Til tross for at Oslo er blant de dyreste byene i verden, kan du spise fantastisk mat uten å tømme lommeboka. Det gjelder bare å finne riktig restaurant! Vi gir deg tips om 10 smakfulle restauranter i alle prisklasser i hovedstaden som du ikke kan gå glipp av. 

Table at Maaemo with a view over Barcode in Oslo
Nyt maten på Maaemo med herlig utsikt over Barcode. Foto: Bandar Abdul Jauwad

Som matdestinasjon er Oslo et populært besøksmål. Med stor variasjon og høy kvalitet er restauranttilbudet i Oslo både stort og mangfoldig. I hovedstaden kan du spise alt fra gourmetretter på Michelin-restauranter, thai, sjømat til meksikansk og vegansk mat. Uansett hva du leter etter, er det aldri langt til en bra restaurant. Få tipsene her!

Du trenger en god seng å ramle ned i etter dette. Sjekk ut våre hotell i Oslo her.

1. Gourmetopplevelse på Maaemo

Er du på jakt etter en kulinarisk opplevelse av de sjeldne og en unik gourmetrestaurant i verdensklasse (og er villig til å betale for det), er Maaemo definitivt valget for deg! Maaemo er den eneste restauranten i Norge med tre stjerner i den prestisjetunge Michelin-guiden (første nordiske restaurant med utmerkelsen), og byr eksepsjonelle og innovative matretter i en minimalistisk sett. All mat som serveres på restauranten er laget av organiske og naturlige ingredienser. Med kun det beste av råvarer og prisbelønte kokker, er et besøk på Maaemo en opplevelse du sent vil glemme.

Hvor: Schweigaards gate 15B, 0191 Oslo
Gjør kvelden til en helaften med overnatting på Clarion Collection® Hotel Folketeateret som ligger bare 11 minutter til fots fra restauranten og 3 minutter fra Oslo S.

Langoustine – norsk hummer på Maaemo. Foto: Tuuka Koski

Hva med en liquid waffle? Foto: Tuuka Koski

2. Meksikansk med amerikansk tvist hos Mucho Mas

Ikke glem å bestill noe godt å drikke til maten! Foto: Mucho Mas

I et lite lokale midt på Grünerløkka har Mucho Mas siden 1996 servert smaksrik meksikansk mat med en amerikansk tvist. Restauranten er liten og uformell, populær og serverer store porsjoner til rimelige priser. I en koselig atmosfære nyter du gode og hete smaker som passer både store og små. Restauranten har også gode vegetariske alternativ og spennende drinker, og er verdt et besøk. Tips! Vær tidlig ute – Mucho Mas tar ikke imot bordbestillinger!

Hvor: Thorvald Meyers Gate 36B, 0555 Oslo.
Det prisvennlige og hippe hotellet med puls, Comfort Hotel® Xpress Youngstorget, ligger bare 15 minutters gange fra restauranten.

3. Restaurant Eik – prisbelønt, hyggelig og elegant

Clarion Collection® Hotel Savoy ligger prisbelønte Restaurant Eik – mottakere av den prestisjefylte utmerkelsen Bib Gourmand i Michelin-guiden. Oversatt til det dagligdagse språk, betyr prisen at restauranten serverer mat av god kvalitet og bra verdi for pengene. Dette hederstegnet har restauranten mottatt hele 14 ganger siden de åpnet for 15 år siden. Atmosfæren på Restaurant Eik er avslappet, minimalistisk og veggene er fylt med kunst. Restauranten er et utmerket valg for deg som søker etter en elegant matopplevelse kombinert med fantastiske cocktails.

Hvor: Universitetsgata 11, 0164 Oslo
Kombiner den unike matopplevelsen med en unik hotellovernatting på Clarion Collection® Hotel Savoy.

4. God kvalitet og sosialt for alle på Smalhans

Hjemmelaget og god mat på Smalhans. Foto: Anne Valeur.

Med hjemmelaget og god mat servert i en hyggelig atmosfære til rimelige priser har Smalhans blitt til hele Oslos nabolagsrestaurant. Måltidene på restauranten passer godt til familier, studenter og vennegjengen, men også for forretningslunsjer og romantiske middager. Ulike typer burgere, supper, og en husmannskost-meny inspirert av husmannskost fra hele verden og mat som er basert på sesongens råvarer er bare noe av det du kan forvente deg. Om kvelden velger du fritt fra en meny som oppdateres ukentlig, der konseptet er at alle rundt bordet smaker av hverandre. Et mer sosialt måltid, rett og slett. Verdt å nevne er at Smalhans siden 2016 har vært innehaver av den prestisjefylte utmerkelsen – Bib Gourmand i Michelin-guiden. Når booker du bord?

Hvor: Ullevålsveien 43, 0171 Oslo

Nice atmosphere at Smalhans. Photo: Anne Valeur

At Smalhans the food on the menu changes every week. Photo: Anne Valeur

Kokken i aksjon. Foto: Anne Valeur

5. Prisvennlig og smakfull vietnamesisk  på Lille Saigon 1

Bak et unnselig inngangsparti ligger en av Oslos beste vietnamesiske restauranter. Lille Saigon 1 har servert autentisk og god vietnamesisk mat i over 25 år til meget hyggelige priser. På grunn av dette er det ofte fullt på restauranten som ligger sentralt ved Torggata. Får du ikke bord, ta turen opp til den andre restauranten som ligger i Seilduksgata på Grünerløkka. Her får du smakfulle spesialiteter til rundt hundrelappen og servitører som kommer med gode anbefalinger. Maten serveres i enkle omgivelser med kafèinteriør, men her det er maten som teller mest!

Hvor: Bernt Ankers gate 7, 0183 og Seilduksgata 17, 0553 Oslo
Restauranten ligger sentralt og nært sentrumshotellene Clarion Collection Hotel Folketeateret, Comfort Hotel Xpress Youngstorget og Comfort Hotel Grand Central.

6. Nyt havets lekkerheter på Vulkanfisk

Nyt fersk fisk og skalldyr

I Mathallen på Grünerløkka finner du god og inspirerende mat fra alle verdens hjørner. Her ligger blant annet Vulkanfisk, sjømatrestauranten som elsker all mat fra havet. Hver dag leveres herlig skalldyr til restauranten og den tilhørende Vulkanfisk-butikken. Nyt fiskesuppe, blåskjell eller reker på uteserveringen, eller ta plass inne, hvor du kan sitte “ringside” og se kokkene i aksjon mens de lager maten på det lille kjøkkenet midt i baren. Vi anbefaler bestselgeren Fish & Chips. Er du glad i fisk og sjømat er Vulkanfisk er det perfekt stedet for deg!

Hvor: Mathallen – Vulkan 5, 0178 Oslo.
Bor du på Comfort Hotel® Xpress Youngstorget, ligger Mathallen og Vulkanfisk en 7 -minutters gåtur unna.

7. Eksotiske smaker på Yaya’s

Drøm deg til Thailand hos Yaya’s. Foto: Yaya’s

Ta et steg tilbake, slapp av og drøm deg tilbake til ferien i Thailand. På eksotiske Yaya’s, som du finner tre steder i byen, får du automatisk en avslappet følelse. Gode thairetter inntas mellom palmeblader og fargesprakende lykter. Yaya’s er et bra budsjett-alternativ med noe for hele familien. Friske råvarer, fargerike krydder og engasjerte kokker – sammen blir det en måltidsopplevelse med smakene i fokus.

Hvor: Den mest sentrale restauranten finner du på Øvre Vollgate 13 – bare 400 meter fra Hotel Christiania Teater.
Det unike hotellet midt i hjertet av Oslo er elegant, sjarmerende og gir deg en ordentlig hotellopplevelse.

8. Vegansk og fargesprakende kombinasjoner på Funky Fresh Foods

Også på Youngstorget finner du en annen populær restaurant, Funky Fresh Foods. Her får du mat med spennende smaker og sprakende fargekombinasjoner. I tillegg til å lage god og økologisk mat, legger Funky Fresh Foods også stor vekt på å spre kunnskap og informasjon om mat og hvordan det påvirker oss og våre omgivelser. Funky Fresh Foods en populær vegansk cafe restaurant som serverer alt fra wraps til burgere og tapas.

Hvor: ved DogA – Hausmanns gate 16, 0182 Oslo.
Funky Fresh Foods ligger i samme område som det supersentrale hotellet Comfort Hotel® Xpress Youngstorget.

9. Lekker mat og panoramautsikt på Quality Hotel™ 33 TopFloor Restaurant

God mat, god drikke og panoramautsikt på TopFloor Restaurant? Ja, takk!

Vil du komme deg litt unna sentrumskjernen og prøve noe nytt? På Økern, bare 11 minutter med t-banen fra sentrum finner du det prisvinnende design- og konferansehotellet Quality Hotel 33. Høyst oppe i hotellet finner du den storslåtte restauranten og baren TopFloor Restaurant. Her får du lekker mat i tillegg til panoramautsikt over hele byen og Oslofjorden.

All mat er laget fra bunnen av og kokkene på restauranten bruker alltid sesongens råvarer. Her kan du smake på forskjellige retter, for eksempel kokkens hjemmelagde burgere eller en seks-retters meny. Dessuten har hotellet sin egen konditor som lager delikate desserter og kaker i verdensklasse! Hotellet har 242 rom, 17 konferanserom, to restauranter og en bar. Perfekt for en Staycation eller ditt neste bedriftsmøte!

Hvor: Østre Aker vei 33, 0581 Oslo.

10.  Nyt mat i historiske omgivelser på Stortorvets Gjæstgiveri

Stortorvets Gjæstgiveri serverer tradisjonell mat i historiske omgivelser. Foto: Stortorvets Gjæstgiveri

Siden begynnelsen av 1700-tallet har mennesker samlet seg i det som er et av Oslos eldste bygg. På Stortorvets Gjæstgiveri kan du spise, drikke og nyte historiske omgivelser. Med fokus på service og kvalitet sørger personalet og kokkene for at du får en herlig opplevelse. Her får du tradisjonell husmannskost med en moderne tvist – uansett om du kommer alene eller med 300 venner. Er det en spesiell anledning? På Stortorvet Gjæstgiveri går det også an å få private rom med skreddersydd menyer.

Hvor: Grensen 1, 0159 Oslo.

Hvor blir din neste matopplevelse i hovedstaden? Kombiner det med en herlig hotellopplevelse. Se alle våre hotell i Oslo og book ditt neste opphold

Les mer

Hvordan er det vegetariske tilbudet i Oslo? Les våre trendy vegetartips her!