Dette nettstedet er designet for nyere og mer moderne nettlesere. For best mulig opplevelse, oppgrader nettleseren din til siste versjon.

Bærekraftighet i alle ledd - for miljøet

Forurensning, klimagassutslipp og sløsing av naturressurser er en stor trussel mot jorden. Vi vil være en forgjenger og vise at klimapåvirkningen kan minskes, selv med en stor hotelldrift. Derfor er alle hotellene våre ISO 14001-sertifisert.

Plast

Slutt på unødvendige plastprodukter

Klokka tikker. For hvert minutt som går, havner 15 tonn plast i havet. Dette vil vi ikke være med på lenger. Derfor deltar vi i initiativet Plaststafetten sammen med Hurtigruten og WWF. 

Det innebærer at 2019 var året alle våre hotell sluttet med unødvendige plastprodukter. 

Les mer om Plaststafetten!
Energi

Alle hotell som kan, skal drives av fornybar energi!

Fossilt energi og annen ikke-fornybar energi har stor påvirkning på verdens klimagassutslipp. Olje, kull og naturgass står for 75 % av verdens energiforbruk. Derfor har vi som målsetning: at så mange hotell som mulig skal drives av fornybar energi.

Siden 2007 har vi kjøpt "fornybar-garantier" fra Ishavskraft. Der det har vært mulig, har vi gjort om til fornybar energikilder. Flere hotell har investert i jordvarme og solenergi.

Kjemikalier

Færre farlige kjemikalier innen 2021

Alle kjemikalier vi bruker er enten klassifisert grønt, gult eller rødt, alt ettersom hvordan de påvirker mennesker, dyr og miljø. Hotellene jobber kontinuerlig for å redusere bruken av de farlige røde og gule kjemikaliene. Sammen med leverandørerene våre finner vi flere miljøvennlige produkter og metoder.

For å nå målet ser vi på den daglige bruken av kjemikalier på alle hotell. I Norge og Sverige er det flere som allerede har innført ultrarent vann og ozonvann i stedet for kjemiske rengjøringsmidler. Det bidrar til en sikrere arbeidshverdag og et renere miljø. Det fungerer så bra at vi vil implementere dette på alle våre hotell!

På bilde: Housekeeping på Quality Hotel Friends

Vann

Ny teknikk reduserer vannforbruket

For en stor del av verdens befolkning er rent vann en ønskedrøm. I Norden har vi ikke samme problem; ferskvann har vi rikelig av, men vi må fortsatt være bevisst på hvordan vi bruker jordens viktigste ressurs.

Delvis for å redusere energibehovet ved å varme opp vann, og delvis for å redusere bruken av kjemikalier som renser vannet i vannverkene våre.

For å nå dette målet bytter vi til vanneffektive kraner og dusjer på hotellene, samt oppfordrer alle gjester til å bruke hotellhåndklærne lengre enn en dag. I tillegg jobber hotellene kontinuerlig med å se over rutiner for vannbruk i de ulike avdelingene.

Vil du vite mer?

WeCare er vårt arbeid med samfunnsansvar

Vil du vite mer om hvilke andre områder det satses stort på i Strawberry?

Til WeCare-startsiden
3.1.9.007 25
Bookingkode

Har du en bookingkode? Legg den til her for å se tilgjengelighet.

Lagre

Bookingkode må oppgis

Begrensninger

rom Ta vekk rom

Legg til rom
Bookingkode

Bookingkoden er lagt til.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in, you will have to start over.