strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskap

Guttetur til Helsinki: – Jeg gir byen terningkast seks

Vi ble med en kompisgjeng fra Norge på helgetur til Helsinki. – Jeg gir byen terningkast seks. Det er en grunn til at finnene er så lykkelige, sier norske Alexander, som besøkte den finske hovedstaden for første gang.

 • Kameraten Espen legger kjapt til:

 • – Jeg trives med denne type by. Det er korte avstander, men likevel en storby med utmerkede restauranter, god shopping og kule barer. Det er jo veldig bra her!

 • – Det er masse spennende og autentiske barer og restauranter, som Fly AF bar og Grotesk, insisterer Espen.

 • Vennegjengen bestående av Alex, Espen, Jørgen, Tord og Mathias har plukket ut Helsinki som destinasjon for årets guttetur.

 • I tillegg til godt vær og bra drikkesteder, kan helgen oppsummeres med sauna, Michelin-restaurant, pubtrikken, ekte finsk karaoke ... og sliten i kropp, hode og sjel.

 • Dette gjør du på guttetur i Helsinki, ifølge kompisgjengen:

På pubtur med trikk

Denne opplevelsen er et drømmescenario for gutteturen. Sitte ned, drikke god øl eller vin, spise snacks – samtidig som du opplever alle de viktigste attraksjonene i Helsinki. Finnene har skjønt det, og smelt alt dette inn i én og samme ting: nemlig SpåraKOFF.

– SpåraKOFF er helt overlegent, mener Espen.

Den ikoniske, røde trikken har 20 kvadratmeter gulvareal og plass til 24 gjester. Trikken har bardisk, med en rikholdig meny med vin, øl, finsk gin, alkoholfrie alternativer og snacks. Og noen ekstra sterke alternativer.

Og ja, det er selvfølgelig også toalett om bord. En tur varer cirka 45 minutter, eller du kan booke en privat runde, slik Espen og co. har gjort.

– Denne trikken kunne vi kjørt hele dagen, sier Alex.

Museum du må få med deg

Helsinki er full av gode og spennende museer, men skal du velge kun ett, gå for Kiasma. Dette museet tiltrekker seg kunstelskere fra hele verden med sin imponerende samling av samtidskunstverk og spennende utstillinger. Da kompisgjengen var innom, var det Tom of Finland som var hovedutstiller.

Kunstnerens egentlige navn var Touko Laaksonen, og kunstneren er kjent for sine ikoniske og banebrytende homoerotiske tegninger som bidro til å forme LGBTQ+-kunstens historie. Les og se mer på Hotel St. George.

 • Sauna i Löyly

  Du kan ikke være i Helsinki uten en dampende sauna - tidenes ultimate livsrenser, etter pubtrikk, men før kveldens uteliv.

 • Alex, Jørgen, Espen, Tord og Mathias hadde hørt om legendariske Löyly Helsinki.

 • Stedet er en fantastisk arkitektonisk perle ved sjøen, og tilbyr en avslappende opplevelse med sin kombinasjon av tradisjonell finsk sauna og moderne design.

 • Gutta booket en privat badstue med tilgang til uteplass, bar og sjøen. Med kun seks grader i havet, ble det et iskaldt og forfriskende besøk.

 • Heldigvis ble gjengen underholdt av noen lokale finner som tok sitt ukentlige sauna-besøk på Löyly:

 • – Finnene er et vært hyggelig folkeslag. De er skikkelig vennlige og utadvendte, sier Tord.

– Sykt bra restaurant

Det høres kanskje rart ut å finne verdens beste thaimat i Finland, men på stjernekokken Tomi Björcks restaurant Boon Nam får du en kulinarisk reise gjennom Smilets land. Restauranten finner du i første etasje i det luksuriøse Hotel St. George, og er vel verdt en tur i løpet av Helsinki-besøket.

Her er fokuset på thaimat fra forskjellige regioner, med aromaer fra det asiatiske kryddermarkedet.

– Sammen med restaurant Finnjävel Sali tror jeg kanskje dette var den beste restaurantopplevelsen i løpet av helgen, sier Alex.

– Et helt sykt bra sted, er kompisene enige om. Og da kan vi jo også kjapt forklare at Finnjävel, som har Michelin-stjerne, er kjent for sin unike tolkning av tradisjonelle, finske retter.

 • Karaoke på et offentlig toalett

  Finnene vet å dra på i Eurovision Song Contest, og de vet å dra den langt på karaokebar også.

 • – Det er ingen karaoke som finsk karaoke, er den norske vennegjengens dom, om finnenes lidenskapelige tradisjon.

 • Et godt tips er Karaoke Bar Restroom. Baren holder hus i det som tidligere var et offentlig toalett, og byr på kald øl og hyggelig betjening. Om «artistene» blir for meget, er det en liten uteplass hvor man kan hvile ørene.

 • Og mens helgen flyter over i morgentimene på søndag, bryter en hes Tord ut:

 • – Det er en grunn til at finnene er så lykkelige. Byen oser høy standard og er en nordisk perle. Finland er virkelig så mye mer enn Mummitroll og sauna!

Nyeste innlegg