Vi vet alle at trening gjør oss bedre. Og det er ikke nødvendigvis så mye innsats som må til for å vedlikeholde maskineriet i en travel hverdag. Her er åtte tips til aktiviteter som du ikke trenger noen treningsmaskiner eller vekter til. Perfekt når du er på reisefot, hytta eller bare hjemme. La svetten renne!

De fleste av våre hotell har et velutstyrt treningsrom med apparater for kondisjons- og styrketrening. Åpent både tidlig og sent sånn at du kan trene når det passer deg!


ARMER & BEN


Bulgarsk utfall (ben og bak)


Bulgarsk utfall. Foto: Nicolas Tourrenc


Hold benet rett for å hindre kneet fra å komme i forkant av tærne. Bøy ned så langt du klarer, og strekk deretter frem til knærne er rette. Hold overkroppen i ro under øvelsen. Beveg kun benet.


Smale push-ups fra et bord (bakside armer)


NCH_Exercise_Narrow_pushups_985x549 Smale push-ups. Foto: Nicolas Tourrenc


Hold smal avstand mellom armene og la albuene peke rett bakover. Senk kroppen til brystet berører bordet, og press opp igjen. Press tærne mot gulvet og stram magemusklene gjennom hele øvelsen.


Dips fra en stol (bakside armer)


NCH_Exercise_Dip_985x549 Dips fra en stol. Foto: Nicolas Tourrenc


Hold smal avstand mellom armene og la albuene peke rett bakover. Baken skal være nær inntil stolen gjennom hele øvelsen. Bena skal være så rette som mulig for maksimal treningseffekt, eller du kan bøye dem litt for å gjøre øvelsen lettere.


KJERNEMUSKULATUR


Sykling i sengen (kjernemuskulatur)


NCH_Exercise_Bicycle_985x549 Sykling i sengen. Foto: Nicolas Tourrenc


Len overkroppen halvt bakover, og løft bena (bøy knærne). Bruk armene og kjernemuskulaturen (mage) for ikke å belaste de små musklene i ryggen. Rett ut ett ben av gangen i en syklende bevegelse.


Glidning forover


NCH_Exercise_Slide_forward_985x549 Glidning forover. Foto: Nicolas Tourrenc


Trekk inn magen så mye du klarer. Start med å skyve én arm så langt frem som mulig, og så tilbake igjen. Gjenta med motsatt arm. Spenn magemuskulaturen gjennom hele øvelsen for å hindre svai i ryggen.


Sidelengs glidning


NCH_Exercise_Slide_still_985x549 Sidelengs glidning. Foto: Nicolas Tourrenc


NCH_Exercise_Core_01_985x549 Sidelengs glidning. Foto: Nicolas Tourrenc


Samme som ovenfor, men nå skyver du armene til siden.


RYGG & MAGE


Diagonalløft (rygg)


NCH_Exercise_Diagonal_985x549 Diagonalløft. Foto: Nicolas Tourrenc


Stå på alle fire. Trekk magen inn. Løft en arm og ett ben diagonalt. Strekk ut så langt du klarer.


Sideplanke (kjernemuskulatur)


NCH_Exercise_Sideplank_985x549 Sideplanke. Foto: Nicolas Tourrenc


Plasser en albue på gulvet. Bøy det nederste benet og strekk ut det øverste. Løft hoften, skyv forsiktig forover. Alternativt, hold begge ben utstrakt og hev armen mot taket.


Andre smarte treningsmetoder som ikke krever utstyr:  • Raske gåturer – En perfekt måte å trene på samtidig som man får oppleve omgivelsene rundt seg.

  • Løpeturer – Knyt skolissene og stikk ut på en løpetur. Ingenting er som å bevege kroppen etter en lang arbeidsdag. Bor du på et av våre hotell, så gir personalet gjerne tips om de beste løypene. Vi har også ofte kart over fine løperuter.

  • Lån en sykkel – Flere av hotellene til Strawberry tilbyr utleie av sykkel. Ut og nyt!

  • Tren med apper – Det finnes massevis av treningsapper som passer får deg som ønsker hele treningsprogram eller bare korte økter. Velg og vrak blant yoga, dans og mye mer!


Trening for sjelen


NCH_Exercise_Relax_985x549 Foto: Nicolas Tourrenc


Etter en treningsøkt starter restitusjonen, og det er da du blir sterkere! Det foregår en del interessant kjemi i kroppen akkurat nå. Endorfiner setter deg i sving, og gjør deg samtidig avslappet.  Du kan toppe godfølelsen med litt enkel meditasjon:

Legg deg på gulvet. Prøv å føl deg så tung som mulig for en gangs skyld. Trekk pusten dypt gjennom nesen – magen din skal heve seg. Pust langsomt ut gjennom munnen. Pass på å ikke sovne – du må ha tid til en dusj før middag.


Og du, vi vet det kan være vanskelig å huske på alle disse tipsene, så derfor kan det være lurt å bokmerke denne siden eller ta en titt i den lille boken som finnes på alle våre hotellrom. Der finner du igjen alle disse øvelsene!