Sune Nordgren er ansvarlig for kunsten som kjøpes inn til Strawberry. Et av hotellene han har innredet er At Six, og her forteller han om noe av kunsten som utsmykker hotellet.

Området på hotellet som kalles Social med det populære kunstverket The Colour Spectrum
I delen av At Six som kalles Social henger et av hotellets mest unike verk, The Colour Spectrum av Olafur Eliasson

Det er ingen tvil om at det finnes mye kunst rundt omkring på hotellene til Strawberry. En del av kunsten kjøpes inn direkte til hotellene, mens annen kunst kjøpes inn til Petter A. Stordalens samlinger. At Six i Stockholm er et hotell der kunsten får stor plass. I delen av hotellet som kalles Social henger et av hotellets mest unike verk, The Colour Spectrum.

Hvorfor valgte du dette verket til At Six?

-Hele At Six er en kjempesatsing når det gjelder samtidskunst, og Olafur Eliasson er en av de viktigste kunstnerne akkurat nå.

Hvem er han?

-Olafur Eliasson er en dansk-islandsk kunstner, med base i Berlin, og en av dem som får aller mest oppmerksomhet rundt om i verden nå. Han hadde nylig en stor utstilling på Moderna Museet i Stockholm.

Kunstverket heter The Colour Spectrum. Hvilken teknikk har han brukt?

-Kunstverket består av 48 bortimot monokrome utsiktsfotografier som er tenkt plassert sammen. Da jeg forsto at det kunne bli vanskelig med samlet plassering på Social, kontaktet jeg Olafur Eliassons atelier for å få tillatelse til å henge bildene i fire rader, med tolv fotografier i hver rad. Vi fikk positivt svar, og verket fikk et fargespektrum som et islandsk landsskap.

Øverst den mørke himmelen, deretter beskjedent grønt, og helt nederst den brennende vulkanske magmaen. Fotografiene er trykt av en av derdens fremste grafikktrykkere, danske Niels Borch Jensen, som har verksted i København.

At Six building_16_9Eksklusive At Six har et unikt tilbud av rom, restauranter, barer, treningsrom og eventarena. Og ikke minst flott kunst

Ønsker du å omgi deg med kunst og design?

Sikre deg et rom på et av våre hoteller som har ekstra fokus på nettopp dette. Disse hotellene ligger også i gangavstand til et kunstmuseum.

Dette er en redigert versjon av en artikkel som opprinnelig ble publisert i medlemsmagasinet Nights nr. 15, 2018