Pudderføre, ruvende topper og kilometervis med utfor etterfulgt av gourmetmat og afterski i solveggen. Det er ikke uten grunn at skientusiaster verden over finner veien til Alpene. Her forteller vi om hva du har i vente på noen av Alpenes mest populære destinasjoner.

Downhill skiing sts alpereiser
Opplev magisk slalåmkjøring i Alpene

STS Alpereiser er ikke lenger en Strawberry-partner


På tide med en skireise i år?


Er du av dem som elsker å gå på ski og som sitrer av glede når snøen kommer? Vi vet hvordan det er. Det er noe spesielt med å få på seg ullstillongsen, rote fram klisteret og spenne på seg skiene.


Er vi heldige blir de skandinaviske vintrene kalde og hvite. Blir de derimot preget av lite nedbør og dårlig føre kan man drømme seg bort – eller reise bort. Som medlem kan du tjene bonuspoeng ved å gjøre sistnevnte. Europas vintermekka venter!


Bad GasteinBad Gastein er en av de mest populære skistedene i Østerrike. Foto: STS Alpereiser


Skikjøring i verdensklasse i de østerrikske alpene


Med fantastisk skikjøring, uslåelig utsikt og afterski i verdensklasse har Østerrike lenge vært førstevalget hos de norske skikjørere. Om du vil sikre deg en av favorittene kan du starte med å sjekke ut Bad Gastein. Omkranset av snødekte topper ligger den vesle, sjarmerende byen innerst i Gasteindalen. Her finnes noe for alle, enten det er familien som skal på skiferie eller vennegjengen som vil avrunde lange dager i de bratteste bakkene med tidenes østeriske afterski.


Ikke mye ulikt Bad Gastein er Saalbach. Også her snakker vi afterski i toppsjiktet, og ikke minst et landskap som tar pusten fra de fleste skifantaster. En ny heis kobler her sammen to store systemer som gjør at du kan ta daglange rundturer, eller kjøre ski så lenge du bare orker.


SaalbachHvitt på hvitt i Saalbach. Foto: STS Alpereiser


Med kombinasjonen toppmoderne anlegg og tradisjonell, tyrolsk kultur har Ischgl både klasse og sjarm. Dra hit om du vil ha det beste fra to verdener! Som STS Alpereiser sier det selv vil du her bli møtt av både «kyr i bakgatene og jetsettere i barene». Det kan jo ikke slå feil.


Med et mildt sagt stort og varierende løypenett, heftig offpiste og afterski som ikke skuffer er også St Anton en destinasjon som bør prøves når Østerrike står på agendaen.


Skireiser i de italienske og franske Alpene


Alpene er langt fra ensbetydende med Østerrike. Både Italia og Frankrike byr på fantastiske skidestinasjoner. For de matglade er det dessuten vanskelig å toppe kombinasjonen eventyrlige skiopplevelser med italiensk, stenovnsbakt pizza eller fransk chèvre og spekeskinke.


The Snow Flake restaurant i CerviniaThe Snow Flake restaurant i Cervinia. Foto: STS Alpereiser


I Aostadalen finner du Cervinia, det skistedet i Italia som har den høyeste beliggenheten. Her, ved de kjente fjellene Matterhorn og Monte Rosa, ligger mange av bakkene sørvendt. Det betyr sol, både når du tar for deg de snødekte løypene, og etterpå når du velfortjent deiser ned på en av utendørsserveringene.


Midt i Dolomittene og i et av verdens største skiområder ligger den italienske alpebyen Val Gardena. Dette stedet passer også veldig godt for de som foretrekker langrenn, for i tillegg til majestetiske fjelltopper og en rekke utforbakker finnes det her over 12 mil med preparerte løyper.


Utfor i Val GardenaUtfor i Val Gardena. Foto: STS Alpereiser


Franske Val Thorens har blitt kåret til det beste skistedet i Europa, med skisesong helt fra november til april. Med 2300 meter over havet er dette Europas høyeste, og dermed mest snøsikre skidestinasjon. Stedet mangler heller ikke uteliv eller kulinariske opplevelser! Velg blant fransk gourmetmat og fest til langt på natt – eller begge deler.


Solfylt afterski i de italienske alperSolfylt afterski i de italienske alper. Foto: STS Alpereiser


Fordeler med Strawberry


STS Alpereiser har reiser til 19 destinasjoner i Alpene, med direktefly fra både Sverige og Norge. Som medlem i Strawberry får du 1 bonuspoeng per brukte krone på alle bestillinger hos STS Alpereiser, blant mange andre fordeler.


Du kan lese mer om medlemstilbudet og bestille vinterdrømmen her.