At vi kaster unødvendig mye mat fortiden er ingen nyhet. Men visste du at så mye som en TREDJEDEL av all mat som produseres i verden blir kastet? Det er ikke bare et ressursproblem, men også et stort miljøproblem. Alt vannet og energi som blir brukt for å produsere råvarene går tapt, akkurat som med selve maten. Vi har fått nok, har du også det?

matsvinn-fish.jpg
We are currently wasting a third of all food that is produced!

Hva Strawberry gjør i dag


Vi tar ansvar for å redusere vårt matsvinn hver dag. Sammenlignet med 2017, har vi i første kvartal av 2018 redusert matsvinn med hele 30 tonn. Det gjør vi blant annet ved å bruke mindre tallerkener spesielt på frokost-, lunsj og kveldsbuffeter. Det er statistisk sett bevist at vi kaster mindre mat, fordi vi spiser opp det som er på tallerkenen. Vi ønsker heller at våre gjester forsyner seg flere ganger, enn at de tar for mye mat første gang og må kaste det de ikke får spist opp.


Eksempel på andre aktiviteter er Comfort Hotel® Børsparkeni Oslo som donerer bort mat som blir til overs til ulike veldedighetsorganisasjoner. Eller Clarion Hotel® Post i Gøteborg bruker matrester til å gjødsle på taket. På taket produseres råvarer som senere blir brukt i hotellets restauranter.


Akkurat nå kaster vi en tredjedel av maten som blir produsert!


Too Good To Go – hent mat som blir til overs fra våre hotellrestauranter


Et flertall av våre hotell i Norge bruker mat-appen Too Good To Go når de får mat til overs. Hotellet legger ut da informasjon i Too Good To Go-appen slik at gjestene ser hvilke mat som er til overs, og hvor du henter maten for en mindre sum.Vi har kommet langt – men vi er ikke i mål enda


I forbindelse med Verdens miljødag den 5. juni har vi kickstartet nye satsninger for å minske matsvinnet! I tillegg til å signere på bransjeinitiativet Kutt Matsvinn 2020, innfører vi automatisk veiing og registrering av alt matsvinn. Med initiativet Kutt Matsvinn 2020 inviteres hele serveringsbransjen til å nå prosjektets målsetning om å redusere matsvinnet med 20 % de neste tre årene. Tiltaket er et bidrag til å nå FNs bærekraftsmål om å halvere matsvinnet innen 2030.


Vi vil bli enda bedre på å ta vare på våre ressurser. Sammen med våre hotell og våre gjester skal vi finne nye løsninger. Allerede nå sitter kokker og personalet på hotellene og tenker ut ideer.


Har du tips til hvordan vi kan redusere matsvinnet?


Vi tar mer enn gjerne imot bidrag. Mail oss på mailto:wecare@strawberry.no, eller kontakt oss via sosiale medier.


WeCare på Strawberry


Vil du lese mer om hvordan vi arbeider med å ta ansvar for samfunnet og miljøet? Vi kaller det WeCare.
Les mer om hvordan vi kan gjøre verden til et bedre sted!


Dropp romvask for en god sak!


10 enkle tips til hva du kan gjøre hver dag for å redde planeten vår


Sweet Dreams are made of paper – slik forandrer armbånd verden

Kreative og dyrevennlig påskepynt

So long, påskefjær

På Strawberry deler vi en tradisjon og kultur der vi gjør mer enn det som forventes av oss – for gjestene, medarbeiderne våre, samfunnet og selvfølgelig miljøet. Dette arbeidet kaller vi [WeCare]/samfunnsansvar/). Som en del av det arbeidet har alle hotellene våre valgt å si nei til påskefjær. Les mer om vår boikott mot påskefjær her.