Ferien er en tid for å nyte livet og ta det rolig. Og hva passer egentlig bedre enn yoga i den settingen?

Solskinn på en yoga matte
Yogamatter er lette og enkle å bære med seg, noe som gjør at du kan gjøre yoga hvor og når som helst.

Å lykkes med avspenning og å slappe helt av er ofte lettere sagt enn gjort. Derfor er yoga det ultimate verktøyet å benytte seg av på ferie. Du kan også ta den med deg – uansett hvor du skal. Vi har samlet våre beste nybegynnertips for yoga på vift her for hjelpe deg i gang.


Når du har bestemt deg for å sette av litt tid til yoga på ferien, er det en god idé å finne et rolig og harmonisk sted. Det kan være alt fra en adskilt gressflekk til ditt eget hotellrom. Det er altså ingen krav til hva det beste yogastedet er. Det er helt opp til deg å velge et sted der du trives. Det eneste som er viktig er at du skal få være der uforstyrret. Utover det, er det eneste du egentlig trenger komfortable klær og et mykt underlag, som for eksempel en yogamatte. Psst! Visste du at du kan kombinere yoga med å drikke øl?


Tips til 5 enkle yogastillinger


Når du har valgt stedet du vil gjøre yoga på, an du ta en titt på disse tipsene til enkle øvelser du kan begynne med. Det viktigste å huske på før du begynner med stillingene, er å finne en dyp og rolig pust. Pust ut og inn gjennom nesen hvis du kan. Prøv deretter å finne støtte i magen ved å trekke navelen inn mot kroppen, og behold det gjennom alle øvelser.


1. Hund som ser ned


Hund som ser ned.


Hund som ser ned er en stilling du kommer til å lære deg å elske. Baksiden av bena blir strukket godt ut, samtidig som hælene kommer lengre og lengre ned med tiden.


I denne stillingen stiller du deg med føttene i skulderbreddes avstand og hendene ca. en meter foran føttene. Hoftebeina skal jobbe oppover, samtidig som hælene skal jobbe nedover. Tenk på at både rygg og bein skal være rette. Øvelsen gir styrke i overkroppen og øker blodtilførselen til hjernen.


2. Hund som ser opp


Hund som ser opp.


Den motsatte stillingen av hund som ser ned. Ligg på magen og strekk ut føttene bak deg. Sett hendene i brysthøyde og press deg opp med bøyd rygg til bare håndflatene og fotryggene berører gulvet. Hund som ser opp hjelper deg å få bedre bevegelighet i ryggen. Dra skuldrene nedover og bakover. Husk at hjertet skal frem og opp.


3. Barnets posisjon


Barnets posisjon.


Barnets posisjon er perfekt for hvile. Du kan eksperimentere med bredden mellom knærne. Ta dype, rolige innpust og kjenn tyngden mot matten.


I barnets posisjon begynner du med å sitte på kne med fotryggene i gulvet. Så legger du deg over knærne med utstrakte armer. Hvis du vil, kan du spre beina og falle ned med overkroppen mellom beina. Posisjonen er fin for avspenning og når du vil slappe av.


4. Krigerens posisjon 2


Krigerens posisjon 2.


Ikke svai ryggen – tenk at du skal trekke halebeinet inn under deg. Slik hjelper du hoftene å åpne seg og du blir mer bevegelig.


Krigerens posisjon 2 starter med at du tar et langt steg frem med høyre fot, for så å vinkle venstre fot ca. 45 grader mot venstre. Deretter synker du ned i posisjonen ved å bøye høyre bein fremover. Du fullfører posisjonen ved å strekke armene rett ut over hvert sitt bein og vinkle overkroppen mot venstre. Posisjonen gjentas så mot høyre. Kriger 2 styrker overkroppen og jobber for å åpne hoftene.


5. Happy baby


Happy baby.


Det tar lang tid for hoftene å bli myke og åpne seg. Gi kroppen din tid. Du kan også ha hendene på utsiden av lårene hvis det strammer for mye i lysken.


Happy baby går ut på at du legger deg på rygg og fører knærne opp mot brystet. Så tar du tak i tærne med hendene og har armene innenfor knærne. Happy baby forlenger ryggraden og åpner lysk og hofter. Hele ryggen skal være i kontakt med underlaget – også korsryggen.


Yoga med andre


Hvis du ikke vil gjøre yoga alene, men ville vært mer komfortabel med å teste det i en gruppe, har vi mange anlegg som tilbyr yoga for både overnattingsgjester og tilfeldige besøkende. For eksempel kan du som gjest på Frösö Park Hotel gjøre yoga gratis på lørdager og søndager klokka 08. Elements SpaClarion Hotel® Stockholm tilbyr yogaklasser hver dag. I Stockholm kan du også delta i yogatimer på herlige Yasuragi – og hvorfor ikke nyte spaet litt i tillegg?


På Frösö Park Hotel kan du i tillegg til yogaen også kose deg i et deilig utendørsbasseng.


Yoga Elements Spa clarion hotel StockholmPå Elements Spa kan du både gjøre yoga, svømme og få deilige behandlinger – midt i sentrum av Stockholm.


Yasuragi er i en klasse for seg når det kommer til helse og velvære.


Ikke glem avspenningen


Ta med deg yogamatten ut i naturen i sommer!


Kjøp en lett yogamatte hvis du ofte er på farta, så blir det enklere å ta den med.


Før, under og etter at du har gjort øvelsene dine, skal du prøve å slappe av. Som nevnt tidligere, er det ofte lettere sagt enn gjort. Men, det er likevel veldig viktig. Vi slapper alle av på forskjellige måter. Og vi har våre egne små ting som funker for oss når vi skal koble av. Når det er vanskelig å komme på noe å gjøre, er yoga et effektivt og smidig ess å ha i ermet. Husk at det tar litt tid å lære seg, bare!
Les mer:


Vil du trene mer enn yoga på ferie? Bestill hotell med trimrom eller basseng, så blir det enklere!


Enkle og effektive styrkeøvelser du kan gjøre på hotellrommet.