Lokker bar asfalt mer enn nypreparerte skiløyper? Du skal ikke undervurdere bypåsken, for den blir fort en påske for minnebøkene. Her er fem gode grunner til hvorfor du bør velge bypåske.

Overblikk over en by, fra en drone
Når det er påske på fjellet, da er det vår i byen. Foto: Geran de Klerk

1. Vær turist i egen by

Har du det ene museet, eller den ene restauranten, du alltid har tenkt på å besøke, men som du likevel aldri får kommet deg til? Du er ikke alene. Påsken er en perfekt anledning til å være turist i egen by, sjekke inn på hotell, oppsøke nye kulturtilbud og spise på de restaurantene man bare har drømt om å prøve. Kanskje du forelsker deg i byen din på nytt, og hvor luksus er det ikke å sove i en hotellseng fremfor hjemme?

bed-at-six_originalDenne deilige hotellsenga finner du hos At Six i Stockholm.

2. Hele Skandinavia for dine føtter

Alle de skandinaviske storbyene er fantastiske påskedestinasjoner, og etter en lang vinter glitrer de nå i den første vårsolen. Dette er tiden da både natur, menneske og by våkner til liv. I Stockholm er severdighetene mange og de aller fleste holder åpent selv på røde dager, mens i København ligger restaurantene som Michelin-perler på en snor.

nyhavn-copenhagen_1_1Skal vi ta årets første uteservering i Nyhavn i København? Foto: Anton Karatkevich

3. Ha byen for deg selv

Når folk flest setter seg i bilen i retning påskefjellet, forvandles byens stemning over natten. Den nye stemningen er vanskelig å forklare, og det er kun de som blir igjen som er så heldige å få oppleve denne. Det er som man deler en hemmelighet.

Ikke bare har byens nye stillhet en mediterende effekt, den skaper et perfekt bakteppe for en avslappende spasertur under påskesolen, før man setter seg ned på en rolig uteservering og bestiller årets første utepils. Å ha byen (nesten) for seg selv er en form for luksus man må oppleve for å forstå.

4. Det er lov å være livsnyter

Bypåske inviterer til det gode liv, og i de rolige påskedagene er det lov å det lov omfavne sin indre livsnyter. Lange påskefrokoster, cappuccino på byens beste kaffebar, teater- og kinobesøk, god vin og enda bedre restaurantopplevelser – det skal ikke stå på muligheter! Hva med å droppe inn på frokost på hotell? Ja, bypåske er det perfekte valget når du bare ønsker å kose deg.

Breakfast table_1_1En laaaaaaaaaang frokost og den nye bestselgeren din som tar form på blokka.

5. Skitur (!)

Det at du ønsker deg bypåske, betyr ikke nødvendigvis at du må legge skiene helt på hylla. I de fleste norske storbyer er det kort vei til både skiløyper og alpinanlegg, i Oslo har du for eksempel både marka og Tryvann kun en liten busstur unna. Hvis du velger bypåske kan du rett og slett få det beste fra begge verdener. Vil du derimot ta en liten tur på fjellet, sjekk 6 spennende vinteropplevelser i Norden her.

Uansett om det blir påske i byen eller på fjellet så er påskeverksted og påskepynt hyggelig. Finn fram egg, saks og kreativitet og trykk på denne lenken – så får du tre tips til påskeverkstedet!


Vi har hotell på mer enn 100 destinasjoner - sjekk alle våre hotell her og book deg en natt eller to!