I Sverige finner du nydelig natur, morsomme aktiviteter og interessante byer som er bra å besøke om sommeren – enten du reiser alene, sammen med venner eller skal på weekendtur med familien. Her tipser vi deg om fem svenske byer du ikke bør gå glipp av når du besøker Sverige i sommer!

Visby in the summer
Summer field during sunset in the nordics.

Nordens sommersalg har begynt

You can now book your summer holiday for a really good price – view all our summer offers here!
chevronRight

Puls og historie i Visby


Gotland er et veldig populært reisemål for både svenske og internasjonale turister i sommermånedene. I Visby, som er rosenes og ruinenes by, får du en sjarmerende og tradisjonsrik opplevelse. Det er ikke så rart at Visby er blitt en populær sommerdestinasjon – byen er både avslappende og pulserende på en og samme tid. Ringmuren er det som mange forbinder mest med Visby, og har i stor grad bidratt til at byen er blitt utpekt som verdensarv-by av UNESCO.


Fra Visby er det ikke langt til Kneippbyn – et av de mest berømte turistanleggene på Gotland. På dette området, som er åpent hele sommeren, finner du både sommerland, badeland og en rekke ulike attraksjoner og severdigheter.


Almedalsuken arrangeres årlig i Visby og samler svenske politiske partier, interesseorganisasjoner og privatpersoner for å diskutere politikk og sosiale spørsmål. Almedalsuken tiltrekker seg cirka 40 000 unike besøkende og arrangeres i 2022 fra 3. til 7. juli. Rund av kvelden på en av de flotte uteserveringene i småbåthavnen – i Visby er utvalget både stort og av høy kvalitet.


Sommarbild Clarion Hotel Wisbys fasad Populære Clarion Hotel Wisby.


Clarion Hotel Wisby er et hotell med unik historie og atmosfære – plassert midt i bykjernen innenfor ringmuren. Møterom, bankettsal, spa-anlegg med basseng og den populære restauranten The Social Bar & Bistro ligger inne i hotellet og har en fantastisk atmosfære. Hotellet kombinerer gamle tradisjoner med moderne design, og som et resultat av alt dette bor du både eksklusivt, komfortabelt og har byens underholdningsliv like utenfor døren.


Falkenberg – en ekte sommerby


Utendørsteateret Vallarna. Fotograf: Bo Håkansson


Er du ute etter en fantastisk helg i en ekte sommerby, er Falkenberg definitivt verdt et besøk. Byen er kjent for sine fine strender – faktum er at få svenske kommuner har så mye strandkyst som Falkenberg. Mer enn 13 kilometer av Falkenbergs kyst er sandstrender, og omtrent fire kilometer består av klipper, stein- og strandområder.


Tullbron er en steinbro i byen som er bygget mellom 1756 og 1761. Broen går over Ätran og regnes som en av Sveriges aller flotteste steinbroer. Gå på spa, nyt sommeren eller besøk Vallarna – friluftsområdet med det populære utendørsteateret Vallarna.


Et behagelig hotellopphold får du på Clarion Collection Hotel Fregatten i nærliggende og vakre Varberg. Hotellet ligger i det vakre håndverksområdet i nærheten av både Varberg stasjon og strandpromenaden. Fargene på hotellet er inspirert av klipper, sand, hav og seil, og det å bo på hotellet er akkurat som å bo midt i Varbergs historie.


Slott, restauranter med uteservering og heftige arrangementer i herlige Kalmar


Kalmar Slott.


Kalmar er en av Sveriges eldste byer, og topper hvert år listen over de aller beste, svenske sommerbyene. Med et rikt kulturliv, lang historie og med den absolutte nærheten til Öland, tiltrekker Kalmar seg mange turister hver eneste sommer. På Slottsholmen ligger Kalmar Slott som regnes som en av Sveriges vakreste og viktigste festninger.


Nyt nærheten til kysten på en av de mange herlige restaurantene med uteservering, og du vil forstå hvorfor byen kåres til Sveriges beste sommerby, år etter år. Ett av høydepunktene om sommeren i Kalmar er Iron Man som i år går av stabelen 20. august. Løpet gjør at folk går mann av huse, og er en skikkelig folkefest.


Sjarmerende Packhuset, midt på bryggen.


Regner det? Ikke noe problem, Kalmar Läns Museum er et av byens mest populære og interessante turistmål og ligger bare fem minutter fra Clarion Collection Hotel Packhuset. Hotellet har en uslåelig beliggenhet på kaien med Kalmarsund som nærmeste nabo. Her bor du i elegante rom, og i en historisk bygning med byens underholdningstilbud like utenfor døren.


Herlig strandliv i populære Halmstad


Musikk, arrangementer, uteliv, strand og i nærheten av det meste – i Halmstad er det mye både å se og gjøre i sommermånedene. At byen ofte stemmes fram som en av Sveriges beste sommerbyer er ikke vanskelig å forstå. Den populære og prisbelønte Tylösand-stranden er over fire mil lang og et perfekt sted for strandhygge på en solrik sommerdag – enten du er alene eller sammen med familie og venner.


Med sin gemyttlige sjarm er Halmstad en storby i miniatyr som samtidig gir nærhet til det meste av interesse. Golfbaner, sykkelløyper, turstier og en rekke flotte uterestauranter gjør byen til en myldrende sommerby verdt et besøk. Wapnö Slott er et avslappende sted som gir deg muligheten til å nyte Afternoon Tea med scones, syltetøy og oster i alle slags former.


Restaurantdelen på koselige Norre Park.


Clarion Collection Hotel Norre Park er en unik hotellperle i sentrale Halmstad – rett ovenfor vakre Norre Katts Park. På hotellet bor du i et miljø preget av husets hundreårige historie, med vakre originaltak fra tidlig 1900-tall. Samtidig bor du i et grønt og frodig område som ligger sentralt i nærheten av shopping, restauranter og severdigheter som Länsmuseet og Galgberget.


Strömstad – den lille sommerperlen


Strömstad på vakre Vestkysten.


Den lille sommerbyen Strömstad har en idyllisk havn, magisk utsikt og avslappende atmosfære. Derfor er det ikke rart at byen blir veldig populær om sommeren. Definisjonen av en ”svensk sommer” finner du utvilsomt i Strömstad med pittoreske bygninger, koselige uteserveringer og hyggelig sosialt samvær. Hvis du blir lei av den rolige småbyfølelsen, kan du enkelt fortsette reisen med bil, buss eller tog til både Oslo og Gøteborg der du får puls og underholdning på et helt annet nivå.


Friluftsbadet i Strömstad ligger beleilig plassert ved strandpromenaden, og har en vakker utsikt mot Västerhavet. I Strömstad er du også i nærheten av den vakre øygruppen Koster – Sveriges vestligste bebodde sted.

Summer field during sunset in the nordics.

Nordens sommersalg har begynt

You can now book your summer holiday for a really good price – view all our summer offers here!
chevronRight