Gjennom generasjoner har Tove Janssons fortellinger om Mummitrollet rørt oss. Vi har ledd av Lille My sine påfunn, blitt skremt av Hufsa og latt oss sjarmere av Mummitrollets kjærlighet til Snorkfrøken. Heldigvis finnes det et sted hvor vi igjen kan oppleve alt dette.

Mummiland i Finland.
© Moomin Characters™ Theme park created by Dennis Livson

På øya Kailo, rett ved den koselige byen Nådendal, finner du Mummidalen, på finsk kalt Muumimaailma. Temaparken er basert på Tove Janssons bøker om Mummitrollet og vennene hans, og ble åpnet i 1993 etter initiativ fra serieskaperen av tegneserien fra tidlig 1990-tallet. Det mangler ikke på opplevelser i parken, så la oss ta en nærmere titt.


Et sted å bo under besøket? Besøk et av våre vakre hotell i Finland.


Morsomme opplevelser for de minste


Mens det for de minste er både spennende og gøy å oppdage alt parken har å by på, kan det for de voksne vekke en varm, nostalgisk følelse når man rusler rundt. På Emmas teater kan familien se skuespill og musikalske innslag, og skuespillet fremføres både på finsk og svensk.


Når de ikke står på scenen, går karakterene omkring i parken og hilser på barna. Da får barna mulighet til å si hei til kjente figurer som Mummitrollet, Mummimamma, Snusmumriken, Sniff, Lille My og mange, mange fler.


Mummidalen ansiktsmaling© Moomin Characters™ Theme park created by Dennis Livson


Det er også flere kjente steder å besøke rundt omkring i parken. Mest gjenkjennelig er kanskje Mummihuset, som det også er mulig å gå inn i og utforske. Rett ved Mummihuset finner du Mummitrollets hus, som Mummi bygde for å slippe unna alle Lille My sine rampete søsken.


I tillegg til disse, er det også mange andre steder å utforske, og på sommeren er det mulig å bade nede på stranden. For suvenirer kan man ta turen innom Sniffs butikk, og melder godtesuget seg er Lille My sin godtebutikk stedet å gå. I tillegg er det flere spisesteder å velge mellom, og mange aktiviteter å bli med på. Man kan blant annet spille spill slik som Lykkehjulet, få ansiktsmaling, ta bilde med et mummitroll på Pappas foto eller lære seg historien om den store diamanten når man går langs med Naturstien.


Mummidalen_2© Moomin Characters™ Theme park created by Dennis Livson


Hyggelige stunder i Nådendal og Helsinki


For å komme deg til temaparken kan du blant annet ta ferge fra Stockholm til Åbo/Turku, og derfra kjøre til Nådendal. Det er også mulig å ta båt til Helsinki, og derfra kjøre i omtrent to timer. Har du ikke reist til Finland med bil, kan du ta tog fra Helsinki og deretter bytte til buss.


Nådendal kalles for Finlands mest solrike by, og når du først har tatt turen for å besøke Mummiverdenen anbefales det å bruke litt tid i Nådendal også. Her kan du rusle langs de koselige husene på havna, spise på en av byens restauranter og kafeer eller ta deg et bad på stranden om sommeren.


Når du endelig har reist til Finland, kan det være fint å ha noen dager i Helsinki. Den vakre hovedstaden byr på blant annet flott arkitektur, god mat og bra med shoppingmuligheter.


Helsinki skyscapeHelsinki, Finland


Vi har et stort utvalg med hotell i Helsinki. Hva med å bo luksuriøst på Hotel Kämp eller Hotel St. George? Eller nyte byens beste utsikt fra takbassenget på Clarion Hotel® Helsinki? Like ved Helsinki har vi også GLO Hotel Sello i byen Espoo, et hotell som blant annet tilbyr morsomme aktiviteter for barn.


clarion-Hotel-Helsinki-terrace-rooftop-.jpgClarion Hotel® Helsinki

Mummiland i Finland.

Fint å vite når du besøker Mummidalen

  • Mummidalen har varierende åpningstider året rundt. For mer informasjon se her.
  • Passer for barn i de fleste aldre
  • Barnevognvennlig. Det er også mulig å leie en trekkbar vogn
  • Stort sett rullestolvennlig
  • Husk å sjekke værmeldingen og kle deg deretter. Gode sko er smart!
  • Det er lurt å sjekke ut kartet over parken på forhånd