Dette nettstedet er designet for nyere og mer moderne nettlesere. For best mulig opplevelse, oppgrader nettleseren din til siste versjon.

Bærekraftighet i alle ledd - for miljøet

Forurensning, klimagassutslipp og sløsing av naturressurser er en stor trussel mot jorden. Vi vil være en forgjenger og vise at klimapåvirkningen kan minskes, selv med en stor hotelldrift. Derfor er alle hotellene våre ISO 14001-sertifisert.

Sustainability Rating

Det er lett å snakke om grønne ambisjoner, men for å gjøre en ordentlig forskjell kreves det en tydelig plan og konkrete handlinger. For oss er transparens viktig. Derfor introduserer vi nå vårt eget bærekraftsprogram, Sustainability rating.

Bærekraftskarakteren presenteres på en 10-poengsskala, og er et sammensatt bilde av hvordan hvert hotell jobber for å bli bedre på spesifikke bærekraftsområder. Forbruk innen hvert område måles individuelt på hvert hotell. En gang i uken samles resultatet som en karakter som vises på hotellsiden. Forbruket måles på en måte som gjør det sammenlignbart mellom alle hotellene innen Strawberry.

Målingsindikatorer

Områdene nedenfor er identifisert som de med aller størst klimapåvirkning innen hotellvirksomhet. Derfor er det nettopp disse vi jobber for å redusere.

Energibruk
Kjemikaliebruk
Vannforbruk
Avfall og matavfall
Tekstilvask
Klimautslipp

Slik funker det

Hvert hotell skaper en prognose over forventet forbruk, basert på estimert belegg. Det faktiske forbruket hentes inn daglig fra leverandører, som strømleverandør og vaskeri, og registreres i et sentralt system som genererer en karakter per hotell. Systemet er transparent internt, og de hotellene som har en vei igjen å gå på sin bærekraftsreise kan lære fra andre hotell som presterer bedre.

Veien framover

Å gjøre bærekraftsvurderingen offentlig er et stort første steg på veien. Det gir gjestene våre muligheten til å ta bærekraftige beslutninger når de velger hotell, og dermed kunne stille krav og drive framgang. Med hjelp av vårt dedikerte sentrale team, alle hotell og ikke minst allmennheten, fortsetter vi å utvikle metodene våre. Allerede i dag kan gjester legge igjen tilbakemelding og forbedringsforslag i forbindelse med hotelloppholdet sitt.

Energi

Alle hotell skal drives av fornybar energi.

Fossilt energi og annen ikke-fornybar energi har stor påvirkning på verdens klimagassutslipp. Olje, kull og naturgass står for 75 % av verdens energiforbruk. Derfor har vi som målsetning: at alle hotell skal drives av fornybar energi innen 2024.

Siden 2007 har vi kjøpt "fornybar-garantier" fra Ishavskraft. Der det har vært mulig, har vi gjort om til fornybar energikilder. Flere hotell har samtidig investert i jordvarme og solenergi.

Kjemikalier

Et minimum farlige kjemikalier

Alle kjemikalier vi bruker er enten klassifisert grønt, gult eller rødt, alt ettersom hvordan de påvirker mennesker, dyr og miljø. Hotellene jobber kontinuerlig for å redusere bruken av de farlige røde og gule kjemikaliene. Sammen med leverandørerene våre finner vi flere miljøvennlige produkter og metoder.

For å nå målet ser vi på den daglige bruken av kjemikalier på alle hotell. I Skandinavia er det flere som allerede har innført ultrarent vann og ozonvann i stedet for kjemiske rengjøringsmidler. Det bidrar til en sikrere arbeidshverdag og et renere miljø. Det fungerer så bra at vi vil implementere dette på alle våre hotell!

På bilde: Housekeeping på Quality Hotel™ Friends

Vann

Ny teknikk reduserer vannforbruket

For en stor del av verdens befolkning er rent vann en ønskedrøm. I Norden har vi ikke samme problem; ferskvann har vi rikelig av, men vi må fortsatt være bevisst på hvordan vi bruker jordens viktigste ressurs.

Delvis for å redusere energibehovet ved å varme opp vann, og delvis for å redusere bruken av kjemikalier som renser vannet i vannverkene våre.

For å nå dette målet bytter vi til vanneffektive kraner og dusjer på hotellene, samt oppfordrer alle gjester til å bruke hotellhåndklærne lengre enn en dag. I tillegg jobber hotellene kontinuerlig med å se over rutiner for vannbruk i de ulike avdelingene.

Vil du vite mer?

WeCare er vårt arbeid med samfunnsansvar

Vil du vite mer om hvilke andre områder det satses stort på i Strawberry?

Til WeCare-startsiden
3.2.11.002 26
Bookingkode

Har du en bookingkode? Legg den til her for å se tilgjengelighet. Vil du booke med bedriftsavtale, bonuspoeng eller se medlemspriser? Logg inn

Lagre

Bookingkode må oppgis

Begrensninger

rom Ta vekk rom

Legg til rom
Bookingkode

Bookingkoden er lagt til.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.