggelig førjulstur til Oslo sammen med venner eller familie og book overnatting på hotell i nærheten. Her finner du alle hotellene våre i Oslo.