Et besøk til bjørkenes by, Umeå, er alltid en god idé, og det blir enda bedre om du fyller oppholdet med fantastiske ting å se og gjøre. Her er derfor 6 gode tips til morsomme steder å besøke og severdigheter du må sjekke ut under ditt besøk i Umeå!

Church River Umeå

1. Gå på opera

Hvorfor ikke unne deg det lille ekstra og dra en kveld i operaen når du først er på besøk i Umeå? Det er ikke noe man gjør hver dag! Norrlandsoperan i Umeå ble åpnet i 1974 og har gått fra å være et regionalt operaensemble til å bli et godt besøkt scenekunstsenter med alle slags forestillinger og aktiviteter. Her kan du tilbringe noen timer med å høre på opera, se på dans eller la deg fascinere av vakker kunst i de storslåtte lokalene. Sjekk gjerne operaens nettside for å se hvilke forestillinger som arrangeres når du er i byen.

2. Drømmen for deg som elsker gitarer

En unik og veldig "nisjete" serverdighet i Umeå er Guitars The Museum. Der presenterer brødrene Michael og Samuel Åhdén sin store samling med gitarer, som faktisk er en av verdens fineste privateide gitarsamlinger. Her kan du titte rundt på blant annet elgitarer, bassgitarer og eksklusive tilbehør - enten på egen hånd eller gjennom å booke en guidet tur hvis dere kommer som en gruppe. Et paradis for alle som elsker gitarer og musikk!

Birch-treeUmeå kalles for bjørkenes by på grunn av alle bjørketrærne som finnes her.

3. Nyt spennende kunst

Er det ett sted du bør dra hvis du elsker kunst, er det på Bildmuseet - et av Sveriges fremste kunstgatterier for internasjonal samtidskunst. Museet er selve hjertet av Umeå Universitets kunstenriske campus og byr på utstillinger med en herlig blanding av vitenskap og kunst over hele syv etasjer. Her er det altså lett å tilbringe noen timer og diskutere de ulike verkene med venner eller familie. Etterpå kan dere slå dere ned i museets kafé eller kanskje kjøpe med dere plakater, kunstbøker, postkort og andre fotosuvenirer fra Bildemuseets butikk.

4. La deg fascinere av den praktfulle bykirken i Umeå

Når du vandrer rundt i Umeå, vil du ofte se glimt av Umeå stads kyrka med sine vakre kirkespirer og tårn. Den ser ut som en mindre katedral og ligger ved Vänortsparken i nærheten av Umeälven. Spaser rundt i de vakre omgivelsene eller gå inn i kirken og la deg fascinere av det storslåtte interiøret med tusenvis av vakre detaljer. Kirken er i nygotisk stil og ble bygget i 1894, etter at bykirken i tre brant ned 7 år tidligere.

5. Ta en tur ut i skjærgården

Vannet er alltid i nærheten i Umeå, både takket være Umeälven og beliggenheten rett ved Norra Kvarken. På varme sommerdager bør du sørge for å få tatt deg en båttur ut i Umeås skjærgård og oppleve byen fra vannet. Dra gjerne ut til den koselige Holmön med fergen som går fra Norrfjärden, og tilbring en dag med sol, bading og vandring rundt i idylliske omgivelser. Ta ferjen tilbake til Umeå sentrum og avslutt dagen med et velsmakende måltid på noen av byens mange restauranter.

6. Få julestemning på byens julemarkeder

Har du planer om å besøke Umeå rundt juletider? Da er du rett og slett nødt til å besøke noen av byens julmarkeder for å komme i ordentlig julestemning. Finnes det noe koseligere enn å gå rundt i mørket blant pent opplyste markedsboder og fråtse i brente mandler, sjokolade og varm gløgg? Sjekk for eksempel ut Västerbottens museums julmarknad, Pilgatans julmarknad eller julmarknaden på Forslunda! Julestemningen kommer til å bli total.

Umeå WintertimeUmeå om vinteren.

Fire flotte steder å overnatte i Umeå

Bo bra under besøket ditt i Umeå gjennom å booke en eller flere netter på et sentralt beliggende hotell. Comfort Hotel® Winn er et moderne hotell som ligger 52 meter over havet og som derfor byr på Umeås beste utsikt. Her finner du både lobbybar og restauranten Plectrum, og du må gjerne ta med deg din firbente venn. Et annet sentralt hotell i nærheten av Umeå stads kyrka er flotte Clarion Collection® Hotel Uman. Der er både Evening Meal og Afternoon Sweets inkludert og du har dessuten tilgang til hotellets egen relaxavdeling.

Midt i Storgatan ligger Comfort Hotel® Umeå City, som passer for både familier, par og jobbreisende og ligger perfekt til for å utforske byen, da du har alt du kan ønske deg rett utenfor døren. Clarion Hotel® Umeå ligger også sentralt og åpnet i september 2022. Dette er et romslig hotell som er designet for å være en naturlig møteplass i helgene, for konferanser og for underholdning. Hotellet kan også skilte med fantastisk utsikt over Umeälven og fasiliteter som spa, takbar og takterrasse.