Når du er i en ny by er det ikke alltid så lett å finne fram eller vite hva man burde få med seg. Så hvis du ikke har vært på besøk i Oslo før har vi noen god tips til deg!

People outside of Oslo Opera House
Oslo er en fantastisk sommerby

Skal du besøke Oslo og trenger tips til ting å se og gjøre? Da er du på riktig sted.


Severdigheter og kjente plasser i Oslo


Oslo by er rik på kultur og historie som du må få med deg. I tillegg til gamle, gode steder som Slottet, Akerhus festning, og Vigelandsparken, tipser vi også om mindre kjente steder som enhver Osloborger har besøkt.


Operahuset


Operaen-Oslo-1-1024x683.jpg


Dette er absolutt et sted du bare må besøke. Operahuset har vært et landemerke i byen helt siden åpningen i 2008. Beliggenheten i Bjørvika er fantastisk, med utsikt over Oslofjorden. Bygget, som stort sett består av glass og marmor, er som et kunstverk å regne og har vunnet flere nasjonale og internasjonale arkitekturpriser. Inne i operaen finner du tre store scener og intet mindre enn 1100 rom. Hvis det vakre eksteriøret ikke er nok for deg, kan du også bli med på en guidet tur inne i operaen.


Hotelltips: Bo nær Operahuset på Clarion Hotel® Oslo.


Aker Brygge


shutterstock_49835569


Aker Brygge er virkelig verdt et besøk når du er i hovedstaden. Helt nede ved havna og Oslofjorden ligger restaurantene, butikkene og underholdningsscenene på rekke og rad. Spesielt om sommeren yrer det av liv nede på brygga, hvor mennesker i alle aldre nyter utsikten med et godt måltid, en utepils eller en avkjølende iskrem.


Les mer: 8 tips til å få sommerstemning i Oslo


Karl Johans gate


karljohan
Oslos hovedgate kan nok være litt full av turister til tider, men er likevel verdt å stikke innom. Karl Johan strekker seg fra Oslo S og helt opp til slottet, og på veien passerer du et hav av spennende butikker, restauranter og andre severdigheter som Nationaltheatret og Stortinget.


Hotelltips: Bo midt på Karl Johans gate på Comfort Hotel Karl Johan.


Slottet


shutterstock_135395384


Turistalarm! Her er det alltid mennesker og kameraer. Det Kongelige Slott ble bygd på 1800-tallet for å huse Kong Charles III, og er nå bolig for den nåværende kongefamilien. Slottet har 173 rom og omkranses av den vakre slottsparken, hvor du kan nyte synet av grønne planter, trær, fargerike blomster og statuer. Det perfekte området å rusle en avslappende tur på en solfylt dag.


__Les mer: __Er du lei av turistfeller og steder uten sjarm? Her er 10 lokale innsidetips til Oslo.


Frognerparken


Frognerparken er faktisk to parker. Området med statuene, heter Vigelandsparken. Resten av parken er Frognerparken. Alle som besøker Oslo for første gang må ta turen til Frognerparken, et populært turistmål også for lokale Osloborgere som er flittige besøkende. Om sommeren er det populært å ha piknik, jogge, eller bare sole seg. Det er garantert alltid folk her. Frognerparken har faktisk Norges største rosesamling med totalt 14.000 planter fordelt på 150 ulike arter, og Norges største lekeplass; Frognerborgen. shutterstock_148681556


... og Vigelandsparken


Frognerparken er todelt - den den største parken i Frognerparken er Vigelandsparken. Her finner du over 200 flotte skulpturer i bronse og granitt. På varme sommerdager er det spesielt mange lokale å finne her, da området passer perfekt for en piknik i sola. Her finner du også en hyggelig kafé, samt Vigeland-museet. Parkens navn kommer fra kunstneren bak alle skulpturene, Gustav Vigeland, som lagde alle skulpturene, i full størrelse, helt uten hjelp.


Grünerløkka


10950611_795589203810112_1420952884_n (1)Foto: @emyrslo via Instagram


Grünerløkka er helt klart blant de aller mest trendy bydelene i Oslo. Det tidligere arbeiderklassenabolaget har gått gjennom en stor transformasjon de siste 20-30 årene og har de siste årene blitt svært populært blant unge hipstere og moderne barnefamilier. Området byr på et stort utvalg koselige kafeer, restauranter og noen av byens beste second hand-butikker. Dette er helt klart stedet for deg dersom du er nysgjerrig på å utforske den trendy delen av Oslo. Mange av Løkkas kafeer holder lenge åpent, og passer godt for hyggelige kvelder på byen.


Holmenkollen


shutterstock_47920102


Dette er en av Norges desidert mest besøkte turistattraksjoner, og det er ikke uten grunn; fra toppen får du uslåelig panoramautsikt over Oslo og omegn. Det danske arkitektfirmaet JDS Architects brukte om lag 1000 tonn stål for å bygge den 60 meter høye Holmenkollbakken. Hver vinter arrangeres den nordiske verdenscupen i Holmenkollen, noe som fører til fulle tribuner og fantastisk stemning. I bygget under skihoppet ligger verdens eldste skimuseum som viser over 4000 år med skihistorie.


Restauranter i Oslo


Å spise skikkelig god mat er en perfekt ting å finne på når du er i Oslo. Uansett om du har lyst på gourmet, japansk, pizza, street food eller sjømat finnes det en restaurant for deg.


Girotondo


Flere vil påstå at Girotondo har Oslos beste pizza, og det


Monsoon Noodle Bar


Norda


Stalls at Norda Clarion Hotel The HubEr du glad i god mat og fint interiør er Norda vel verdt et besøk.


Plates with food at Norda, Clarion Hotel The HubRestaurant Norda ligger i 13. etasje på Clarion Hotel® The Hub. Du trenger ikke å bo på hotellet for å nyte maten, drikken og den fantastiske utsikten over Oslo.


Oslo Streetfood


Café Sara


På hjørnet av Torggata og Hausmanns gate finner du Café Sara. En koselig pub med både drikke og matservering. Hit passer det å dra om middagen kommer i siste liten eller om nattmaten skal inntas i hyggelige omgivelser. Serveringen er oppe helt til klokken 02.45, hver dag.


Flere restauranttips i Oslo:Kultur i Oslo


Oslo er en by rik på kultur. Her finner du show, musikaler, teater, konserter og mye mer. Vet du ikke hvor du skal begynne? Null stress, vi hjelper deg.


Parkteateret


Latter


Nationaltheateret


Book hotell i Oslo her – til garantert best pris!


Uteliv i Oslo


Vil du ut og danse i løpet av besøket ditt i Oslo? Vi har listet opp noen av Oslos heteste utesteder og barer.


Dattera til Hagen


Dattera til Hagen er en fargerik bar, café og klubb fordelt på to etasjer med en av Oslos fineste bakgårder. "Dattera" som det også blir kalt, ligger sentralt til på Grønland med gangavstand til Oslos trendy og urbane bydeler. Konserter, improkvelder, klubb og italiensk mat er bare noe av det du kan oppleve her.


Blå & Dattera Til Hagen in OsloBåde BLÅ og Dattera til Hagen har herlige uteserveringer.
Venstre: Skilt ved inngangsdøra til BLÅ. Venstre: Bakgården til Dattera til Hagen.


BLÅ


Med klubbkonserter, DJs og pumpende musikk fra alle slags sjangere, har BLÅ har vært på utelivskartet siden 1998. Er du usikker på hvor du skal dra ut i Oslo, dra på BLÅ. Programmet deres har noe for enhver smak. Under sommerhalvåret kan du ikke la være å komme innom uteserveringen som strekker seg langs Akerselva under grønne trær. Det spilles musikk, bingo til god stemning, drikke og mat. Vis á vis BLÅ ligger Ingensteds og Bortenfor, to utesteder som også er vel verdt et besøk.


Jæger


Om du bare skal besøke én nattklubb, er det Jæger som gjelder. En intimt sted med internasjonal følelse. Her kan du oppleve New Yorks beste DJ-er og verdensartister som henger i baren.


Gamla


Ut å danse i Oslo? Ta turen til Gamla.


Torggata Botaniske


Om drinker av høy kvalitet er mer din greie bør den unike cocktailbaren Torggata Botaniske sjekkes ut. Overalt i det koselige lokalet henger store, grønne planter blant lysekroner, stilig interiør og duften av ferske urter.
torggata-botaniske-cocktail-bar.jpg I helgene fylles baren fort opp, så dra tidlig for å kapre et bord. Foto: Hanne Kristine Vederhus.


Flere populære barer og utesteder i Oslo vi anbefaler:  • Angst Bar

  • Nedre Løkka Bar

  • Himkok (kåret til en av verdens beste barer!)

  • Paul’s Boutique


Les mer: Oslos 4 beste takterrasser.


Museum i Oslo


Oslos utvalg av museer er stort. Her finner du museum for fotografi, kunst, friluft og historie fra hele verden. Nedenfor kan du lese om våre favoritter som passer perfekt for både liten og stor.


Astrum Fearnley


Kunstmuseet Astrup Fearnley ligger på Tjuvholmen og viser skiftende utstillinger med ledende internasjonal og norsk samtidskunst.


Munchmuseet


Norsk Folkemuseum


Naturhistorisk museum


Flere museer i Oslo du kan sjekke ut:  • Norsk Teknisk Museum

  • Nobels Fredssenter

Er du klar for et besøk i hovedstaden nå? Hvis du ikke ennå har planlagt hvor du skal bo, ta en titt på denne lista over hotell i Oslo.