Her kommer en hjelpeguide som inneholder 9 ting du bare må gjøre når du besøker Uppsala. Perfekt å ha i nærheten under reisen, men også for deg som bor i Uppsala og som trenger gode tips til besøksmål og severdigheter i den vakre universitetsbyen. God fornøyelse!

Uppsala Cathedral

Nyt omgivelsene i Botanisk hage


Botaniska trädgården uppsala Foto: Uppsala Universitet


Et av Uppsalas fremste besøksmål er helt klart Botanisk hage. Dette er ikke bare en vidunderlig plass for naturelskende og blomsterinteresserte, men også for den som vil slå seg ned på en koselig piknik. Her finner du for eksempel Uppsalas eneste regnskog og mengder av stauder og eksotiske busker, trær og blomster.


Omringet av spennende historie i Gamla Uppsala


Hvis du blir fascinert av svensk historie, vil du garantert bli fascinert av Gamla Uppsala. Det er nemlig en av Sveriges viktigste historiske plasser, som gir deg en nærmere titt på de tre såkalte Kungshögarna. Disse gravene sies å være tilskrevet gudene Tor, Odin og Frøya, og har blitt utgravd i flere omganger. Delta på en guidet visning, eller spaser rundt i de spennende omgivelsene slik at du på egen hånd kan lese mer om Östhögen, Västhögen og Mitthögen.


Ta med barna på vannlek og moro ved Fyrusgivs eventyrbad


Fyrishov aventyrsbad Foto: Fyrishov


Reiser du med barn til Uppsala, vil et besøk på Fyrishovs eventyrbad bli noe dere snakker om i lang tid fremover. Her er det god plass for både store og små til bading, lek i vannsklie, plasking og avslapping i det tropiske miljøet som alltid viser 30 grader i vannet og 32 grader i luften. Her finnes det også fosser, grotte, vannkanoner, jetstrømkanal og deilige boblebadbasseng slik at hele familien finner noe å more seg med.


Besøk vakre Uppsala Domkirke


Uppsala Cathedral


Et besøk i den vakre domkirken er et must når du befinner deg i Uppsala. Vel på plass i Sveriges helligdom kan du delta på gudstjenester, visninger, konserter og utstillinger, eller bare nyte den fantastiske skjønnheten og den mektige atmosfæren. Uppsala domkirke ligger midt i byen, slik at det er lett å komme seg dit og deretter videre til dagens øvrige aktiviteter.


Lokk frem din kreative side på Uppsala kunstmuseum


Fredrik-strid-exodus-sculpture Foto: Uppsalakonstmuseum.se


Liker du kunst og interessante utstillinger? Da bør du øyeblikkelig sette kursen mot Drottning Christinas vei. Her ligger nemlig Uppsala kunstmuseum som er en utstillingsplass for mange samlinger innen moderne kunst og samtidskunst. På museet presenteres først og fremst billedkunst fra den siste delen av 1800-tallet og fremover. Kunsten vises blant annet i form av fotografier, skulpturer, malerier, grafikk, installasjon, lyd, video og performance. Et utmerket besøksmål i Uppsala, enten du reiser med familien, partneren eller kollegaer.


Delta på guidet tur ved Uppsala slott


Uppsala Slott, som ble bygd av Gustav Vasa på 1550-tallet, inviterer deg til et historisk miljø hvor mange konger og dronninger en gang vandret. Her har du muligheten til å booke deg inn på guidet tur blant slottets ruiner, den staselige rikssalen samt alle tilstøtende saler. Spennende både for store og små!


Ikke langt unna ligger det flotte hotellet Clarion Hotel® Gillet, som gir deg best mulig utgangspunkt for utforsking av Uppsala og alle byens severdigheter.


Breakfast-in-bed-clarion-hotel-gillet


Ta en tur med Lennakatten


Hvis du leter etter noe morsomt å gjøre for hele familien, anbefaler vi sterkt en tur langs Upsala–Lenna Jernväg. Denne museumsjernbanen trafikkeres av den såkalte Lennakatten, og her får du sjansen til å bli med på en historisk reise med damplokomotiv i vakkert innredede vogner som etterlikner omgivelsene på 1800-tallet da jernvägen var i bruk. Etter en morsom dag på jernvägen er dere mer enn velkommen til å slå dere ned på en av Uppsalas fantastiske restauranter, hvor dere kan nyte noe godt å spise og drikke.


Slipp energien løs i Pelle Svanslösparken


pelles lekplats uppsala Foto: Uppsala.se


Hvis dere lykkes i å prikke inn dager med fint vær under besøket i Uppsala, bør dere naturligvis sørge for å tilbringe litt tid utendørs! Et av høydepunktene for barna vil da helt klart være den morsomme Pelle Svanslösparken. Her møtes dere av vakre miljøer fra bøkene om Pelle Svanseløs, med muligheter for å leke på Pelles loft, i Måns skjul eller til å klatre i Gammel-Majas domkirketårn. I det hele tatt en utrolig koselig park for både voksne og barn på besøk i Uppsala!