Elsker du tanken på å dra på festival, men kjenner at du er lite lysten på å bo i et telt en hel uke? Da bør du prøve en skandinavisk byfestival istedenfor.

Young woman dancing
Get the best and the most out of any city festival with our guide!

Enten du ønsker å kose deg med musikk eller å nyte lokal kunst hele helgen, så tilbyr byfestivaler det beste fra to verdener: en dag full av spennende aktiviteter OG en god natts søvn. Hvis du allerede planlegger en byferie – da har du også tatt det første steget mot å oppleve en slik festival! For at du virkelig skal kunne nyte det, må du tenke over hva du trenger å ta med, så her har du en kort liste med noen gode tips.

1. Solkrem og solbriller

De fleste av festivalene er utendørs og det bør ikke komme som noen overraskelse at solen kan skade huden din, selv i Skandinavia. Så for å forhindre Rudolf-nese etter endt festival, bør du huske på å bruke solkrem.

2. Paraply, poncho eller plastposer

Uansett hvordan du velger å holde deg tørr så er én ting sikkert, du vil ha behov for noe som beskytter deg for regnvær. En Skandinavisk sommer inneholder jo gjerne også noe nedbør.

3. Ekstra sokker

Ikke bare fordi festivalen kommer til å rocke sokkene av deg, men også fordi det er kjærkomment når du blir våt på føttene. Det er lite som vil ødelegge et bra show mer enn å stå der med kalde, våte føtter.

4. Kontanter

Du kommer sannsynligvis til å bli sulten eller tørst, eller bare lysten på å sløse litt, så da er det lurt å ta med litt ekstra kontanter. De fleste festivaler tar bankkort, men det er alltid greit å være på den sikre siden. I tillegg har disse festivalene ofte et veldig godt utvalg av god mat og drikke, så det kan jo fort hende at du spiser flere enn kun én middag.

5. En varm genser eller en jakke

Kle på deg! Som sagt, de fleste byfestivaler holdes utendørs og da er det smart å ha noe ekstra å ta på seg når det går mot kveld. Hvis solen har varmet både sinn og hjerte i løpet av dagen, så holder du humøret oppe ved å ha en ekstra genser eller jakke lett tilgjengelig.

6. Badeklær

Selv om de fleste festivalene foregår i byen, så er det sjeldent lang til nærmeste badeplass. Så ta med deg et sett badeklær i tilfelle det skulle bli skikkelig godvær og det frister med en dukkert.

7. Drikkeflaske

Dette er alltid en god idé, ikke bare fordi det hjelper festivalen og byen med mindre søppel, men også fordi det hjelper å holde deg hydrert. For som du sikkert vet: uten mat og drikke, duger helten ikke.

8. Et stort håndkle (eller et teppe)

Tar du med et ekstra stort håndkle, kan du bruke dette som et teppe når du nyter en trivelig piknik, i tillegg til at den selvfølgelig kan brukes som badehåndkle. Det er alltid lurt å ha med seg et slikt, eventuelt et vanlig teppe. Er det varmt, så kan du sitte på det. Er det kjølig om natten, kan du vikle deg inn i det.

9. Mobiltelefon

Festivaler er store steder med mye å gjøre, og skulle vennene dine ønske å se noe annet enn det du vil, er det en god idé å bruke mobilen for å finne de igjen etterpå. De fleste festivalene har i tillegg steder hvor du kan lade telefonen hvis det skulle bli dårlig med strøm, slik at du kan fortsette å fange øyeblikkene og dele de på Instagram.

10. Billetten din (og programguide)

Dette er det viktigste tipset til alle dere glemsomme. Glemmer du av billetten din risikerer du å ikke få se favorittbandet ditt i det hele tatt. Du er herved advart.

Selvfølgelig er det mye mer vi kunne ha lagt til på denne listen, men dette er de mest grunnleggende tingene vi mener du må huske på for at du skal kunne kose deg på en Skandinavisk byfestival.