Ta deg en helg i Stockholm og utforsk byens store utvalg av bruktbutikker. Her kan du handle interiørartikler, merkeklær og skjulte skatter fra 50-tallet - alt for en rimelig penge.

Hornstull market with second hand shopping in Stockholm

I Stockholm er shoppingtilbudet stort. For at du ikke skal gå deg vill i butikkjungelen, har vi samlet våre 6 bruktbutikk-favoritter her. Disse rekker du absolutt å komme deg gjennom på en helg.


1. Judits Second Hand


Hornsgatan 75, Södermalm


Denne vakre butikken finner du ved Zinkensdamm på Södermalm i Stockholm. På Judits Second Hand finner du klær, sko, vesker og tilbehør av høy kvalitet. Plaggene som selges stammer enten fra privatpersoner eller så er det funn som eierne har gjort gjennom sine mange reiser rundt om i Europa. Utvalget er sesongbasert og av høy kvalitet, og det er nøye utvalgt av personalet. Et par hundre meter bort i gata finner du Herr Judit, et litt mindre butikk som fullt og helt er dedikert til herreklær. Denne butikken har de samme velkjente merkevarene og et like nøye utvalgt sortiment. Nysgjerrig? Sjekk ut butikken på Instagram: @juditssecondhand.


Judits second hand: provrumVakkert lokale og vakre bruktartikler finner du på Judits Second Hand på Södermalm. Foto: Judits Second Hand


Judits second hand: kläder och accessoarerKlær, sko, vesker, tilbehør. Foto: Judits Second Hand


2. Humana Second Hand


Gamla Brogatan 26, City / Timmermansgatan 23, Södermalm


Humana Second Hand byr på et morsomt, spennende og fargerikt utvalg av klær rettet mot en litt yngre målgruppe. Butikken tilpasser alltid utvalget til inneværende sesong. Humana Second Hand er tilgjengelig på to steder - en butikk midt i byen og en ved siden av Mariatorget på Södermalm. Butikkene er pelsfrie og legger ut nye varer hver dag.


3. Arkivet


Norrtullsgatan 33, Odenplan / Sergelgatan 18, City / Nybrogatan 44, Östermalm


Arkivet er en moderne bruktbutikk med tre lokasjoner i Stockholm: City, Odenplan og Östermalm. Alle er vel verdt et besøk (eller flere). Her kombineres dyre merkevarer med de beste plaggene fra de store varehusene - alt til en god prislapp. Arkivet har høye ambisjoner når det kommer til miljøvennlighet og bruker både kleshengere og poser av resirkulert plast.


Arkivet second hand i StockholmDen fine Arkivet-butikken på Östermalm. Foto: Åsa Liffner


4. Emmaus Stockholm


Peter Myndes Backe 8, Södermalm


En kort spasertur fra Slussen ligger Emmaus Stockholm. Her kan du kjøpe klær fra 50-, 60-, og 70-tallet, moderne merkeklær, skjønne basisplagg samt tilbehør. Emmaus har også et stort utvalg av bøker, LP-plater, glass, porselen og husholdningsartikler fra alle tidsepoker. I tillegg til å gjøre skikkelige kupp, støtter du også Emmaus sitt arbeid for styrkede menneskerettigheter når du handler der.


5. Beyond Retro


Drottninggatan 77, City / Brännkyrkagatan 82, Södermalm


Kitschy, morsomt, sært. I Beyond Retros
butikker kan du finne klær fra 70- til 90-tallet. Tyllskjørt og flanellskjorter blandes med turbaner, paljettoverdeler, Converse og t-skjorter med vintagetrykk. En stor del av sortimentet i butikkene kommer direkte fra USA og alt er trendsensitivt utvalgt ut til fingerspissene. Butikkene er svært populære blant motebevisste stockholmere.


6. Hornstulls marknad


Hornstull strand 4, Södermalm


Hornstulls marknad er et sesongbasert marked som holder åpent i helgene mellom april og september. I tillegg til å spise og drikke godt fra ulike matboder, eller "foodtrucks", kan du selvfølgelig også handle mye brukt. Her finner du alt fra klær, smykker og vesker til interiør, bøker og LP-plater. Hit kan du også dra bare for å nyte kulturen, folkelivet og "henging" ved Hornstulls vatten.


Hornstulls marknad: sommarkänslorPerfekte omgivelser å befinne seg i på sommeren. Foto: Hornstulls marknad.


Miljøvennlige hotell i Stockholm


Hvis du skal ha en miljøvennlig shoppingweekend i Stockholm, trenger du selvsagt også et miljøvennlig hotell.


City-hotellet Clarion Hotel® Sign vant Bærekraftsprisen på Grand Travel Awards i Stockholm i 2020, blant annet takket være sine solpanel som minsker karbondioksidutslippet med fem tonn per år.


Clarion Hotel® Stockholm ved Skanstull på Södermalm har en egen hage hvor de dyrker grønnsaker, blomster, bær og urter som de bruker i både restaurant og bar.


Comfort Hotel® Solna ligger et stykke utenfor sentrum, men dette hotellet tar bærekraft på alvor. Da hotellet åpnet i 2021, var det Skandinavias første nullenergi-hotell.


Faktisk er det slik at alle våre hotell i Norden og Baltikum jobber aktivt for å redusere den miljøbelastningen som en stordrift av hotell medfører. Les mer om vårt bærekraftsarbeid her.
Se alle hotell i Stockholm her.