I samarbeid med Noord, har det prisbelønte designhotellet THE THIEF åpnet dørene for noen av Norges mest spennende designere. Pop-up-utstillingen ”New Norwegian Design vises frem til 2. november, og du kan faktisk ta med deg din designfavoritt hjem i kofferten. 

the-thief-new-norwegian-design-chair-jens-bredberg.jpg
Foto: Jens Bredberg

New Norwegian Design – en hyllest til norske designtalenter


En av THE THIEFs pilarer, er et heftig fokus på kunst. Fellesområdene er fulle av eksklusive malerier og installasjoner, og hvert eneste rom er eksklusivt utsmykket med forskjellige kunstverk. Derfor det er på ingen måte tilfeldig at nettopp THE THIEF er valgt som arena for utstillingen ”New Norwegian Design” som er åpent for publikum frem til 2. november. Er du i Oslo-området i denne perioden oppfordrer vi deg til å ta turen innom.


Noidois skulpturelle lysestaker Kapp i selskap med blant annet støpejernslysestaken Ildhane og telysholderen Glo i samme materiale, begge designet av Anderssen&Voll for Nedre Foss. Foto: Jens Bredberg/THE THIEF


«New Norwegian Design» er en naturlig fortsettelse av THE THIEFs genuine satsning for å synliggjøre norsk design, kunst og det norske kjøkken.


– Hoteller er en interessant arena for å fremme norsk design, men THE THIEF stiller i særklasse. Hotellet har hatt en strategisk satsning og innkjøpsordning for å fremme norsk design siden åpningen, og det gir det kredibilitet og integritet, forteller Grytten.


Ragnhild Grytten fra NOORD har kuratert utstillingen som viser 50 ulike designprodukter. Foto: Jens Bredberg/ THE THIEF


Utstillingen viser et nøye utvalg av møbler, lamper og mindre produkter fra norske designtalenter som allerede har erobret den internasjonale designscenen, interiør- og designmagasiner verden over.


– «New Norwegian Design» er en hyllest til norske designere med sitt sterke, karakteristiske formspråk, lekne uttrykk og kompromissløse blikk for kvalitet, forteller Siri Løining, kommunikasjonssjef ved THE THIEF.


Bordspeilene Aura av Bjørn Van Den Berg for New Works står utstilt med blant annet glasskrukkene med lokk, Drops, designet av Kristine Bjaadal for Magnor. Foto: Jens Bredberg / THE THIEF


En unik gjesteopplevelse


Ragnhild Grytten fra NOORD har kuratert utstillingen som viser nesten 50 ulike produkter, der hotellgjester, reisende og lokale får et unikt innblikk i norsk design de kan kjøpe med seg direkte eller bestille gjennom THE THIEF.  Tradisjonell glasskunst, møbler og belysning som har fått anerkjennelse verden over er bare noe av det du får muligheten til å både se og kjøpe.


Utstillingen viser produkter av blant annet Runa Klock, Daniel Rybakken, Stine Aas, Erik Wester, Sara Polmar, Falke Svatun, Lars Beller, Vera & Kyte, Andreas Bergsaker og mange fler. Se her for komplett liste over designerne.


Lobbyområdet på THE THIEF. Foto: Marcel Lelienhof


THE THIEF – hotellet som stjeler deg ut av hverdagen


En liten holme, et hav av opplevelser. Med Oslos råeste beliggenhet stjeler THE THIEF sine besøkende ut av hverdagen. Hotellet med sine 116 rom og suiter ligger i umiddelbar nærhet til Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen. THIEF ART er hotellets samling av kunst og kunstopplevelser. Hotellet har en egen kurator, Sune Nordgren har håndplukket arbeider til samlingen fra norske og internasjonale kunstnere. Det er både kunstverk fra etablerte og kjente kunstnere som bl.a. Andy Warhol, og andre verk fra unge, fremadstormende talenter.


Visste du for eksempel at THE THIEF samarbeider med Astrup Fearnley? Hotellet kan låne signaturverk fra museets samling og vise dem på hotellet. I tillegg får gjester av THE THIEF gratis inngang på Astrup Fearnley som ligger vis-á-vis hotellet på Tjuvholmen. Les mer om THE THIEF og deres fokus på kunst.
Les mer


Norges beste hotell – ifølge våre gjester


Visste du at du kan låse opp hotelldøren med mobilen din? Se hvordan!


Hvilke av våre svenske hotell er blant de 25 beste? Les om dem her