Til tross for den forventede sommervarmen, er det typisk at regnet sniker seg innpå akkurat i tide til den bestilte og nøye planlagte helgeturen til Stockholm. Dessverre er sommer i Sverige ikke alltid synonymt med sol, men heldigvis finnes det både behagelige og fartsfylte aktiviteter dere kan delta i når det er nedbør. Vi har laget en liste over de 5 beste.

Sommerfugle og akvarium
I tillegg til det vakre scenarioet med fargerike sommerfugler, finner du også Nordens største haiakvarium i huset: Haga Ocean

Fornøyelsesparken du ikke visste fantes


Hvis sola ikke en gang kommer frem om kvelden, ikke gi slipp på håpet. Stockholm er fullt av nattlige fornøyelser som ikke bare omfatter drinker og dansing. På Tolv Stockholm finner dere en hel fornøyelsespark gjemt for det blotte øyet under Tele2 Arena. Bor du på Quality Hotel™ Globe, ligger Tele2 Arena og Tolv vegg i vegg.


Velg mellom minigolf, bowling, minicurling, shuffleboard, ski- og racingsimulatorer, karaoke og baseball – kvelden trenger aldri å ta slutt! Når dere føler dere ferdige med sport og spill og vil kjøle dere ned med en drink, ligger restaurantene tett på. Hvis natten fortsatt føles ung – dans inn på klubben Colosseum og avslutt kvelden med et siste hurra!


Hvor? Tele 2 Arena

Finn frem: Ta den grønne T-banelinja til Globen


Fornøyelsesparken Tolv Stockholm ligger under Tele2 Arena.


Blant blomster, løvverk, revhaier og vingeslag


Fjärilshuset (sommerfulghuset) i Haga kan du rusle blant karpedammer og larvekokonger i en hel dag uten å bli lei av alle sanseinntrykkene. Her møtes skjønnhet og spenning fra både flora og fauna. Varmen synker aldri under 25° C, noe som gjør rundturen til den mest eksotiske ferien du finner i Stockholm. De tropefuktige lokalene huser mange små og store dyr. De mest (vinge)slående av dem må være alle sommerfuglene. Her finner du 700 forskjellige arter som alle lever et fullverdig liv i det tropiske miljøet, fra larver i kokong til fullvoksne sommerfugler i all sin prakt.


Gå blant fritt flyvende sommerfugler på Fjärilshuset Haga Ocean.


I tillegg til det vakre scenarioet med fargerike sommerfugler, finner du også Nordens største haiakvarium i huset: Haga Ocean. I akvariet lever svartfinnede og høyfinnede revhaier sammen med andre fisker fra havet i et naturlig korallmiljø. Ved siden av akvariet finner du også en utstilling om hvithaien, for den som vil vite mer om det sagnomsuste dyret. Det er lett å komme seg hit! Bare ta T-banens grønne linje til Odenplan, der bytter dere til buss 515 og hopper av på Haga Norra. Deretter er det bare å følge skiltene! Fjärilshuset er åpent året rundt, bortsett fra på visse helligdager.


Hvor? Haga trädgård, Hagaparken

Finn frem: Ta T-banen til Odenplan, herfra tar du buss 515 til Haga Norra.


Overnaturlig museumsbesøk


Ved Stockholm-universitets campusområde ligger museet med størst samlermani når det kommer til flest underlige gjenstander: Naturhistoriska riksmuseet. Den eventyrlignende museumsbygningen fra 1916 kan skilte med 20 000 kvadratmeter fylt med alle naturens underverk, som vil få deg til å sveve mellom magi og virkelighet, blant blekkspruter og sabeltanntigre og sprell levende (!) dinosaurer.


Dette museet er perfekt å besøke når regnet pøser ned ute. I de dunkle, men koselige lokalene, er det fort gjort å glemme tida, og man kastes inn i nye verdener gang på gang. Følg menneskehetens utvikling gjennom millioner av år, eller ta en titt på de sjokkerende store hvalskjelettene. Uansett er denne forhistoriske zoologiske hagen et sted som aldri slutter å forbause.


Hvor? Frescativägen 40

Finn frem: Ta den røde linjen på T-banen til Universitetet


Glem bort tiden på Naturhistoriska riksmuseum.


Kos dere (I-)Max på kino!


På det store kjøpesenteret Mall of Scandinavia ligger Sveriges største og eneste IMAX-kinosal. Med sine mange sitteplasser og sitt spesiallagde lydsystem, er IMAX et populært kinokonsept over hele verden, som nå endelig har kommet til Sverige. Med premierer på storfilmer som Star Wars: VII The Force Awakens i repertoaret, er den enorme kinosalen med sine 500 sitteplasser designet for opplevelser litt utenom den vanlige søndagsmatinéen.


En kinoopplevelse uten like venter deg på Filmstaden, Skandinavias største IMAX-kino.


I tilknytning til kinoen ligger kjøpesenteret med sine mange barer, restauranter, caféer og andre aktiviteter som passer bra både før og etter filmen. Mall of Scandinavia er åpent mellom 10–21 alle dager i uka. Bor du på Quality Hotel™ Friends er du heldig,  Mall of Scandinavia og Filmstaden ligger et steinkast borte.


Hvor? Stjärntorget 2

Finn frem: Ta den blå T-banelinja til Solna centrum eller pendeltåget mot Märsta eller Uppsala til Solna station.


Røm fra regnet ved å rømme fra rommet!


Ideen er, som navnet antyder, å løse en haug med gåter mens du er innestengt i et rom, til du kommer deg ut. Det interaktive spillet setter hjernen og samarbeidet på prøve, når mysteriene åpenbarer seg mens dere tar dere videre steg for steg med problemløsing og logikk som deres fremste våpen.


Escape Room-franchisen har også kommet til Stockholm, og finnes på flere steder og under flere ulike selskap. Spennende mysterier med navn som The Last Manuscript (Escape Stories), Zodiac Killer (Escape Room Live) og The Cell (Exit Games) er alle Escape Rooms dere kan sjekke ut.


En ny og voksende trend over hele verden er konseptet Escape Room.


Det finnes flere steder i Stockholm som alle tilbyr ulike oppdrag. Følg listen under for å lese mer!


Escape Stories

Vasagatan 27

City

T-banestasjon: T-Centralen


Exit Games

Östgötagatan 66.

Södermalm

T-banestasjon: Skanstull


Escape Room Live

Olof Palmes gata 23

City

T-banestasjon: Hötorget


Escape Room Stockholm - Quezzle

Olofsgatan 18

City

T-banestasjon: Hötorget


Skal du til Stockholm? Uansett hvilket av våre hotell du bor på er det enkelt å oppdage den svenske hovedstadens severdigheter, og dine nye favorittsteder. Se alle våre hotell i Stockholm her.